Ντούσαν Μιτόσεβιτς :«Επειδή πέτυχες δύο τέρματα δεν σημαίνει ότι έγινες και παικταράς»


H άγνωστη για πολλούς FC Σιαουλιάι, δεν είναι και τόσο άγνωστη για την Ανόρθωση, αφού την αντιμετώπισε ξανά το 1997 (τότε ονομαζόταν Σακάλας Σιαουλιάι) στον α’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ με προπονητή τότε τον Ντούσαν Μιτόσεβιτς.
Ένα νεαρό ταλέντο του κυπριακού ποδοσφαίρου, είχε εντάξει η «κυρία» τότε στη δύναμη της, ένα ταλέντο που στη συνέχεια θα εξελισσόταν σε ένα από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που ανέδειξε η Κύπρος μας και στον ρέκορντμαν της Εθνικής μας ομάδας. Ο λόγος, για τον Γιάννη Οκκά, ο οποίος αποκτήθηκε από την Ανόρθωση στις 4 Ιουνίου 1997 και στις 23 Ιουλίου έδωσε τον πρώτο επίσημο αγώνα του με την ομάδα μας, με αντίπαλο της Σιαουλιάι, σημειώνοντας μάλιστα δύο τέρματα στην πρώτη αναμέτρηση του «Αντώνης παπαδόπουλος» η οποία έληξε 3-0.
Ο Οκκάς μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ανόρθωσης για εκείνα τα παιχνίδια με τους Λιθουανούς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Θυμάμαι ότι μετά από αυτό το παιχνίδι δέχθηκα έντονη και αυστηρή κριτική από τον Ντούσαν Μιτόσεβιτς. Μου είπε  χαρακτηριστικά: «Επειδή πέτυχες δύο τέρματα δεν σημαίνει ότι έγινες και παικταράς». Τότε δεν αντιλήφθηκα γιατί μου έκανε τόσο έντονη κριτική, αλλά τώρα με την πάροδο των χρόνων και όντας πιο έμπειρος και ώριμος καταλαβαίνω πως το έκανε γιατί ήθελε να με προσγειώσει. Ήθελε να κρατά τους νεαρούς ποδοσφαιριστές προσγειωμένους», μας ανέφερε ο Γιάννης Οκκάς σε συνομιλία που είχαμε μαζί του, ζητώντας του να μας πει ότι θυμάται από τις αναμετρήσεις με την Σιαουλιάι.

Πώς ήταν τότε η ομάδα της Ανόρθωσης; «Η Ανόρθωση τότε είχε μια πάρα πολύ καλή ομάδα, ήμασταν αρκετά δυνατοί και πάνω από όλα μια οικογένεια. Είχαμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητες μας και η ομάδα χτιζόταν για το Τσάμπιονς Λιγκ».

Πώς ήταν οι εγκαταστάσεις της Σιαουλιάι; « Ήταν πιο υποανάπτικτες από τις δικές μας. Αφού ήταν και μια ομάδα η οποία ιδρύθηκε το 1995, δηλαδή ήταν μόλις δύο χρονών όταν αγωνιστήκαμε μαζί της».

Ήταν δύσκολος αντίπαλος; «Δεν δυσκολευτήκαμε ιδιαίτερα, φροντίσαμε να τελειώσουμε την πρόκριση από τον πρώτο αγώνα».

Ήταν το πρώτο σου επίσημο παιχνίδι με την φανέλα της Ανόρθωσης. Ποια ήταν τα συναισθήματα σου; «Ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι για εμένα και ευτυχώς μπήκα με το δεξί σημειώνοντας δύο τέρματα. Έτσι κατάφερα και καθιερώθηκα και στον κόσμο της ομάδας, αλλά με βοήθησε και ψυχολογικά, αλλά και να μπω στο κλίμα της ομάδας. Ήταν ένα στοίχημα και μια μεγάλη πρόκληση για ένα νεαρό ποδοσφαιριστή τότε να καθιερωθεί στην Ανόρθωση και να αγαπηθεί από τον κόσμο. Η Ανόρθωση τότε ήταν η πιο δυνατή ομάδα στην Κύπρο».

αν σου άρεσε κανε  στη επίσημη σελίδα του μπλοκ  . 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια