Άλλες ειδήσεις : Παρέμβαση FIFA για το νόμο κατά της βίας

Στην ιστοσελίδα της ΚΟΠ δημοσιεύεται σήμερα επιστολή η οποία έχει σταλθεί από τη FIFA σχετικά με τις πρόνοιες του νέου νόμου για καταπολέμηση της βίας η οποία θα θα τεθεί προς ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής... ΠΑΝΤΩΣ θα πρέπει να σημειωθεί πως η επιστολή δημοσιοποιείται σήμερα, προφανώς καθόλου τυχαία, όπου είναι προγραμματισμένες οι εκδηλώσεις και οι διαμαρτυρίες των οργανωμένων όλων των ομάδων.

Η επιστολή της ΦΙΦΑ και το δημοσίευμα της ΚΟΠ



Οι πρόνοιες του νέου νόμου για καταπολέμηση της βίας που θα τεθεί προς ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής, δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να παρεμβαίνουν με οποιοδήποτε τρόπο στις αρμοδιότητες των Δικαστικών Σωμάτων της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.
Αυτό τονίζεται ξεκάθαρα σε επιστολή η οποία έχει σταλθεί από τη FIFA προς την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

Η επιστολή υπογράφεται από τον κ. Jerome Valcke, Γενικό Γραμματέα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και απευθύνεται προς τον Πρόεδρο της ΚΟΠ κ. Κωστάκη Κουτσοκούμνη.

«Τα άρθρα 13 και 17 του καταστατικού της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, απαιτούν από τις Ομοσπονδίες μέλη της να διαχειρίζονται από μόνες τους τις υποθέσεις τους,  χωρίς την εξωτερική παρέμβαση από οποιοδήποτε τρίτο και κρίνουμε πως θα πρέπει να ενημερώσετε ανάλογα τους αρμόδιους», αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή.

Να σημειωθεί πως τα άρθρα του νομοσχεδίου τα οποία έρχονται σε σύγκρουση με τους κανονισμούς της FIFA είναι το 40Α-6(β) και το 73Δ.

Ήδη, από πλευράς ΚΟΠ, η επιστολή αυτή έχει κοινοποιηθεί σε μέλη του κοινοβουλίου, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες διευθετήσεις, για να μην προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια