Νίκος Φρούσος : "Φυσικά και θα επέστρεφα στην Ανορθωση"


Ο Νίκος Φρούσος ειναι πάντα χαμηλών τόνων αλλά με ποδοσφαιρικό τσαμπουκά κατάφερε να κερδίσει τον σεβασμό του φίλαθλου κόσμου. Τώρα κάνει τα πρώτα του βήματα ως προπονητής και μια στο themaonline.com.

Aναλυτικα η ανακοινωση:




Νίκο, πως είναι η πρώτη σου προπονητική εμπειρία;

- Ουσιαστικά δεν είναι η πρώτη μου προπονητική εμπειρία, έχω δουλέψει 6 μήνες στον Ιωνικό και στην Ανόρθωση ως βοηθός μαζί με τον Νίκο Νικολάου.

Γιατί επέλεξες μια ομάδα δεύτερης κατηγορίας όπως ο Νίκος και Σωκράτης Ερήμης;

- Είναι μια πρόκληση για μένα, διέκρινα ότι η ομάδα έχει ποιότητα και μπορεί να πρωταγωνιστήσει. Δουλεύουν σε επαγγελματική βάση και αυτό φαίνεται και από τα τελευταία αποτελέσματα.

Τι έχεις να πεις για το αήττητο σερί της ομάδας από την μέρα που κάθισες στον πάγκο;

- Πάρα τα πρώτα αποτυχημένα αποτελέσματα που είχε η ομάδα στην αρχή της σεζόν, φαινόταν ότι είχε όλα τα φόντα για να τα καταφέρει. Προσπάθησα να ανεβάσω την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών μου και σε συνδυασμό με κάποιες αλλαγές σε θέμα τακτικής φτάσαμε στο σημείο που είμαστε τώρα. Προχωράμε και ελπίζουμε να πετύχουμε τον στόχο μας.

Στη καριέρα σου διακρίθηκες ως επιθετικός, ποια είναι η φιλοσοφία σου ως προπονητής;

- Μου αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο γενικά. Αλλά παιχνίδι από παιχνίδι διαφέρει πρέπει να μελετάς τον αντίπαλο και να καταστρώνεις τα πλάνα σου ανάλογα.

Πως κρίνεις το επίπεδο στην Β κατηγορία;

- Έχει ανεβεί επίπεδο και είναι αρκετά ανταγωνιστικό, αυτό που κάνει εντύπωση είναι το ότι υπάρχουν πολλοί ταλαντούχοι νέοι ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν εύκολα να αγωνιστούν στην Α΄ Κατηγορία. Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει η προβολή και το ενδιαφέρον που θα έπρεπε.

Από τις ομάδες που διεκδικούν το πρωτάθλημα, ποια θεωρείς ότι έχει τον πρώτο λόγο;

- Έχει ξεχωρίσει η Αγία Νάπα αλλά οι ομάδες που ακολουθούν θα παλέψουν πολύ για να πάρουν το εισιτήριο για την Α' Κατηγορία. Τα παιχνίδια που απομένουν αναμένονται να είναι συναρπαστικά.

Αν σου γινόταν πρόταση θα επέστρεφες στην Ανόρθωση;

- Φυσικά και θα επέστρεφα

Κετσμπάγια, Ανόρθωση και Champions League ένα σύντομο σχόλιο;

- Είναι γεννημένος νικητής είναι σημαντικό κεφάλαιο για την ομάδα κατάφερνε να παίρνει από εμάς το 100% με όποιο αντίπαλο και αν παίζαμε.

- Το όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή να αγωνιστεί σε αυτό το επίπεδο ήταν πραγματικά μια πρωτόγνωρη εμπειρία.

- Στην Ανόρθωση έζησα τα ΠΑΝΤΑ μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Είχα μια υπέροχη σχέση με τον κόσμο και ένοιωθα την αγάπη που έδειχναν προς το πρόσωπο μου.

Το πιο σημαντικό γκολ στην καριέρα σου;

- Έχω σκοράρει πάρα πολλά γκολ, αλλά αυτό που έχει στιγματίσει είναι αυτό με την Τραμπζονσπόρ στο Γ.Σ.Π. Το αίσθημα ήταν ανεπανάληπτο, η ατμόσφαιρα στο γήπεδο εκείνη την μέρα ήταν κάτι το μοναδικό, ένιωθες το πόσο πολύ ήθελε ο κόσμος αυτή την νίκη. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ.

Και πάλι στο ίδιο γήπεδο με τον Τιμούρ και άλλους συμπαίκτες πως προέκυψε αυτή η ιδέα;

- Ήταν μια ιδέα για να βοηθηθεί η ομάδα φούτσαλ της Ανόρθωσης. Μαζί με τους Τιμούρ Κετσπάγια, , Νίκο Νικολάου, Αριάν Μπεκιάι, Χριστάκη Κασσιανό και Πανίκο Πούννα θα παίξουμε κόντρα στην ομάδα φούτσαλ της Ανόρθωσης. Το παιχνίδι θα γίνει στο κοινοτικό στάδιο Λάρνακας στις 21/01 η ώρα 20:00. Ο κόσμος είμαι σίγουρος ότι θα δώσει το παρόν του.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια