Το προφίλ της καινούργιας «Κυρίας»


Μέχρι και την ημέρα που βάσει προγράμματος θα άρχιζε τις υποχρεώσεις της στο κυπριακό πρωτάθλημα η Ανόρθωση ακόμη κάνει διεργασίες ενίσχυσης. Αν και η επιτροπή προγραμματισμού της «Κυρίας» είχε μπόλικο χρόνο για ολοκλήρωση του ρόστερ, αφού η ομάδα της Αμμοχώστου έμεινε εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων ύστερα από οκτώ χρόνια, το πλάνο του Φαν Λίουεν για ενίσχυση με φτηνές αλλά ποιοτικές μεταγραφές νεαρών παικτών ήταν δύσκολο να υλοποιηθεί. Η επιμονή του Ολλανδού τεχνικού διευθυντή απέφερε καρπούς, έστω και την υστάτη, αφού η Ανόρθωση θεωρητικά κατάφερε να φέρει στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» ποδοσφαιριστές σε καλή ποδοσφαιρική ηλικία με καλές περγαμηνές.


Επτά μεταγραφές, μία παραμονή (Γκονζάλο Γκαρσία) και μειώσεις υφιστάμενων συμβολαίων (Βαλβέρδε, Μάκος, Άντιτς) ήταν το «μενού» που σέρβιρε μέχρι στιγμής ο τεχνικός διευθυντής της «Κυρίας» Τεντ Φαν Λίουεν. Εκκρεμεί η απόκτηση κεντρικού αμυντικού με τον Ιταλό Ντένις Τονούτσι να είναι ο διακαής πόθος, ενώ υπάρχει άλλη μια κενή θέση ξένου η οποία δεν αποκλείεται να καλυφθεί μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου. Ποσοτικά η ομάδα της Αμμοχώστου γέμισε τις τελευταίες δύο εβδομάδες με τις προσθήκες των Γκαρσία, Εντέ και Σαμπάλα, οι οποίοι αυξάνουν τις επιλογές στη μεσοεπιθετική γραμμή. Οι παίκτες που αποκτήθηκαν, ως επί το πλείστον είναι νεαροί, αφού ο μέσος όρος των επτά νεοαποκτηθέντων είναι 23,4 χρόνια και η νέα Ανόρθωση θα έχει τα χαρακτηριστικά, του πάθους και του συνεχούς τρεξίματος που χαρακτηρίζει τους νεαρούς ηλικιακά ποδοσφαιριστές.

Το ρίσκο του Λίουεν 

Από την αρχή της προετοιμασίας ο σχεδιασμός της αμυντικής γραμμής στηρίζεται στον Ντένις Τονούτσι. Η προσθήκη του Σεράν Πόλο κρίθηκε από όλους ως εξαιρετική λύση και με παρτενέρ τον Ιταλό στόπερ οι δύο τους θα συνθέτουν ένα πολύ καλό δίδυμο στα μετόπισθεν. Στην Ανόρθωση περιμένουν την απάντηση του Τονούτσι, έχουν όμως έτοιμη άλλη λύση στην οποία θα στραφούν σε περίπτωση που ο 25άχρονος Ιταλός απαντήσει αρνητικά με κίνδυνο όμως να αρχίσει το πρωτάθλημα έχοντας στο ρόστερ ένα μόνο κεντρικό αμυντικό. Οι εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν για το κέντρο της άμυνας είναι οι Γρηγόρης Μάκος και Μάρκο Άντιτς, οι οποίοι δεν είναι καθαρόαιμοι στόπερ, ενώ ο Δημήτρης Οικονόμου αποτελεί επιπλέον επιλογή.
Στα άκρα της άμυνας οι Τζέισον Δημητρίου (δεξιά) και Ράζακ Νούχου (αριστερά) έχουν καπαρώσει τις φανέλες των βασικών. Αντικαταστάτης και των δύο είναι ο Μάρκο Άντιτς, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις της άμυνας, ενώ μπακ-απ του Νούχου, είναι οι Ανδρέας Αβραάμ και Κωνσταντίνος Λαΐφης.

Ενίσχυση εκ Γεωργίας

Το περσινό οπλοστάσιο με τους Μάκο, Μαραγκό, Γκαρσία, ενισχύθηκε με δύο Γεωργιανούς ποδοσφαιριστές με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά. Ο Ιράκλι Μαϊσουράντζε έδειξε με το καλημέρα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» ότι αποτελεί καθαρόαιμο εξάρι που «καταπίνει» ασταμάτητα χιλιόμετρα στη μεσαία γραμμή. Στα θετικά καταγράφεται η ικανότητα που εμφάνισε στα φιλικά και στην οργάνωση του παιχνιδιού. Είναι ο ποδοσφαιριστής πάνω στον οποίον θα πέφτουν οι αντίπαλοι όταν επιτίθενται και ο πρώτος που θα αναζητήσουν οι συμπαίκτες του στην άμυνα όταν έχουν κατοχή μπάλας.
Ο Γκεόργκι Αμπουρτζάνια ακτινογραφείται ως ένα σύγχρονο οκτάρι με καλή τεχνική κατάρτιση, καλός στο κράτημα και μοίρασμα της μπάλας. Είναι μόλις 19 χρόνων και θα χρειαστεί λίγο χρόνο για να βγάλει στο γήπεδο αυτά που μπορεί.
Στο μεσοαμυντικό χώρο υπάρχει πληρότητα, αφού στο ρόστερ υπάρχουν οι… βασικοί Μάκος και Μαραγκός, ενώ ο Αντρέ Πάους δίνει συνεχώς χρόνο συμμετοχής στον Κωνσταντίνο Λαΐφη, τον οποίο δεν αποκλείεται να καθιερώσει στα χαφ. Για τη θέση του επιτελικού μέσου, δεσπόζει η μορφή του Γκονζάλο Γκαρσία και άπαντες περιμένουν πολύ περισσότερα φέτος από τον Ουρουγουανό.

Νεανική φλόγα

Με τους 27χρονους Τόνι Κάλβο και Ανδρέα Αβραάμ να είναι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία από τους επιθετικούς της Ανόρθωσης, η γραμμή κρούσης της «Κυρίας» θα ξεχειλίζει από σπιρτάδα, ταλέντο και διάθεση, θα υπολείπεται όμως εμπειρίας. Ο 19χρονος Λετονός επιθετικός Βαλέρις Σαμπάλα έρχεται ως δανεικός από την Κλαμπ Μπριζ με πολύ καλές συστάσεις, ενώ τα καλύτερα έχουν ειπωθεί και για τον 20χρονο Ουκρανό Γιούρι Ιακοβένκο. Πιο έμπειρος φέτος, μπορεί να προσφέρει ακόμη περισσότερα ο Ανδρέας Μακρής, ο οποίος δίκαια αναδείχθηκε ως ο κορυφαίος νέος του περσινού πρωταθλήματος.
Ποδοσφαιριστής στον οποίο στηρίζει πολλά ο Φαν Λίουεν είναι ο Τσινεντού Εντέ, ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις περιφερειακά της επίθεσης. Ο τεχνικός διευθυντής της «Κυρίας» επέλεξε παίκτες που να μπορούν να παίξουν και στις τρεις θέσεις της επίθεσης στο αγαπημένο του 4-2-3-1, ώστε να έχει την ευκαιρία ανταλλαγής θέσεων και σε συνδυασμό με την ταχύτητα των προωθημένων, θα καθίσταται δύσκολη η αντιμετώπιση της γραμμής κρούσης.

Το ρόστερ αναλυτικά:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ
Μάριο Βέγκα - ΒΑΣΙΚΟΣ
Μάθιου Βαλβέρδε
Γαβριήλ Κωνσταντίνου

ΔΕΞΙ ΜΠΑΚ 
Τζέισον Δημητρίου - ΒΑΣΙΚΟΣ
Μάρκο Άντιτς
Παναγιώτης Λοϊζίδης

ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΠΑΚ
Ράζακ Νούχου - ΒΑΣΙΚΟΣ
Μάρκο Άντιτς
Ανδρέας Αβραάμ
Κωνσταντίνος Λαΐφης

ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ
Mάρκους Χόλγκερσον - ΒΑΣΙΚΟΣ
Σεράν Πόλο - ΒΑΣΙΚΟΣ
Δημήτρης Οικονόμου
Γρηγόρης Μάκος
Μάρκο Άντιτς

ΑΝΑΣΤΑΛΤΙΚΟΙ ΜΕΣΟΙ 
Ιράκλι Μαϊσουράντζε - ΒΑΣΙΚΟΣ
Γκεόργκι Αμπουρτζάνια - ΒΑΣΙΚΟΣ
Χρίστος Μαραγκός
Γρηγόρης Μάκος
Κωνσταντίνος Λαίφης
Ζαχαρίας Θεοδώρου

ΕΠΙΤΕΛΙΚΟΙ ΜΕΣΟΙ
Γκονζάλο Γκαρσία - ΒΑΣΙΚΟΣ
Γκιόργκι Αμπουρτζάνια
Αδάμος Ανδρέου

ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΧΑΦ 
Τσινεντού Εντέ - ΒΑΣΙΚΟΣ
Ανδρέας Αβραάμ
Αδάμος Χατζηγεωργίου

ΔΕΞΙ ΧΑΦ
Τόνι Κάλβο - ΒΑΣΙΚΟΣ
Ανδρέας Μακρής

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ 
Βαλέρις Σαμπάλα - ΒΑΣΙΚΟΣ
Γιούρι Ιακοβένκο
Ανδρέας Μακρής


πηγή : 24sports.com.cy

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια