Μινι απολογισμός των νέων αποκτημάτων


Η μη εύρεση κάποιου σημαντικού θέματος προς συζήτηση και μη έχοντας η ομάδα αγωνιστικές υποχρεώσεις περνούμε την ευκαιρία με διακοπή του πρωταθλήματος την ευκαιρία να κάνουμε ενα μινι απολογισμό των νέων αποκτημάτων της Ανόρθωσης για το μισό (σχεδο) του πρωτου γύρου.


Μάριο Ντανιελ Βέγκα : Ηρθε στην ομάδα λιγο πριν την εναρξη των υποχρεώσεων για το πρωταθκημα .Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στον αγώνα κυπέλλου με την Αναγέννηση Δερύνειας και ήταν ο πρωταγωνιστής αφου έσωσε την παρτίδα για την Ανόρθωση και μας έδωσε την πρόκριση για τον επόμενο γυρο του κυπελλου. Στα παιχνίδια πρωταθληματος αγωνίστηκε  με ΑΠΟΕΛ, Ένωση και με την ΑΕΛ. Δέχθηκε εξι γκολ που τουλάχιστον στα τεσσερα τον άφησε εκτεθειμένο η άμυνα του.

Σάβο Παβίσεβιτς : Ασταθής στις παρουσίες του στην ομάδα, πότε καλός πότε κακός. Υπήρχαν παιχνίδια που ήταν καταλυτική η παρουσια του στην αμυνα και υπήρχαν και αλλα που δεν ενέπνεε καμια εμπιστοσύνη  Ο διεθνης στοπερ ξερει μπαλα αλλα πρεπει να βρει μιαν σταθερη αποδοση αφου πιστευουμε οτι μπορει με τον Ζορζ παρα τα οποια τεχνικα προβληματα να αποτελέσουν ενα δυνατο δίδυμο.

Τζέϊσον Δημητρίου : Επέστρεψε από εναν πολύμηνο τραυματισμό κατι που δεν φάνηκε και τοσο στο γηπεδο αφου το πάθος και το τσαγανό δεν έλειψαν απο τις εμφανίσεις του. Ο Κυπριος μπακ φάνηκε για αλη μια φορα άτυχος με νεο σοβαρο τραυματισμο. Πλεον ομως ο χρονος για την επανοδο του τρεχει αντιστροφα αφου ηδη αρχισε να προπονείτε.

Γρηγόρης Μάκος : Ήρθε για να ηγηθεί της μεσαίας γραμμής της Ανορθωσης, μεχρι στιγμης πάντως κανει φιλότιμες προσπάθειες. Κανεις δεν εχει παραπονο απο τον Μακο αφου προσπαθει στο γηπεδο αλλα σιγουρα μπορει και πολυ περισσοτερα και ειμαστε σιγουροι οτι θα τα καταφερει να φτασει στο επιπεδο που τον θελουμε.

Σιότα Γκριγκαλασβίλι : Με τις πρωτες του εμφανισεις φαινόταν να ειναι εκτος τοπου και χρονου, και μετα απο αυτο ακούστηκαν και πληροφορίες οτι  θα αποτελούσε παρελθον απο την ομαδα. Ο Σιοτα ομως μας ανάγκασε να κανουμε 180 μοίρες στροφή αφου πλεον ειναι κατα γενικη ομολογια ενας από τους πιο σταθερούς ποδοσφαιριστες της ομαδας μας. Οταν πλεον αποβάλει απο πανω του το αγχος του "κατατρεγμενου" θα δουμε τις πραγματικες του δυνατότητες.

Γκαούσου Φοφάνα : Τα λογια ειναι περιττά. Κανει τα παντα, παιρνει τα πιο λιγα χρηματα αλλα εισπράττει παντα το χειροκρότημα απο τον κοσμο της Ανορθωσης. Τρεχει ολο το ενενινταλεπτο τοσο σε αμυνα οσο και επιθεση, δεινει γκολ και βαζει γκολ. Λιρα εκατο ο βραχύσωμος Ιβοριανος. Παιζει με τοσο παθος που καμιά φορα σε κανει να αναρωτιέσαι οτι αν ηταν απο τις ακαδημιες της ομαδας μπορει να μην εβγαζε τοσο παθος στο γηπεδο.

Τόνι Κάλβο :Με την επανένταξη του στην ομάδα αρκετοι απόρησαν αλλοι δε δεν ειδαν με καλο ματι τον ερχομο του για δευτερο συνεχόμενο καλοκαιρι στην Ανορθωση. Ιδιόρρυθμος παιχτης που αν ειναι στα καλα του μπορει να κανει τα παντα και οταν λεμε τα παντα εννοουμε ακριβος αυτο. Εχει τα προσοντα να αγωνιστει σε πολυ ανώτερο πρωταθλημα αλλα ο χαρακτήρας του δεν τον βοηθα. Φετος παρουσιαζετε καλυτερος στα σημεία απο περσι. Αλλα δεν πρεπει ποτε να εισαι σιγουρος με τον 26χρονο Ισπανο.

Γκονζάλο Γκαρσία : Η απογοήτευση. Μεγαλη η απογοήτευση αφού όλοι ξέρουν τη μπορει να κανει ο Ουρουγουανος μεσα στο γηπεδο. Ο μαγος εχασε το μαγικο του ραβδι και μεσα στο γηπεδο παραπαίει. Οι εμφανισεις του ειναι μεταξυ φθορας και αφθαρσιας. Σε καμια περιπτωση δεν ειδαμε αυτα που θελουμε απο ενα παιχτη της ποιοτητας του Γκονζαλο και σιγουρα αυτο μας λυπεί αφου με ενα καλο Γκαρσια η Ανορθωση μπορει να αλλαξει επιπεδο.

Αμίτ Μπεν Σουσιάν : Αν και 29 χρονών η Ανόρθωση είναι η δεύτερη ομάδα που αγωνίζεται ο Ισραηλινός επιθετικος. Δεν μπορούμε να κρινουμε σοβαρα τον Σουσιαν αφου ειναι πολυ λιγα τα λεπτα που αγωνιστικε για να μπορουμε να εχουμε μια εμπεριστατωμενη αποψη για αυτον. Μπορουμε ομως να δουμε τα στατιστικα του στην προηγουμενη του ομαδα τα οποια δεν ειναι ασχημα. Εν αντιθέσει ειναι αρκούντως καλα...

Ρομπέρτο Κολαούτι : Γκολ γκολ γκολ. Σε εννιά παιχνίδια εχει οκτώ ειναι μαζι με τον Φοφανα ο αγαπημενος της κερκιδας. Και δεν ειναι μονο τα γκολ του, ειναι η ολη παρουσια του στο γηπεδο ο τροπος που "κανει" παιχνιδι και εκτος περιοχης ειναι αξιοσημείωτος. Εχει απιθανο κατεβασμα και μπορει να "σπασει" παιχνιδι προς τους πλαγιους με εξερετικο τροπο. Θελει και αυτος περισσοτερες βοηθειες απο αυτους που πρεπει αφου σε μερικα παιχνιδια μοιάζει να μην εχει στηρίγματα. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια