Αυτούσιο το συμβόλαιο Στοιλοφ (pics)


Κάτι παραπάνω από γροθιά στο στομάχι ήταν το χθεσινό φιρμάνι της ΦΙΦΑ, τα όργανα της οποίας έχουν επιδικάσει στην Ανόρθωση να πληρώσει ποσό 450 χιλιάδων ευρώ στον Στάνιμιρ Στοΐλοφ και 169 χιλιάδων ευρώ στον βοηθό του Τσάνκο Τσβετάνοφ.


Το άρθρο 32 του συμβολαίου αναφέρει τα ακόλουθα: «Έχει συμφωνηθεί και από τα δύο μέρη ότι σε περίπτωση που ο σύλλογος τερματίσει την παρούσα συμφωνία για οποιοδήποτε λόγο ή ακόμα και χωρίς λόγο, ο προπονητής αποδέχεται ότι παραιτείται από το δικαίωμά του να αξιώσει αποζημίωση από τον σύλλογο και ο ίδιος συμφωνεί ότι θα διεκδικήσει μόνο οφειλόμενα μισθών ή πριμ».

Στα αρχικά στάδια της υπόθεσης, η ΦΙΦΑ διά του Διευθυντή Νομικών Υποθέσεων της, Μάρκο Βίλιγκερ, ενημέρωσε τον Στοΐλοφ (και την Ανόρθωση) ότι δεν μπορεί να την εκδικάσει, αφού υπάρχει σχετική πρόνοια στο συμβόλαιό του (άρθρο 34) ως ακολούθως:

«Οποιαδήποτε διαφορά μεταξύ των δύο μερών πρέπει να υποβληθεί αποκλειστικά στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο του Αθλητισμού (CAS)». Ο Διευθυντής Νομικών Υποθέσεων της ΦΙΦΑ επικαλέστηκε  το άρθρο 34 και ως εκ τούτου διεμήνυσε στον Στοΐλοφ τα ακόλουθα: «Ενόψει των ανωτέρω με λύπη σάς πληροφορούμε ότι δεν είμαστε σε θέση να παρέμβουμε στην παρούσα υπόθεση»! Ζητήθηκε μάλιστα ο τραπεζικός λογαριασμός του Βούλγαρου τεχνικού για να του επιστραφεί το παράβολο.







πηγη:sentragoal.com.cy

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια