Πετόσφαιρα : Διάσκεψη τύπου για τον τελικό κυπέλλου ΟΠΑΠ ανδρών


Πραγματοποιήθηκε χθες στο Ολυμπιακό μέγαρο στη Λευκωσία δημοσιογραφική διάσκεψη με θέμα τον Τελικό κυπέλλου ΟΠΑΠ Α΄κατηγορίας ανδρών μεταξύ των ομάδων Ομόνοιας και Ανόρθωσης.

Οι δύο καλύτερες ομάδες του φετινού πρωταθλήματος η πρωταθλήτρια ΑΝΟΡΘΩΣΗ και η δευτεραθλήτρια Ομόνοια αναμένεται να παρουσιαστούν πανέτοιμες ώστε να διεκδικήσουν με όλες τους τες δυνάμεις το τρόπαιο. Και οι δύο ομάδες στο φετινό πρωτάθλημα είχαν από δύο νίκες στις αναμετρήσεις τους και το στοιχείο αυτό προνοεί μια αμφίρροπη αναμέτρηση.

Στη σημερινή διάσκεψη τύπου παρουσία εκπροσώπων των δύο σωματείων ο Πρόεδρος της ΚΟΠΕ κ.Δαμιανός Χατζηδαμιανού . Έκανε αναφορά στη σύσκεψη που έγινε στην αστυνομία και στις συμφωνίες που επετεύχθησαν μαζί με τα δύο σωματεία και ευχήθηκε καλή επιτυχία στις δύο ομάδες τονίζοντας όπως επικρατήσει η αθλητοπρεπέπεια, το τίμιο παιγνίδι και ο τελικός να αποτελέσει γιορτή της πετόσφαιρας και να πέσει με τον καλύτερο τρόπο η αυλαία της φετινής περιόδου.

Ο εκπρόσωπος της Ομόνοιας κ.Παντελής Φωτίου ανάφερε ότι η Ομόνοια φέτος έχασε στις λεπτομέρειες το πρωτάθλημα και ότι θα παρουσιαστεί στον τελικό πανέτοιμη για την κατάκτηση του Κυπέλλου. Σέβεται την πρωταθλήτρια Ανόρθωση και ευχήθηκε να γίνει ένας πολύ καλός αγώνας στον οποίο να επικρατήσει η αθλητοπρέπεια και το τίμιο παιγνίδι.

Ο εκπρόσωπος της Ανόρθωσης κ. Μάκης Κοντός έκανε αναφορά ότι είναι ιδανικό για ένα πετοσφαιριστή να παίζει στον τελικό του κυπέλλου που σηματοδοτεί το τέλος μιας αγωνιστικής περιόδου. Τόσο η Ανόρθωση όσο και η Ομόνοια είναι φέτος δύο ισάξιες ομάδες και αυτό έδειξε η φετινή τους πορεία και πιστεύει ότι η Ανόρθωση μπορεί να κερδίσει και το κύπελλο με την ευχή όπως ο επόμενος τελικός να διεξαχθεί στην Αμμόχωστο. Αναφέρθηκε επίσης στην παρουσία του κόσμου και να επικρατήσει η αθλητοπρέπεια και ο τελικός να είναι μια γιορτή της πετόσφαιρας το οποίο είναι ένα άθλημα που θέλει ψυχραιμία για να πάρεις το ποθητό αποτέλεσμα.
Ο βοηθός προπονητής της Ομόνοιας κ. Ανδρέας Τσουρής δήλωσε «Η Ομόνοια φέτος έκανε μια σοβαρή προσπάθεια με στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος αλλά στο τέλος δεν τα κατάφερε, όμως έβαλε το πήχη ψηλά και ευχήθηκε όπως ο τελικός αποτελέσει γιορτή του αθλήματος της πετόσφαιρας και ο κόσμος νάρθει να το απολαύσει. Η Ομόνοια θάναι πανέτοιμη για να κατακτήσει το κύπελλο».

Ο βοηθός προπονητής της Ανόρθωσης κ. Στέργιος Φραγκέσκου είπε:

«Γίνεται ένας τελικός κυπέλλου ο οποίος αποτελεί κάθε χρόνο τη γιορτή του κυπριακού βόλεϊ μεταξύ των δύο καλυτέρων ομάδων. Είναι ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς, υπάρχει ο παράγοντας κούραση, υπάρχει όμως και το κίνητρο αφού κρίνεται ένας τίτλος. Οι δύο ομάδες γνωρίζουν η μία την άλλη και αναμένεται να διεξαχθεί άλλος ένας αγώνας και τον οποίο θα πρέπει να χαρεί ο κόσμος που θάρθει να τον παρακολουθήσει.

Τέλος ο αρχηγός της Ομόνοιας Σωτήρης Πετρακίδης δήλωσε: «Δείξαμε φέτος σαν ομάδα ότι έχουμε τις δυνατότητες για να κερδίσουμε το κύπελλο, είμαστε έτοιμοι γι αυτό και εύχομαι να έρθει ο κόσμος να παρακολουθήσει τον αγώνα και να κυλήσουν όλα ομαλά μακριά από έκτροπα.
Είναι η τέταρτη φορά που οι δύο ομάδες που θα συναντηθούν σε τελικό κυπέλλου. Η Ανόρθωση πανηγύρισε δύο φορές (1995 και 2012) και η Ομόνοια μία φορά (2009). Ο φετινός τελικός θα διεξαχθεί την Παρασκευή 25 Απριλίου 2014 στο «Κίτιον» στην Λάρνακα και θα αρχίσει στις 7.00μ.μ. θα διεκδικήσουν το τρόπαιο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια