Πετόσφαιρα : ΑΕΛ - ΑΝΟΡΘΩΣΗ 1-3


Χάνοντας μόλις ένα σετ, η Ανόρθωσις πήρε σημαντική νίκη στο αποψινό παιχνίδι στο Νίκος Σολομωνίδης και «κλείδωσε» ουσιαστικά τη δεύτερη θέση, δίνοντας διαδικαστικό χαρακτήρα στο παιχνίδι της επόμενης βδομάδας, απέναντι στην ΑΕΚ.


Η Μεγάλη Κυρία μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και επέβαλε από νωρίς το ρυθμό της, προηγούμενη με 6-16 στα μέσα του σετ. Παρότι έφτασε στο σετ-μπολ με την ΑΕΛ να είναι στους 9 πόντους, εντούτοις επέδειξε μια σχετική χαλάρωση, επιτρέποντας το σετ να τελειώσει με 17-25.

Στη συνέχεια, η αντίπαλος ανέβασε στροφές, πιστεύοντας ότι κάτι μπορεί να πάρει από το παιχνίδι. Η ομάδα μας όμως διατηρούσε σταθερά το προβάδισμα (6-8 και 13-16), κατακτώντας και το δεύτερο σετ με 23-25.

Παρά το αρχικό προβάδισμα στο τρίτο σετ με 4-8 που μας έδωσε την αίσθηση ότι το παιχνίδι θα ολοκληρωθεί σύντομα, η γηπεδούχος αποδείχτηκε σκληρό καρύδι. Γύρισε τα εις βάρος της δεδομένα φτάνοντας αρχικά στο 16-12 και στο τέλος κέρδισε δύσκολα τα σετ με 25-22, μειώνοντας ταυτόχρονα στο 1-2.

Τα κορίτσια του κ. Ομελτσένκο βέβαια δεν ήταν διατεθειμένα να θέσουν το τρίποντο σε κίνδυνο. Μπήκαν σοβαρά στο τέταρτο σετ και, παρά τη σθεναρή αντίσταση της ΑΕΛ, διατηρήθηκαν μπροστά στο σκορ στα δυο πρώτα τεχνικά τάιμ-άουτ με 7-8 και 14-16. Απ' εκεί και πέρα πάτησαν γκάζι και καθάρισαν το σετ με 17-25 και το παιχνίδι με 1-3.

Η Ανόρθωσις έφτασε τους 45 βαθμούς, ενώ η ΑΕΚ την οποία φιλοξενούμε σε 7 βράδια είναι στους 40, στην τρίτη θέση. Ότι κι αν συμβεί λοιπόν, η ομάδα μας θα τερματίσει στη δεύτερη θέση της τελικής κατάταξης. Θέλουμε βέβαια τη νίκη, προκειμένου να προετοιμαστούμε και για τον αγώνα κυπέλλου με τον Απόλλωνα, στη Λεμεσό, στις 7 Απριλίου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια