Μάρκο Λέιτε : "...μία πόλη-φάντασμα"


Πολύ ενδιαφέρουσες δηλώσεις έκανε τον Πορτογαλικό Τύπο ο στενός συνεργάτης του Ζόρζε Κόστα Μάρκο Λέιτε, αφού αναφέρθηκε στην χθεσινή επίσκεψη του ποδοσφαιρικού τμήματος στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.



"Σήμερα (σ.σ.: χθες) πήγαμε μαζί με την ομάδα στην Αμμόχωστο, προκειμένου να μάθουμε λίγα πράγματα για την ιστορία του συλλόγου. Η πόλη είναι... σφραγισμένη και απαγορεύεται η πρόσβαση. Είναι μία πόλη-φάντασμα. Η Αμμόχωστος διαθέτει πιθανότατα μία από τις πιο όμορφες παραλίες της Κύπρου. Είναι εντυπωσιακό. Σήμερα (σ.σ.: χθες)  μπορέσαμε να δούμε μόνο από απόσταση το γήπεδο της Ανόρθωσης (ΓΣΕ). Δεν μπορείς, ωστόσο, να έχεις πλήρη εικόνα του, γιατί υπάρχουν κτίρια μπροστά", ανέφερε αρχικά ο Πορτογάλος κι ακολούθως πρόσθεσε:

"Έχουν παραμείνει στην πόλη μερικοί Ελληνοκύπριοι. Για εμάς τους ξένους ήταν μία δυνατή εμπειρία, ενώ για τους Κύπριους ήταν ακόμα πιο έντονα τα συναισθήματα. Οι άνθρωποι που ζουν εκεί είναι πολύ δυνατοί. Αυτή είναι η ιστορία του συλλόγου. Αυτό το μικρό νησί στη Μεσόγειο ζει καθημερινά με αυτό το διαχωρισμό και ειδικότερα στη Λάρνακα υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που έφυγαν από την πατρική τους γη λόγω της Τουρκικής εισβολής. Υπάρχουν πολλές διαφορές με τους Τούρκους και δεν αρέσει ο ένας στον άλλο, ενώ υπάρχει δυσκολία για να περάσεις την πράσινη γραμμή... Πριν από μερικά χρόνια η Ανόρθωση απέκλεισε την Τραπεζούντα, για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και ακόμα το συζητούν αυτό συχνά".

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια