ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΑ: Σήμερα η πρεμιέρα με ΕΝΠ


Πρεμιέρα και στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Α΄Κατηγορίας ανδρών σήμερα Παρασκευή 24 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί η πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Α΄Κατηγορίας ανδρών 2014-15. Ένα πρωτάθλημα που αναμένεται να έχει τεράστιο ενδιαφέρον αφού οι ομάδες είναι πιο ενισχυμένες σε σχέση με την περσινή χρονιά. Έτσι η πρώτη φάση του πρωταθλήματος αναμένεται να μας προσφέρει πολλές συγκινήσεις και ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον αφού για τις 4 πρώτες θέσεις θα γίνει μεγάλη μάχη. Είναι η έκτη συνεχόμενη χρονιά που διεξάγεται το πρωτάθλημα με το σύστημα αυτό όπου στην δεύτερη φάση οι τέσσερις πρώτες ομάδες παίζουν ένα μίνι πρωτάθλημα δύο γύρων για την ανάδειξη της πρωταθλήτριας και οι υπόλοιπες τέσσερις ομάδες παίζουν για την αποφυγή της διαβάθμισης.

Η περσινή καινοτομία στο πρωτάθλημα με την νέα βαθμολογία που εφαρμόστηκε κρίθηκε πολύ επιτυχημένη και έχει πλέον καθιερωθεί. Θυμίζουμε ότι για κάθε νίκη με 3-0 και 3-1 σετ ο νικητής θα παίρνει 3 βαθμούς και ο ηττημένος κανένα. Επίσης ο νικητής με 3-2 σετ θα παίρνει 2 βαθμούς και ο ηττημένος 1 βαθμό. Ο αγώνας μπαράζ μεταξύ της έβδομης ομάδας Α Κατηγορίας και της δεύτερης ομάδας Β Κατηγορίας καταργήθηκε.

Στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος θα γίνουν 4 αγώνες όπου κάθε αποτέλεσμα είναι ανοικτό. Η πρωταθλήτρια Ανόρθωσις θα παίξει στο Παραλίμνι με την τοπική ομάδα και νεοφώτιστη στο πρωτάθλημα. Η δευτεραθλήτρια Papa John’s Ομόνοια και πρόσφατα νικήτρια του Σούπερ Καπ, παρουσιάζεται πιο ενισχυμένη σε σχέση με την περσινή χρονιά δοκιμάζεται στη Λεμεσό από την πάντα δυνατή αλλά και εξ ίσου ενισχυμένη Pokka ΑΕ Καραβά σε ένα πολύ ενδιαφέρον παιγνίδι. Στην Πάφο αναμένεται να γίνει ένα δυνατό παιγνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες που σιγά-σιγά ξαναβρίσκουν την χαμένη τους ταυτότητα ως μεγάλες δυνάμεις του κυπριακού βόλεϊ. Τέλος στο Λευκόθεο το ΑΠΟΕΛ φιλοξενεί την Νέα Σαλαμίνα σε ένα εξ ίσου ενδιαφέρον παιγνίδι. Όλοι οι αγώνες αρχίζουν στις 7.30μ.μ.

Πως παρουσιάζονται οι ομάδες:

ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ

Η πρωταθλήτρια Ανόρθωσις άλλαξε και πάλι πρόσωπο και είναι το ίδιο δυνατή όπως και πέρσι και στοχεύει και πάλι όπως κάθε χρόνο σε νέα διάκριση. Άλλαξε όμως όλους τους ξένους παίκτες της. Έφερε τον Νίκο Αγγελόπουλο από την Ελλάδα, το γνωστό από προηγούμενη θητεία του στην Ανόρθωση Βάλτερς Ράμα από την Λεττονία και τον Ρίτσαρντ Σέϊφερντ από την Σλοβακία. Σπουδαία μεταγραφή θα πρέπει να θεωρηθεί η επιστροφή στην ομάδα του Νίκου Κολά. Συνεχίζει για άλλη μια χρονιά στο τιμόνι της ομάδας ο Μάριος Κοντός.

ΟΜΟΝΟΙΑ

Στην φιλόδοξη φέτος η Papa John’s Ομόνοια συνεχίζει στο τιμόνι της ομάδας ο Σάββας Σάββα και ήδη οδήγησε τους πράσινους στην κατάκτηση του πρώτου Σούπερ Καπ στην ιστορία του συλλόγου. Η Ομόνοια παρουσιάζεται πιο δυνατή σε σχέση με την περσινή περίοδο. Κράτησε μόνο τον Βραζιλιάνο Ρεϊνάλτο αλλά στο ρόστερ ένταξε δύο άλλους συμπατριώτες του τους Μπαρμπόζα και Μπρούνα Αλβες. Επέστρεψαν στην ομάδα οι Αγγελος Αλεξίου και Αχιλλέας Πετρακίδης, αποκτήθηκε και ο Κωνσταντίνος Ευσταθίου από το ΑΠΟΕΛ και η φέτος Ομόνοια ίσως να διαθέτει την πληρέστερη ομάδα στην φετινή σεζόν.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ

Η ομάδα της Δερύνειας η Αναγέννηση που επανήλθε στο προσκήνιο μετά από χρόνια φέτος παρουσιάζεται ιδιαίτερα ισχυρή. Νέος προπονητής ανέλαβε ο Αντώνης Παπαδόπουλος(πρώην Ομοσπονδιακός της Εθνικής μας ομάδας). Στην ομάδα παρέμειναν οι δύο ξένοι Ντούσαν Στέβοβιτς, Βλάνταν Τζόρτζεβιτς από την Σερβία ενώ απέκτησε και τον Μεξικανό εν ενεργεία διεθνή (αγωνίστηκε στο πρόσφατο Παγκόσμιο πρωτάθλημα) Ντάνιελ Βάργκας. Αποκτήθηκε και ο Σπηλιόπουλος ο οποίος τα προηγούμενα χρόνια έπαιξε στον Παφιακό και ΑΕ Καραβά.    

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ

Η ομάδα της Νέας Σαλαμίνας θα παρουσιαστεί με νεανικό πρόσωπο αλλά έφερε δύο ξένους παίκτες Τέϊλορ Χαντ από τον Καναδά, Γκουστάβο Τσίντρον από τις ΗΠΑ, τον νεαρό Ελληνα Θεόδωρο Ιωαννίδη αλλά και τον επίσης νεαρό Βίκτωρ Κοπανάροφ (υιό του Βλάντο Κοπανάροφ) ο οποίος θα παίξει ως Κύπριος. Απέκτησε τον Βασίλη Μιχαήλ από την ΑΕ Καραβά ενώ σταμάτησε το βόλει η σημαία της ομάδας Νίκος Χρίστου. Από την ομάδα έφυγε και ο Κωνσταντίνος Παφίτης που πήγε στην ΑΕ Καραβά.Προπονητής φέτος θα είναι ο Σπύρος Πρωτοψάλτης ο οποίος επιστρέφει στον πάγκο της ομάδας μετά από 20 χρόνια.

Pokka ΑΕ ΚΑΡΑΒΑ

Η Pokka ΑΕ Καραβά με τον Χόρχε Κανεστράτσι προπονητή παρουσιάζεται αποφασισμένη να επανέλθει στα ψηλά σκαλοπάτια. Συνεχίζουν οι ίδιοι ξένοι στην ομάδα Ροντόλφο από την Βραζιλία, Λόρντ από την Αγγλία και Ντέντε από την Βενεζουέλα, ήρθε όμως και ένας τέταρτος ξένος ο Σέρβος Γκάμπριελ Ράντιτς. Απέκτησε και τρείς Κύπριους διεθνείς παίκτες, τους Δημήτρη Αποστόλου από την Ομόνοια, τον Κωνσταντίνο Παφίτη από την Νέα Σαλαμίνα και τον Αντώνη Χριστοφή από το ΑΠΟΕΛ. Παρελθόν από την ομάδα ο Βασίλης Μιχαήλ.

ΠΑΦΙΑΚΟΣ

Την ομάδα ανέλαβε ο Στέλιος Καζάζης στην δεύτερη του θητεία ως πρπονητής και φιλοδοξεί να ανεβάσει τον Παφιακό ξανά στην κορυφή. Η Παφιακή ομάδα με νέα ηγεσία στα Διοικητικά της, ξεπέρασε τα προβλήματα της (της είχε επιβληθεί εμπάργκο μεταγραφών) απόκτησε με ελευθέρα μεταγραφή ο Ανθιμος Οικονομίδης τον οποίο πλαισιώνουν νέοι ξένοι παίκτες. Ο Νορβηγός Τβίντε λαρς Φρέντρικ, ο Χοσέ Κοντρέρας από την Βενεζουέλα και ο Τζαμαίκανός Τζάμιον Χάρτλεϊ. Στην ομάδα εντάχθηκε ο Κωνσταντίνος Παπαϊωάννου από την Αναγέννηση Δερύνειας και ο Βασίλης Δημητρίου από ην Νέα Σαλαμίνα.

ΑΠΟΕΛ

Πολλά ήταν τα προβλήματα που είχε το ΑΠΟΕΛ αλλά κατόρθωσε να απαλλαγεί από το εμπάργκο των μεταγραφών και με γρήγορες κινήσεις φρόντισε να φτιάξει μια ομάδα βάζοντας σαν πρότιστο στόχο την εκ νέου παραμονή στην κατηγορία. Οι γαλαζοκίτρινοι θα έχουν στον πάγκο τους τον Ουκρανό Ιγκόρ Βορονίν (είχε μια θητεία ως παίκτης-προπονητής στην Ομόνοια) ο οποίος θα βοηθήσει την ομάδα και ως παίκτης. Από την περσινή ομάδα του ΑΠΟΕΛ παρέμειναν μόνο οι Χαλλουμής, Χατζηπαύλου και Χάσικος. Ενδέχεται να αποκτήσει δύο νεαρούς από την Ομόνοια τους Πηλλακούρη και Σπανό αλλά και να εντάξει άλλους δύο Ουκρανούς τους Αρτεμ Ντικτιαρένκο και Μιχάιλο Κουιάν.

Ε.Ν.ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ

Η νεοφώτιστη Ε.Ν.Παραλιμνίου, πρωταθλήτρια Β΄Κατηγοριας, επέστρεψε στην Α΄Κατηγορία και στοχεύει στην παραμονή της. Με το υλικό που κέρδισε το πρωτάθλημα φιλοδοξεί να αποδείξει ότι δίκαια βρίσκεται στην Α Κατηγορία. Συνεχίζει με τους ίδιους ξένους παίκτες, Λούκα Λότσαρ, Λούκα Λούκοβιτς(αγωνίζεται σαν Κύπριος), Μπόγκταν Στογιάκοφ, ενώ επιστρέφει στην ενεργό δράση μετά από πολλά χρόνια ένας από τους καλύτερους πασαδόρους που ανέδειξε ποτέ η ομάδα, ο Σταύρος Παρασκευόπουλος. Ο επί σειρά ετών προπονητής της ομάδας Ζόραν Λούκοβιτς συνεχίζει για άλλη μια χρονιά στο τιμόνι της ομάδας στην προσπάθειά του να ξαναφτιάξει την πάλαι πότε μεγάλη ομάδα της Ε.Ν.Παραλιμνίου.

Οι πάγκοι των ομάδων:

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ : Σπύρος Πρωτοψάλτης (Ελλάδα)
ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ : Μάριος Κοντός (Κύπρος)
Pokka ΑΕ ΚΑΡΑΒΑ: Χόρχε Κανεστράτσι (Αργεντινή)
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ: Αντώνης Παπαδόπουλος (Ελλάδα)
ΟΜΟΝΟΙΑ: Σάββας Σάββα (Κύπρος)
ΠΑΦΙΑΚΟΣ : Στέλιος Καζάζης (Ελλάδα)
ΑΠΟΕΛ: Ιγκόρ Βορονίν (Ουκρανία)
Ε.Ν.ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ: Ζόραν Λούκοβιτς (Σερβία)

Πρώτη στις κατακτήσεις των τίτλων από τότε που διεξήχθηκε το πρώτο επίσημο πρωτάθλημα (1972) είναι η ομάδα της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ (21 πρωταθλήματα) και την ακολουθεί η ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ (9 πρωταθλήματα), το ΑΠΟΕΛ με (7 πρωταθλήματα), ο Παφιακός με (3 πρωταθλήματα), ο Ολυμπιακός (2 πρωταθλήματα) και η Pokka ΑΕ Καραβά με (1 πρωτάθλημα).


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια