Ο πορταράς & η «αρκούδα»


Ξεκούραση σήμερα για τους ποδοσφαιριστές της Ανόρθωσης με αρκετούς από αυτούς να αναρρώνουν από το πολύ δυνατό παιχνίδι του Σαββάτου.
Οι κυανόλευκοι αφήνουν πίσω την απογοήτευση από την ισοπαλία, κρατούν το θετικό της 3ης θέσης και βλέπουν πλέον το ματς με τη Δόξα όπου η νίκη θα αποτελεί μονόδρομο μιας και η Ομόνοια έχει εκ νέου δύσκολη αποστολή με την ΑΕΛ στο Τσίρειο.

Ένα από τα θετικά του αγώνα στο Δασάκι  είναι φυσικά το τρίτο σερί μηδέν παθητικό στο πρωτάθλημα. Η αμυντική λειτουργία της Ανόρθωση, με μπροστάρη τον ‘’κέρβερο’’ Τόμας Καμίνσκι, τον σταθερότατο και ποιοτικό Χόλγκερσον αλλά και με την συμπαράσταση όλης την υπόλοιπη ανασταλτική μηχανή δέχεται πλέον γκολ με μεγάλη δυσκολία και αυτό είναι ένα από τα σημαντικά στοιχεία που την βοηθήσουν για να πετύχει τους στόχους της.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στα 9 πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος, α’ γύρος, η ‘’Κυρία’’  δέχτηκε 14 γκολ. Στα αντίστοιχα τα β’ γύρου ο Καμίνσκι μάζεψε την μπάλα από τα δίχτυα του μόλις 5 φορές. Μισό γκολ ανά παιχνίδι δέχεται στατιστικά περίπου η Ανόρθωση και οι αριθμοί ‘’φωνάζουν’’ για την ανασταλτική βελτίωση της  ομάδας.

Αναμφίβολα κάτω από τα δοκάρια της η Ανόρθωση έχει ένα σπουδαία τερματοφύλακα, ένα μεγάλο ταλέντο που σύντομα θα θαυμάζουμε σε κάποιο από τα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Ποντάρουν πολλά πάνω του όλοι στην ομάδα για τη φετινή χρονιά και ο πορταράς από το Βέλγιο φαίνεται ότι είναι αποφασισμένος να δώσει τα πάντα για την ομάδα. Στο μεταξύ ο Φαν Λίουεν ήδη άρχισε τις διεργασίες με την Άντερλεχτ για να τον κρατήσει για ακόμα ένα χρόνο με τις ενδείξεις να είναι θετικές αφού και ο ίδιος ο Καμίνσκι επιθυμεί να παραμείνει στην ομάδα.

Η ‘’αρκούδα’’ από την Σουηδία καθαρίζει με ιδιαίτερη ευκολία ότι περνά από κοντά του και αναμφίβολα η ποιότητα και το ανέβασμα του Χόλγκερσον δίνει μεγάλη δυναμική στην ομάδα. Ήρεμη δύναμη, ξέρει πάντα πώς να μαρκάρει, ξέρει τι να κάνει την μπάλα όταν πρέπει να κάνει παιχνίδι, σπουδαίος σε όλα.

Φυσικά οι δύο τους έχουν λαμπρούς συμπαραστάτες στα άκρα της άμυνας, Τζέισον – Δημητρίου, ενώ και όσοι πέρασαν από το κέντρο της άμυνας τα πήγαν περίφημα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια