Ζορζ Κοστα : "Είχα μία συμπεριφορά ανάρμοστη"


Αισιόδοξος για το μέλλον της Ανόρθωσης εμφανίστηκε ο Ζόρζε Κόστα σε συνέντευξή του στην πατρίδα του. Ο Πορτογάλος τεχνικός δήλωσε ότι "η μετατροπή της ομάδας σε εταιρεία και η εισροή χρημάτων από τη διοίκηση έρχονται σε μία περίοδο ευνοϊκή και μπορούν να μας βοηθήσουν να πετύχουμε τους στόχους μας", επισήμανε ότι η ομάδα βρίσκεται σε καλύτερη φάση σε σχέση με το ξεκίνημα της σεζόν, ενώ παραδέχτηκε το λάθος του στην αντίδραση που είχε στο ντέρμπι με την Ομόνοια: "Και περισσότερες αγωνιστικές να μου είχαν επιβληθεί ως τιμωρία, θα το δεχόμουν, γιατί έκανα λάθος".



Η Δόξα γεύτηκε την φαρμακερή επίθεση της Ανόρθωσης το περασμένο Σάββατο. Η ομάδα της Αμμοχώστου, την οποία προπονεί ο Ζόρζε Κόστα, επιβλήθηκε με 6-1, επιτρέποντας στον προπονητή να ισοφαρίσει την καλύτερη επίδοση της καριέρας του: το 2011 είχε πετύχει ανάλογο σκορ, όταν ήταν στην Κλουζ. Και επέτρεψε στην Ανόρθωση να διατηρηθεί στις θέσεις που δίνουν πρόσβαση για τα πλέι οφ, όπου θα κριθεί ο πρωταθλητής.

Έχοντας προσαρμοστεί πλέον τέλεια στην Κύπρο, όπου βρίσκεται για δεύτερη σεζόν (πέρυσι ήταν στην ΑΕΛ Λεμεσού), ο Πορτογάλος προπονητής πιστεύει ότι, αφού ξεπέρασε κάποιες δυσκολίες, "που όλοι οι Κύπριοι περνούν" λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα, το μέλλον μπορεί να είναι πιο κοντά σ' αυτό που η ιστορία του επιβάλλει.

"Η αρχή της σεζόν δεν ήταν πολύ εύκολη για την Ανόρθωση, γιατί έφυγαν κάποιοι παίκτες και ξεκινήσαμε με μία βάση νεαρών παικτών. Πέρυσι η ομάδα έχασε τον τίτλο στο τέλος και η απογοήτευση ήταν μεγάλη. Όταν ήρθα, με τη σεζόν να έχει ξεκινήσει ήδη, έπρεπε να λύσω πολλά προβλήματα. Τώρα πιστεύω ότι είμαστε στο σωστό δρόμο. Αυτή η νίκη ήταν πολύ σημαντική, γιατί επιτεύχθηκε στην έδρα ενός αντιπάλου που δεν έχει πίεση και παίζει καλά. Αυτή η εξάρα μας δίνει ηθικό", σχολιάζει ο Ζόρζε Κόστα στην O Jogo.

Η Ανόρθωση είχε οικονομικές δυσκολίες τους τελευταίους μήνες, "όπως όλες οι ομάδες", αλλά "η μετατροπή της σε εταιρεία και η εισροή σημαντικών χρηματικών ποσών" αφήνουν τον προπονητή αισιόδοξο. "Όλα αυτά έρχονται σε μία περίοδο ευνοϊκή και μπορούν να μας βοηθήσουν να πετύχουμε τους στόχους μας. Έχω μία καλή ομάδα, με κάποιους παίκτες που ξεχωρίζουν. Για παράδειγμα, σ' αυτό το τελευταίο παιχνίδι ο Γκαρσία πέτυχε 4 γκολ. Έπαιξε ως μεσοεπιθετικός, αλλά δεν είναι αυτή η θέση του, ωστόσο έχει απίστευτη τεχνική και μπορεί να βοηθήσει από διάφορες θέσεις", υπογράμμισε.

Στην ομάδα του Ζόρζε Κόστα υπάρχει μόνο ένας Πορτογάλος, ο Πάουλο Ζόρζε, αλλά η Ιβηρική κοινότητα στο κυπριακό ποδόσφαιρο είναι τεράστια και για τον τεχνικό της Ανόρθωσης υπάρχει εξήγηση: "Η εικόνα που έχουν εδώ για τους Πορτογάλους παίκτες είναι άριστη. Η Κύπρος είναι μία μικρή χώρα και το ποδόσφαιρο πολύ δημοφιλές, εύκολα μπορεί να ξεχωρίσει ένας παίκτης. Η αλήθεια είναι ότι η πορτογαλική αγορά είναι ψηλά στις προτιμήσεις τους και αποδεικνύεται ότι καλά κάνουν".

Η Ανόρθωση είναι διαφορετική ομάδα από την ΑΕΛ, όπως διαφορετική είναι και η Αμμόχωστος από τη Λεμεσό. Το ποδόσφαιρο έχει σημαντικό ρόλο κι αυτό χαροποιεί τον Πορτογάλο τεχνικό. "Η πόλη βρίσκεται υπό τουρκική κατοχή, οι κάτοικοί της υπέφεραν πολύ στο παρελθόν και το ποδόσφαιρο τους προσφέρει χαρές. Είναι ένας λαός με τόλμη που ξέρει να αγαπά και αισθάνομαι πολύ όμορφα εδώ", λέει ο Ζόρζε Κόστα, ο οποίος πάντως πάντα έχει στο μυαλό του και την επιστροφή στην Πορτογαλία: "Υπολόγιζα να ξεκινήσω τη φετινή σεζόν στην Πορτογαλία, αλλά δεν συνέβη, έχω υπομονή. Προτιμώ να κάνω το καλύτερο στην Ανόρθωση. Είμαι απόλυτα ταυτισμένος με το ποδόσφαιρο, τη χώρα και τους ανθρώπους εδώ".


Ο Ζόρζε Κόστα εκπλήρωσε το Σάββατο την τρίτη από τις τέσσερις αγωνιστικές της τιμωρίας του για το επεισόδιο που είχε με τον Ράινερ Ράουφμαν στο ντέμπι με την Ομόνοια. Γι' αυτό δεν είδε το 6-1 από τον πάγκο, αλλά αναλαμβάνει τις ευθύνες του: "Είχα μία συμπεριφορά ανάρμοστη, ως απάντηση μίας συμπεριφοράς που επίσης δεν ήταν η καλύτερη από την πλευρά του Ράουφμαν. Δεν έπραξα σωστά, πληρώνω για τη συμπεριφορά μου και αποδέχομαι την τιμωρία. Μου επιβλήθηκαν 4 αγωνιστικές. Αν μου είχαν επιβληθεί περισσότερες, επίσης θα το αποδεχόμουν, γιατί έκανα ένα λάθος. Σε όλη αυτή την ιστορία, είχα τη συμπαράσταση της ομάδας και του κόσμου".

* Στο τέλος ο Ζόρζε Κόστα αναφέρεται και στην αγαπημένη του Πόρτο. Στην Πορτογαλία, άλλωστε, θεωρείται όνομα βαρύ και πάντα αναζητάει η άποψή του για ό,τι συμβαίνει στην Πόρτο. Εν προκειμένω μίλησε για τη διστακτικότητα, με την οποία έγινε δεκτός ο Κουαρέσμα στις μεταγραφές του Ιανουαρίου, αλλά και στην κριτική που δέχεται η ομάδα για τη σεζόν που πραγματοποιεί.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια