Βαδίζει στο κτίσιμο μιας υγιούς και ισχυρής ομάδας

 

Πολλοί οπαδοί και φίλοι της Ανόρθωσης ενδεχομένως να νοσταλγούν το παλιό και πρόσφατο παρελθόν όταν η ομάδα τους όχι μόνο πρωταγωνιστούσε αλλά σάρωνε και τους τίτλους. Ενδεχομένως να νοσταλγούν εκείνες τις μεγάλες στιγμές του Τιμούρ Κετσπάγια που οδήγησε την Ανόρθωση σε μεγάλους και ιστορικούς θριάμβους στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Την πρόκριση πάνω στην Ραπίντ, στον Ολυμπιακό, στην Τραπεζούντα, στη νίκη πάνω στον Παναθηναϊκό, στις ισοπαλίες με Ίντερ και Βέντερ και όχι μόνο. Ήταν τόσες πολλές οι μεγάλες και αξέχαστες στιγμές ποδοσφαιρικού μεγαλείου που έκαναν τους Ανορθωσιάτες περήφανους με το σωματείο να παίρνει μια διαφορετική αίγλη και καταξίωση στον ποδοσφαιρικό χώρο όχι μόνο της Κύπρου αλλά και της Ευρώπης. Είναι γνωστά τα γεγονότα και δεν είναι ανάγκη να τα φέρουμε ξανά στη μνήμη μας τα οποία οδήγησαν την Ανόρθωση στη πτώση.
 Δεν είναι ο σκοπός μας να ξύσουμε πληγές αφού δεν είναι αυτός ο σκοπός μας και στο που θέλουμε να καταλήξουμε. Ακόμα πριν από ενάμιση χρόνο το ιστορικό σωματείο της Αμμοχώστου περιήλθε σε μια κρίση διοικητική και οικονομική όμως η αγάπη των ανθρώπων που το απαρτίζουν και του κόσμου γενικότερα το έβγαλαν από το αδιέξοδο. Είναι νωπές ακόμα οι μνήμες από την κακή πορεία του περσινού πρώτου μισού του πρωταθλήματος και οι φωνές του κόσμου προς την τότε διοίκηση.
Η αποχώρηση του Κίκη Κωνσταντίνου ενός ανθρώπου που συνέδεσε το όνομα του με την σύγχρονη ιστορία τηςΑνόθωσης έφερε στα ηνία του σωματείου τον Σάββα Κάκο. Καθόλου άγνωστο αφού ήταν ήδη εμπλεκόμενος στα διοικητικά της ομάδας τα προηγούμενα χρόνια. Ο τωρινός πρόεδρος της ομάδας της Αμμοχώστου προσπάθησε να αλλάξει πολλά και τον ζήσαμε από κοντά όσο αφορά τις προσπάθειες του.
Μια μεγάλη προσπάθεια αλλαγής τρόπου διοίκησης, τρόπου λειτουργίας και νοοτροπίας με στόχο να επαναφέρει την Ανόρθωση στη κορυφή και να διακριθεί ξανά στην Ευρώπη με στόχο πολύ σύντομα να εξασφαλίσει την είσοδο της σε ευρωπαϊκό όμιλο. Το δείγμα είναι μικρό, η προσπάθεια μόλις είχε ξεκινήσει και φέτος όπως δείχνουν τα πράγματα η ομάδα του θα μείνει για άλλο ένα χρόνο χωρίς τίτλο στις εγχώριες διοργανώσεις.
 Όμως το νερό έχει μπει στο αυλάκι. Βλέπουμε μια μεγάλη κινητοποίηση όσο αφορά την στελέχωση της ομάδας για τα επόμενα χρόνια με εμπλεκόμενη ασφαλώς την διοίκηση, τον τεχνικό διευθυντή και τον προπονητή ώστε να μικρύνει το όριο ηλικίας και να αποκτηθούν παίκτες με την δημιουργία μιας υγιούς και ισχυρής ομάδας. Στην Ανόρθωση τώρα υπάρχει ηρεμία σε όλα της τα κομμάτια που αποτελούν τον σύλλογο.
Υπάρχει πρώτα μια σταθερή διοίκηση και αποδεχτή από τον κόσμο και μια τεχνική ηγεσία που φαίνεται ότι ήδη έχει κάνει πολλή δουλειά. Το πιο σημαντικό και σπουδαίο που είχε τότε η Ανόρθωση της μεγάλης ποδοσφαιρικής καταξίωσης και που ήταν θαυμαστό αξιοζήλευτο ήταν η απόλυτη εναρμόνιση διοίκησης, τεχνικής ηγεσίας και κόσμου. Το τρίπτυχο όπου η Ανόρθωση έκτισε τις μεγάλες της επιτυχίες και πάνω σε αυτό θα κτίσει την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται τώρα.
 Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει κάτι το απόλυτο γιατί η επιτυχία από την αποτυχία κρέμονται από μια κλωστή. Ούτε θέλουμε να ωραιοποιήσουμε τα πράγματα και να διαφημίσουμε την διοίκηση της Ανόρθωσης που είναι κάτι που δεν το χρειάζεται ούτε και η ίδια. Απλά βλέπουμε να γίνεται και να κτίζεται κάτι το διαφορετικό.
 Δεν θα είναι εύκολο γιατί οι καιροί έχουν αλλάξει και οι ομάδες έχουν ενδυναμωθεί και ισχυροποιηθεί και δεν εξαρτάται αποκλειστικά από την ίδια. Όμως μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα και από τη στιγμή που υπάρχει όραμα υπάρχουν και βάσιμες ελπίδες πραγματοποίησης του.






απο:www.24sports.com.cy

Του Γιώργου Χαραλάμπους

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια