Μανώλη: "Αυτή τη στιγμή έχουμε δυο ομάδες που πληρώνουμε"


Ο πρόεδρος της εταιρείας Ανόρθωσης Χαράλαμπος Μανώλη τονίζει στο sigmalive.com ότι η ομάδα του εκπέμπει υγεία σε όλους τους τομείς.


Το προηγούμενο καλοκαίρι, η πρόθεση για σύσταση εταιρείας από τον Χρίστο Πουλλαΐδη πέρασε από διάφορα εμπόδια. Αυτή δημιουργήθηκε με στόχο τη διοικητική, οικονομική και αγωνιστική σταθερότητα. Διοικητικά, η συνεργασία σωματείου - εταιρείας λειτουργεί σε πολύ μεγάλο βαθμό αρκετά καλά. Οικονομικά, πολλές υποθέσεις του παρελθόντος έχουν κλείσει, η εταιρεία ανταπεξέρχεται στις τρέχουσες υποχρεώσεις αναγνωρίζοντας ότι χωρίς τη συμβολή του Χρίστου Πουλλαΐδη τα δεδομένα θα ήταν διαφορετικά. Αγωνιστικά, το καλοκαίρι η Ανόρθωση αποτελούσε το μεγάλο ερωτηματικό λόγω των πολλών αλλαγών. Το κακό ξεκίνημα μετατράπηκε σε καλή πορεία και πλέον η «Κυρία» βρίσκεται εντός των στόχων της.

Για τη μέχρι τώρα πορεία της Ανόρθωσης σε όλους τους τομείς συνομιλήσαμε με τον πρόεδρο της εταιρείας Χαράλαμπο Μανώλη. Το γενικό μήνυμα είναι ότι υπάρχει ικανοποίηση αν και το πλάνο είναι ακόμα στον πρώτο χρόνο. Ταυτόχρονα χαρακτηρίζει ευλογία που ήρθε στην ομάδα ο Χρίστος Πουλλαΐδης.

«Η Ανόρθωση βγάζει υγεία σε όλους τους τομείς. Βεβαίως αυτό ήταν το μεγάλο στοίχημα που θέλαμε να κερδίσουμε από την αρχή. Έχουμε ένα τριετές πλάνο και ακόμα βρισκόμαστε στον πρώτο χρόνο. Επίσης, υπάρχει και το μακροπρόθεσμο σχέδιο που είναι το όραμα 2020», ανέφερε αρχικά ο Χαράλαμπος Μανώλη.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα όταν ανέλαβε η νυν διοίκηση ήταν το οικονομικό. Το χρέος ήταν στα €15.000.000 και με τις προσπάθειες όλων αυτό μειώθηκε κατά €5.000.000. Ο πρόεδρος της εταιρείας απεύθυνε μήνυμα στον απλό κόσμο αλλά και στους επιφανείς Ανορθωσιάτες να βοηθήσουν την ομάδα.

«Το οικονομικό ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα όταν αναλάβαμε. Βεβαίως ήταν ευλογία που ήρθε ο κ. Πουλλαΐδης. Με την οικονομική στήριξη που έχει δώσει στην ομάδα και στο σωματείο μάς έχει βγάλει από πολλά αδιέξοδα. Όμως, από μόνο του ο κ. Πουλαΐδης και το Δ.Σ. δεν μπορούν να επωμισθούν όλο το βάρος. Το χρέος είναι πάρα πολύ. Ναι, το έχουμε μειώσει κατά €5.000.000 αλλά έχουμε ένα βουνό μπροστά μας» ανέφερε και συνεχίζοντας τόνισε: «Το χρέος ήταν γύρω στα €15.000.000. Αυτή τη στιγμή έχουμε δυο ομάδες που πληρώνουμε. Μια αυτή που παίζει και μια αυτή που δεν παίζει. Όταν αναλάβαμε είχαμε 19 υποθέσεις στη ΦΙΦΑ».

Στον αγωνιστικό τομέα, μετά το κακό ξεκίνημα που όλοι το ανέμεναν στην Ανόρθωση, υπάρχει ικανοποίηση από την πορεία της ομάδας. Το πλάνο δουλεύει και ο κόσμος μένει ικανοποιημένος από το θέαμα. Ο στόχος, σύμφωνα με τον Χαράλαμπο Μανώλη, είναι η Ευρώπη. «Αρχικά ο στόχος ήταν να είμαστε στην πρώτη εξάδα. Νομίζω ότι λίγο ή πολύ αυτό το έχουμε καταφέρει. Πλέον προβλέπουμε λίγο πιο ψηλά που είναι η έξοδος στην Ευρώπη».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια