Ανδρέας Σάντης : "Η αγανάκτηση είναι και δική μας, η ίδια με τον κόσμο"


«Η αγανάκτηση είναι και δική μας, η ίδια με τον κόσμο. Συνεχίζουμε μετά από τόσα χρόνια να έχουμε αυτά τα μεγάλα κρούσματα βίας. Δεν είναι σκοπός μας να βλέπουμε αγώνες να διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών», δήλωσε στο SuperSportFM ο β’ αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΟΠ, Ανδρέας Σάντης.

Στη συνέχεια είπε: 


«Οι κανονισμοί είναι εκεί. Γίνεται η εφαρμογή τους και θα πρέπει να τους γνωρίζουν αυτοί που δημιουργούν τα επεισόδια και αυτοί που θέλουν να αποτραπούν αυτές οι ποινές. Πρέπει να βρούμε λύση στο πρόβλημα της βίας. Η Δικαστική εφαρμόζει τους κανονισμούς. Οι ποινές είναι αυτές που υπάρχουν σε ευρωπαϊκούς αγώνες. Η ΟΥΕΦΑ είναι άκαμπτη σε σχέση με τα θέματα του ρατσισμού και της βίας. Στην Ευρώπη τιμωρούνται γιατί υπάρχει κόσμος στους διαδρόμους. Μακάρι να υπήρχε τρόπος να λυθεί το πρόβλημα. Σκοπός μας δεν είναι να γίνονται αγώνες κεκλεισμένων των θυρών».

Για το αν εξετάστηκε άλλη λύση, εκτός των κεκλεισμένων:

 «Πέστε μου μια αποτρεπτική τιμωρία. Ποια είναι η λύση; Πρέπει να την βρούμε. Αν υπάρχει άλλη λύση θα το κάνουμε».

Για τις τιμωρίες ακόμη και σε ανάρτηση πανό:

«Και αυτό είναι οδηγίες της ΟΥΕΦΑ. Δεν είναι εμείς που τα κατατάσσουμε σε ρατσιστικά πανό. Είμαστε μέρος της ΟΥΕΦΑ και αυτά εφαρμόζουμε».

Για το αν ενημερώνονται τα σωματεία: 

«Η εκτελεστική από τι αποτελείται; Τα σωματεία είναι ενήμερα από την αρχή και ξέρουν τι ισχύει για τα σοβαρά επεισόδια. Το πρόβλημα όμως είναι αυτοί που δημιουργούν τα προβλήματα. Ευθύνη έχουμε όλοι. Δεν μπορεί η ομοσπονδία να τιμωρήσει τους φιλάθλους. Είναι μόνο στην Κύπρο που υπάρχουν αυτές οι ποινές; Δεν μπορούμε να πούμε ότι φταίει ένας παράγοντας. Έχουμε αποτύχει στο να λύσουμε το πρόβλημα».

Γιατί δεν παίρνουμε το παράδειγμα της Αγγλίας και αν το μέσο επηρεάζει την προσπάθεια: 

«Αυτά που έκαναν οι Άγγλοι δεν μπορούμε να τα εφαρμόσουμε. Δεν θεωρώ ότι είναι το μέσο. Είναι ζήτημα νομοθεσιών. Θα πρέπει να γίνουμε αυστηρότεροι στις ποινές σε αυτούς που κάνουν τις παραβάσεις. Η ΚΟΠ με βάση τους κανονισμούς δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο με αυτούς που παρανομούν».

Για τη συνάντηση των προέδρων:

 «Αυτά είναι θέματα που πρέπει να τα βλέπουμε πολύ πιο πριν. Όποιοι αναλαμβάνουν ευθύνη να την εφαρμόζουν. Δυστυχώς έχω πάει σε 50 τέτοιες συσκέψεις. Συζητούμε ακριβώς τα ίδια πράγματα. Αν δεν παρθούν ακραίες αποφάσεις δεν θα βρούμε τη λύση. Θα πρέπει να βρούμε τους τρόπους να προλαβαίνουμε το κακό. Τα σωματεία, πληρώνουν πρόστιμα δυσανάλογα των ευθυνών τους. Ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά θα βρούμε τη λύση»

Για το που πάνε τα χρήματα που μαζεύονται από τις ποινές της Δικαστικής: 

«Στην πλειονότητα τους επιστρέφονται σε σωματεία, ακαδημίες. Δεν τα κρατά η ομοσπονδία. Τα παίρνουν με κάποια κριτήρια που έχουν σχέση με το ευ αγωνίζεσθαι».

Γιατί δεν δημοσιοποιούνται τα ποσά από τις ποινές:

 «Ξέρουν τα σωματεία ποια είναι τα ποσά που θα πληρώσουν. Δεν είναι τόσο σημαντικό. Η ομοσπονδία δεν κρατά αυτά τα λεφτά. Έχει σημασία να βρούμε τους τρόπους να προλαβαίνουμε κάποια πράγματα».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια