Ο "συντηρητικός" κύριος Κωστένογλου


O Νίκος Κωστένογλου είναι ο νέος προπονητής της Ανόρθωσης ως τον Μάιο του 2015.  Το anorthosinews.blogspot.com παρουσιάζει ενα μινι βιογραφικό του Ελληνα τεχνικού.


Ποδοσαιρική καριέρα 

O Νίκος Κωστένογλου γεννήθηκε στην Καβάλα στις 3 Οκτωβρίου 1970 και εκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματά του στο Ναζιανζό Νέας Καρβάλης απο εκεί το καλοκαίρι του 1988 μεταγράφηκε στη Skoda Ξάνθη, από την οποία τον απέκτησε η Α.Ε.Κ. το καλοκαίρι του 1994. Για τα επόμενα 11 χρόνια ήταν στη ομάδα της ΑΕΚ με την οποία πανηγύρισε 4 κύπελλα (1996, 1997, 2000, 2002). Με την Εθνική ομάδα της Ελλάδας μετρά μόλις μία συμμετοχή.

Προπονητική καριερα

Ο κ.Κωστένογλου τα ορώτα του βήματα σαν βοηθός του Λορένσο Σέρα Φερέρ στην ΑΕΚ. Ενώ τον Φεβρουάριο του 2008 μετα την φυγή του Φερέρ τον αντικαθιστά φτάνοντας μάλιστα πολύ κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, το οποίο τελικά κατέκτησε ο Ολυμπιακός με δυο βαθμούς διαφορά.
Το Νοέμβριο του 2008 ανέλαβε τον Αστέρα Τρίπολης, όπου έμεινε μέχρι τον Απρίλιο του 2009. Επόμενος σταθμός της καριέρας του ηταν τον Ιανουάριο του 2011 η Λαρισα. Τον Οκτώβριο του 2011 επέστρεψε στην ΑΕΚ αλλα την επόμενη σεζόν αποχώρησε. Η Ξάνθη ηταν ο τελευταίος σταθμός της καριέρας του ήτην οποια ανέλαβε τον Σεπτέμβριο του 2012 και εφυγε τον Δεκέμβριο της ιδιας χρονιας.

Τα χαρακτηριστικά του ως προπονητής

Ο Νίκος Κωστένογλου αρέσκεστε να παίζει με  το 4-2-3-1 θέλει αρκετούς ποδοσφαιριστές στην μεσαία γραμμή (5 στο σύνολο), αρέσκεστε επίσης σε παίχτες που εχουν φυσική δύναμη και εχουν σκληρότητα και μαχητικότητα στα μαρκαρίσματα τους.
Δεν είναι προπονητής που ρισκάρει και (μαλλον) το μότο του είναι οτι "η επίθεση ξεκινά από την πολύ καλη αμυνα"  στην οποία δίνει μεγάλη σημασία. Δεν θέλει τα αμυντικά χαφ να έχουν επιθετικούς προσανατολισμους πέραν απο την απλη συμμετοχή στο δημιουργικό κομμάτι. Προτιμά παιχνίδι να κάνουν κυρίως οι πλάγιοι μέσοι και ο επιτελικός μέσος της ομάδας του.

Προσωπική ζωή

Παντρεμένος με την γυναίκα του Χριστίνα και έχουν μαζί δύο γιους, τους Κωνσταντίνο και Ιωάννη που είναι με την ΑΕΚ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια