Βισεντ Λαμπαν : "Θα μαθω και Ελληνικα"


Ο Βίσεντ Λαμπάν από σήμερα είναι και επίσημα πολίτης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Με αυτή την ευκαιρία μιλησε στο protathlima.com ...

Aναλυτικα οι δηλωσεις 
 
Πως νιώθεις τώρα που έγινες Κύπριος υπήκοος;
 
Το δέχτηκα με ευχαρίστηση. Αυτή η χώρα σημαίνει πολλά για μένα. Το να παίξω για την Εθνική Κύπρου θα είναι μεγάλη ευχαρίστηση για μένα. 
 
Ήταν δύσκολο για σένα να πάρεις μια τέτοια απόφαση;
 
Ήξερα πως μετά από εφτά χρόνια θα μπορούσα να γίνω Κύπριος πολίτης. Κάποιοι από την ομοσπονδία με προσέγγισαν και ρώτησαν αν ενδιαφέρομαι. Τους απάντησα φυσικά και ενδιαφέρομαι. 
 
Αλήθεια, τι σημαίνει για σενα η Κύπρος στα τώρα χρόνια που είσαι εδώ; 
 
Τα τελευταία εφτά χρόνια της ζωής μου είμαι εδώ. Είμαι εδώ από είκοσι χρονών, γεννήθηκε και ο γιός μου εδώ, όλη η ζωή η ζωή μου είναι εδώ. Η Κύπρος είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος της ζωής μου. 
 
Πλέον, σου δίνεται η ευκαιρία να παίξεις και στην Εθνική Κύπρου που ουσιαστικά είναι μια νέα πρόκληση στην καριέρα σου. Τι έχεις να πεις γι΄ αυτό;
 
Φυσικά και είναι μεγαλη πρόκληση για μένα αλλά και μεγάλη ευχαρίστηση... Εύχομαι και θα προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα να πάει καλά. Θα αγωνιστώ με σεβασμό στην Εθνική και θα προσπαθήσω να δείξω ότι αξίζω να παίζω σε αυτή.  
 
Θα προσπαθήσεις να μάθεις και Ελληνικά;
 
(γέλια)... Βεβαίως και θα προσπαθήσω να μάθω. Καταλαμβαίνω λίγο όταν μιλούν οι άλλοι μεταξύ τους. Σε λίγο καιρό θα ξεκινήσω και μαθήματα για να αποκτήσω και αυτοπεποίθηση. 
 
Καλή τύχη γιατί αν δεν το γνωρίζεις είναι δύσκολη η ελληνική γλώσσα (... γέλια) 
Το ξέρω, το ξέρω... Αρχίζω και μαθαίνω από τους Κύπριους συμπαίχτες μου. Τον Οκκά και Σιέλη. Επίσης όταν πηγαίνω σπίτι και διαβάζω την εφημερίδα και αθλητικές ιστοσελίδες καταλαβαίνω το νόημα αυτό που διαβάζω. 

Περάσατε το εμπόδιο της Λεβάντια και τώρα έρχεται στο δρόμο της Ανόρθωσης για τον Γ΄ προκριματικό γύρο του Εuropa League η Ντίλα Γκόσι. Πες μας τις σκέψεις σου;

Εντάξει, ήταν ένα δύσκολο εμπόδιο αλλά με την εμπειρία μας τα καταφέραμε. Αν και είμαστε ακόμη σε περίοδο προετοιμασίας, πιστεύω ότι ήμασταν πολύ καλύτεροι, παίξαμε καλά, και πήραμε μια άνετη πρόκριση. Πιστεύω ότι και πάλι μπροστά μας έχουμε μια δύσκολη αντίπαλο. Πάνω – κάτω είναι της ίδιας δυναμικότητας η ομάδα από την Γεωργία. Πρέπει να παρουσιαστούμε σαν επαγγελματίες και με σοβαρότητα για ξεπεράσουμε και αυτό το εμπόδιο. 

Πως βλέπεις την Ανόρθωση τώρα με τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα;
 
Υπογράψαμε κάποιους πολύ καλούς ποδοσφαιριστές που όπως είδαμε βοήθησαν ήδη την ομάδα. Έχουν  μερικά πολύ καλά χαρακτηριστικά αλλά αυτό που πιστεύω είναι ότι η ποιότητα μόνο δεν είναι αρκετή. Πρέπει να δέσουμε μαζί σαν ομάδα και νιώθω αισιόδοξος για τη νέα χρονιά. Πιστεύω ότι θα έχουμε μια καλή χρονιά. 
 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια