Πρόταση κεντρικής διαχείρισης τηλεοπτικών δικαιωμάτων στις ομαδες


Ο Πρόεδρος της ΚΟΠ Κωστάκης Κουτσοκούμνης παρουσίασε σήμερα στους Προέδρους των Σωματείων Α’ Κατηγορίας και των Σωματείων του Πρωταθλήματος Β1 , στην παρουσία μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, σχέδιο κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Κυπριακού Ποδοσφαίρου.

Aναλυτικα η ανακοινωση:

Ο κ. Κουτσοκούμνης ανέλυσε την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στα τηλεοπτικά δεδομένα, σε σχέση και με την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στον τόπο μας και παράλληλα, παρουσίασε ανάλυση για το πώς προβλέπεται να εξελιχθεί η κατάσταση μέχρι το 2016, οπόταν και λήγουν όλα τα υφιστάμενα τηλεοπτικά συμβόλαια.
Στη συνέχεια, παρουσίασε συγκεκριμένη πρόταση κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων ποδοσφαίρου από την ΚΟΠ, η οποία, αν τα Σωματεία το επιθυμούν, μπορεί να περιλαμβάνει και τη χορηγία στη φανέλα τους.

Η πρόταση περιελάμβανε λεπτομερή ανάλυση με στοιχεία και αριθμούς ενώ αναπτύχθηκαν τα ωφέλη που θα προκύψουν για τα Σωματεία από την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών τους δικαιωμάτων.

Οι στόχοι που τίθενται μέσω της κεντρικής τηλεοπτικής διαχείρισης είναι μεταξύ άλλων, τα έσοδα των Σωματείων, στη χειρότερη περίπτωση, να μην είναι χαμηλότερα από τα σημερινά και  να υπάρχει η ευχέρεια απευθείας παρακολούθησης όλων των αγώνων  από το κοινό σε οποιαδήποτε πλατφόρμα της επιλογής του, χωρίς συγκρούσεις στις μεταδόσεις και  σε λογικές τιμές (χαμηλότερες των σημερινών).
Απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσει η κεντρική τηλεοπτική διαχείριση θα είναι τα Σωματεία να εκχωρήσουν στην Ομοσπονδία τα τηλεοπτικά τους δικαιώματα από το 2016 και έπειτα, οπόταν και  λήγουν όλα τα υφιστάμενα τηλεοπτικά συμβόλαια των Σωματείων.
Οι Πρόεδροι των Σωματείων αντιμετώπισαν θετικά το σχέδιο που τους παρουσιάστηκε και εξουσιοδότησαν την Ομοσπονδία να προχωρήσει με τα επόμενα βήματα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια