Ανόρθωση - ΑΟΑΝ 2-2




Παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0, η Αγία Νάπα έφυγε με τον πρώτο της βαθμό στο πρωτάθλημα από το «Αντώνης Παπαδόπουλος» χάρη σε επική ανατροπή που ολοκληρώθηκε στο 88ο λεπτό με γκολ του Αντωνίου. 


Η Ανόρθωση κινήθηκε στο ίδιο μοτίβο με τον αγώνα της Δευτέρας με τη Δόξα με τη διαφορά ότι απόψε πλήρωσε τις πολλές χαμένες ευκαιρίες σε συνδυασμό με την έλλειψη ψυχραιμίας στη μεσοαμυντική γραμμή. Πελέ και Εντλοβού έδωσαν προβάδισμα στην Ανόρθωση στο 51ο λεπτό ωστόσο η άμεση απάντηση από πλευράς Ίμπσον έστειλε προμηνύματα εν όψει της συνέχειας. Τελικά οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν την αντεπίθεσή τους στο 88ο λεπτό με κεφαλιά του Αντωνίου, όντας η πρώτη ομάδα που αποσπά βαθμούς από την πρωτοπόρο Ανόρθωση στην έδρα της.



Πρώτο ημίχρονο



Με γκολ από τα αποδυτήρια ξεκίνησε η αναμέτρηση με τον Πελέ να εξαπολύει μια βολίδα εκτός περιοχής και να παραβιάζει την εστία του Κίττου στο 10ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να απειλούν με σουτ εκτός περιοχής με δράστες τον Αμπουρτζάνια και των Μαρτίνεζ και την Αγία Νάπα να ξεθαρρεύει με την πάροδο του χρόνου και να ψάχνει την ισοφάριση με αντεπιθέσεις. Το θέαμα ήταν μάλλον μέτριο με την Ανορθωση να ελέγχει το ρυθμό της αναμέτρησης, να έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά να μην μπορεί να πετύχει και δεύτερο γκολ απέναντι στον εξαιρετικό Κίττο με το 1-0 να είναι σκορ ημιχρόνου.


Δεύτερο ημίχρονο


Η Αγία Νάπα μπήκε ορεξάτα στην αναμέτρηση προσπαθώντας να κτυπήσει στην αντεπίθεση με τον Φέμι στο 47ο λεπτό, ωστόσο ήταν η Ανόρθωση που είχε την ουσία στο 51ο λεπτό με τον Εντλοβού να μετουσιώνει σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε ο Ορλάντι για το 2-0. Εκεί που οι «κυανόλευκοι» έδειχναν να κλειδώνουν το παιχνίδι, ο Ίμπσον 2 λεπτά αργότερα με ξεπέταγμα στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας κατάφερε να μπει στα αντίπαλα τετράγωνα και με πλασέ να διαμορφώσει το 2-1. Στο 55ο λεπτό ο Κίττος βγήκε νικητής σε τετ-α-τετ με τον Εντλοβού, όπως και με τον Ορλάντι 2 λεπτά αργότερα. Στο 77ο λεπτό ο Μακρής βρέθηκε αφύλακτος στο ύψος της μεγάλης περιοχής ωστόσο το πλασέ του αποκρούστηκε από τον εκπληκτικό Κίττο. Στο 84ο λεπτό ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων πραγματοποίησε άλλη μια σπουδαία απόκρουση σε φαλτσαριστό σουτ του Μαρτίνεζ, ενώ τα πάνω-κάτω ήρθαν στο 88ο λεπτό όταν ο Αντωνίου με κεφαλιά σημείωσε το 2-2.


Ανόρθωση (Άντρε Πάους): Κόπριβετς, Μούρα, Νούχου, Λαϊφης, Χόλγκερσον, Βίκτορ (88' Κουλούρης), Πελέ (75' Μαϊσουράτζε), Αμπουρτζάνια (62' Μακρής), Μαρτίνεζ, Ορλάντι, Εντλοβού


Κίτρινες κάρτες: Βίκτορ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια