Χρ. Πουλλαϊδης : "Για τον προπονητή αποφασίζει ο τεχνικός διευθυντής"


Ο πρόεδρος της Ανόρθωσης, Χρίστος Πουλλαΐδης, μίλησε στο αθλητικό ένθετο Balla της εφημερίδας 24" για το θέμα-προπονητής και απάντησε στο ερώτημα: Μένει ή φεύγει ο Κωστένογλου; 

Αναλυτικά



Ο κ. Πουλλαΐδης τονίζει αρχικά ότι η διοίκηση στηρίζει τον προπονητή, αλλά από τα λόγια του δεν προκύπτει κάτι τέτοιο. Αφήνει το ζήτημα ανοιχτό και τονίζει ότι για την παραμονή ή την αποχώρηση του προπονητή θα αποφασίσει ο τεχνικός διευθυντής... 

"Η διοίκηση στηρίζει τον προπονητή. Όντως ο προπονητής δεν έχει φέρει ακόμα θετικά αποτελέσματα, αλλά αυτό πρέπει να αξιολογηθεί από όλα τα δεδομένα και όλες τις συνθήκες υπό τις οποίες αυτός ο άνθρωπος εργάζεται. Δεν θα πρέπει να είμαστε άδικοι. Κι αυτό εξάλλου θα είναι δουλειά του τεχνικού διευθυντή, να έρθει εδώ να αξιολογήσει όλη την κατάσταση και να δώσει στη διοίκηση τις δικές του απόψεις και εισηγήσεις", είπε αρχικά ο Χρίστος Πουλλαΐδης.

Αρα το συμβόλαιο του Νίκου Κωστένογλου δεν είναι δεσμευτικό για τη διοίκηση, αν και έχει ισχύ και για την επόμενη σεζόν, η διευκρινιστική μας ερώτηση, με τον πρόεδρο της Ανόρθωσης να τονίζει: "Το συμβόλαιο του κυρίου Κωστένογλου, όπως είχαμε πει από την πρώτη μέρα, είναι ευέλικτο. Δηλαδή, μπορεί αν το αποφασίσει η διοίκηση, να το διακόψει το Μάιο. Αυτή δεν είναι η προσπάθειά μας, ούτε η πρόθεσή μας, αλλά υπάρχει στο συμβόλαιο υπάρχει η πρόβλεψη".

Η Ανόρθωση βρίσκεται στην πιο απογοητευτική περίοδο της ιστορίας της από πλευράς αποτελεσμάτων; Πώς θα κερδίσει η ομάδα τον κόσμο της ώστε να την στηρίξει;

"Ο κόσμος πείθεται μόνο με τα αποτελέσματα. Θέλουμε όλοι τη δόξα, θέλουμε όλοι τις νίκες... Αλλά εγώ παρακαλώ τον κόσμο, όπως επενδύω στην ομάδα, έτσι να επενδύσει κι αυτός, είτε από το χρόνο του, είτε από την προσπάθειά του, είτε με μόνο μία ενθάρρυνση. Όλο το οικοδόμημα της Ανόρθωσης πρέπει να δουλέψει σ' αυτή την προσπάθεια, πρέπει να το δει θετικά, να προσπαθήσει να ενδυναμώσει την ομάδα, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, τα οποία δουλεύουν για να πετύχουν κάποια πράγματα", λέει ο κ. Πουλλαΐδης. 

Και προσθέτει: "Τα αποτελέσματα δεν θα έρθουν από την πρώτη μέρα κι αυτό το λέω στην κόσμο ευθαρσώς και με όλη την εντιμότητα που έχω. Δεν θα έρθουν από την πρώτη μέρα, αλλά δουλεύουμε νυχθημερόν, και όταν φτάσουμε ψηλά, θα μείνουμε ψηλά για πάρα πολύ καιρό. Αυτό έχει σημασία. Αυτό πρέπει να καταλάβει ο κόσμος. Ότι γίνεται μία προσπάθεια, χτίζουμε, ένα κτίριο για να ανέβει ψηλά χρειάζεται γερά θεμέλια, βαθιά θεμέλια, έτσι είναι και αυτή η ομάδα, έτσι είναι κι αυτό το οικοδόμημα".

"Από την αρχή θα πρέπει να καταλάβει ο κόσμος το έργο που γίνεται. Θα παρουσιάσει το πλάνο του και ο τεχνικός διευθυντής. Θα προσπαθήσουμε να πείσουμε τον κόσμο. Τώρα αν θέλουν κάθε αποτέλεσμα να είναι νίκη απέναντι σε κάθε ομάδα, αυτό δεν θα το πετύχουμε τώρα, θα πρέπει ο κόσμος να κάνει υπομονή και να στηρίξει αυτή την προσπάθεια. Γιατί διαφορετικά, θα είναι πολύ οδυνηρά και πολύ λυπηρά τα αποτελέσματα", καταλήγει.


Η Ανόρθωση ανακοίνωσε το πλάνο, πάνω στο οποίο θα βασιστεί μέχρι το 2020, πλάνο που περιλαμβάνει και... αρκετή υπομονή. Μπορεί να κάνει υπομονή ο κόσμος της ομάδας της Αμμοχώστου; 


"Πρέπει να κάνει υπομονή, γιατί δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Εκτός από υπομονή, πρέπει να στηρίξει αυτή την προσπάθεια. Δηλαδή υπομονή και στήριξη. Και εφόσον υπάρχουν αυτά τα στοιχεία, εγώ εγγυώμαι ότι τα αποτελέσματα θα έρθουν", λέει ο πρόεδρος της Ανόρθωσης, Χρίστος Πουλλαΐδης.
"Από την πρώτη ημέρα που ανέλαβα σαν πρόεδρος αυτού του ένδοξου σωματείου έχω πει ότι ο κόσμος πρέπει να κάνει υπομονή. Τα αποτελέσματα θα έρθουν σε βάθος χρόνου. Κι αυτό το είχα πει και μετά από μεγάλες νίκες, που είχαμε κάνει μία πολύ καλή αρχή στο πρωτάθλημα. Πρέπει να κάνουμε υπομονή, γιατί τα θεμέλια πρέπει να είναι γερά. Γιατί εδώ χτίζουμε θεμέλια για το μέλλον", προσθέτει.

Όσο για το κλειδί της επιτυχίας του πλάνου; "Ο επαγγελματισμός. Ο επαγγελματισμός σε όλα τα επίπεδα. Γι' αυτό εγώ με πάθος στήριξα το εγχείρημα της εταιρείας".

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια