Οι λεπτομέρειες του deal με τη Cytavision


Η Ανόρθωση υπέγραψε για την επόμενη 5ετία με την Cytavision. Πως γίνεται από την στιγμή που είχε υπογράψει με την ΚΟΠ; 

Διαβάστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ οπως γράφει ο Πάνος Λάρκος στο protathlima.com

Το μεγάλο ερώτημα που υπήρχε ήταν πως γίνεται η Ανόρθωση που υπέγραψε με την ΚΟΠ για την τριετία 2016-19 να απεγκλωβιστεί από την συμφωνία που η ίδια υπέγραψε και να καταλήξει στην Cytavision.

Η LTV και η Ανόρθωση διατηρούν συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι και το 2019. Κάτι για το οποίο αρχικά η διοίκηση της Ανόρθωσης δεν γνώριζε. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το συμβόλαιο με την LTV είχε υπογραφεί το 2012 από τους Σάββα Κάκο και Χρήστο Γεράνη. 

Η Cytavision έχοντας αυτό ως δεδομένο αγόρασε όλα τα συμβόλαια που είχαν υπογραφεί. Και λέμε όλα τα συμβόλαια, γιατί η Λουμιέρδεν είχε ένα συμβόλαιο με τις ομάδες που συνεργαζόταν, αλλά 4-5. Το ένα για τα τηλεοπτικά, το άλλο για τα βοηθητικά κτλ. Στην ουσία έγινε εκχώρηση από την LTV στη Cytavision και η εξέλιξη αυτή δεν αφήνει κανένα περιθώριο στην ΚΟΠ να αντιδράσει. 

Και αυτό γιατί δεν έχουν υπογραφεί νέα συμβόλαια. Η μόνη διαφοροποίηση που έχει γίνει, είναι ότι η Cytavision έκανε ένα συμβόλαιο με την Ανόρθωση, αντί 4-5 που είχε προηγουμένως. 

Η LTV πάνω στα συμβόλαια που υπέγραφε, έβαζε ένα όρο ότι τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ομάδων που είχε μπορούσε να ταπουλήσει και να τα δώσει σε άλλη εταιρεία-πλατφόρμα αν το επιθυμεί. Αυτό φαίνεται γινόταν για προστασία της εταιρείας, καθώς ήταν γνωστό ότι τα οικονομικά της δεν ήταν και δεν είναι σε καλή κατάσταση. Η Cytavision το εκμεταλλεύθηκε αυτό και αγόρασε την Ανόρθωση μέσω… LTV.

Η συμφωνία προνοεί πενταετή συνεργασία με ετήσιες απολαβές 1,2 εκατομμύρια ευρώ και συνολικό κέρδος για την Ανόρθωση 6 εκατομμύρια.

Πλέον, η ΚΟΠ έχασε άλλο ένα δυνατό «παίχτη» και τα πράγματα ζορίζουν αρκετά, αφού η υλοποίηση του ονείρου του Κωστάκη Κουτσοκούμνη για την ΚΟΠ TV, μέρα με τη μέρα σβήνει…

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια