Βάφλες, όπλα και τερματοφύλακες από το Βέλγιο


Το... καθιερωμένο του κείμενο για κάποιο νεοαποκτηθέντα, "ανέβασε" στην επίσημη ιστοσελίδα της Ανόρθωσης ο Τεντ Φαν Λέουβεν, ο οποίος αυτή τη φορά αναφέρθηκε στον Τομάς Καμίνσκι.

Αναλυτικά:


Ο Jean-Marie Pfaff ήταν o πιο φλογερός απ’ όλους. Στα μάτια των «από μέσα», ο Michael Preud’homme ήταν ο καλύτερος που υπήρξε ποτέ. Τουλάχιστον, μέχρι ο Thibaut Courtois να εμφανιστεί στο προσκήνιο. Ο ψηλός Thibaut της Τσέλσι, είναι αυτή την στιγμή ίσως ο καλύτερος στον κόσμο.

Βέλγοι τερματοφύλακες. Έγιναν το μεγαλύτερο εξαγώγιμο προϊόν της χώρας, μαζί με τις βάφλες και τα όπλα.

Οι βελγικές βάφλες είναι πασίγνωστες, η οπλοβιομηχανία δύσκολα ανακαλύπτεται, αλλά η «Fabrique National d’Ármes de Guerre» ή περισσότερο γνωστή ως FN Herstal, θεωρείται ότι κατασκευάζει τα καλύτερα και πιο προηγμένα όπλα στον κόσμο.

Και τώρα είναι οι τερματοφύλακες προϊόν προς εξαγωγή. Οι Thibaut Courtois, Simon Mignolet, Silvio Proto, Sammy Bossut, Koen Casteels, Sinan Bolat, Logan Bailly, Jean-Francois Gillet, Urko Raphael. Για να αναφέρουμε κάποιους από την τρέχουσα γενεά.

Αφού η Ανόρθωσις έδωσε τον ταλαντούχο Άλντο Τέκια με δανεισμό για να μαζέψει εμπειρίες, είχαμε ανάγκη για τερματοφύλακα. Ο βελγικός γίγαντα RSC Άντρερλεχτ ήταν πρόθυμος να μας δώσει τον πολύ ταλαντούχο δεύτερο τους τερματοφύλακα, με δανειμό: τον Τομάς Καμίνσκι.

Παρόλο που είναι μόλις 21 ετών, ο Τομάς Καμίνσκι είναι ένας έμπειρος τερματοφύλακας. Έκανε το ντεμπούτο του με την Germinal Beerschot στην εκθαμβωτική ηλικία των 16, αντικαθιστώντας το Silvio Proto, ο οποίος τότε μετεγγράφηκε στην Άντερλεχτ.

Ο Καμίνσκι έγινε βασικός για τους Rats, όπως είναι το παρατσούκλι του συλλόγου της Αμβέρσας, στην ηλικία των 17. Η Άντερλεχτ τον πήρε από την υποφέρουσα οικονομικά GBA και τον έδωσε με μονοετή δανεισμό στην OH Leuven.

Ακόμα και σ’ αυτή την νεαρή ηλικία, ο Καμίνσκι ήδη αγωνίστηκε σε περίπου 80 παιχνίδια, στο υψηλότερο επίπεδο του Βελγίου, κερδίζοντας 33 συμμετοχές σε διάφορες «μικρές» εθνικές.

Γόνος Πολωνού πατέρα και Βελγίδας μητέρας, είναι 1,88μ ύψος, έχει εξαιρετικές αντιδράσεις και αντανακλαστικά, είναι γρήγορος με τα πόδια και καλός πασαδόρος επίσης.

Καθώς θεωρείται ο καλύτερος τερματοφύλακας στο Βέλγιο, ο Silvio Proto είναι αδιαμφισβήτητα το νούμερο ένα της Άντερλεχτ. Όταν ο βεγλικός γίγαντας υπέγραψε το νεαρό Καμίνσκι, του υποσχέθηκαν να του δώσουν ευκαιρίες και εμπειρία. Κάποιοι σύλλογοι της κορυφαίας κατηγορίας του Βελγίου, ενδιαφέρθηκαν πάρα πολύ. Αλλά ο Τομάς Καμίνσκι ήταν πολύ πρόθυμος να συμμετάσχει στο πρότζεκτ της Ανόρθωση και αντιστάθηκε στο ενδιαφέρον από την δική του χώρα.

Είμαστε ευτυχείς που καλωσορίζουμε τον Τομάς Καμίνσκι.

Αμμόχωστος, η Ανόρθωσις θα επιστρέψει
Ted van Leeuwen
Τεχνικός Διευθυντής



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια