Λουκά: "Εγώ δεν έχω να πω αν είναι σωστό ή λάθος, η Ανόρθωση προχωρά μπροστά"



Με τον παλαίμαχο άσο της Ανόρθωσης Λουκά Λουκά επικοινώνησε η ιστοσελίδα www.kerkida.net, για να μας σχολιάσει την φετινή πορεία της ομάδας. Ο Λουκά ήταν μέλος της ομάδας του 2008, που κατέκτησε για τελευταία φορά το πρωτάθλημα για την "Κυρία".

Αναλυτικά:

Για το πώς βλέπει την φετινή Ανόρθωση:

 "Βλέπω ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά, σε όλους τους τομείς. Σοβαρός λόγος είναι η διοίκηση και η τεχνική ηγεσία, που συνεχίζουν από πέρσι, πιστοί στο πλάνο τριετίας. Τα πράγματα πάνε από το καλό στο καλύτερο, όπως τα έχουν προγραμματίσει".

Για το πιο είναι το πιο ενθαρρυντικό γεγονός: 

"Η ομάδα πλέον έχει ταυτότητα. Έχει αγωνιστικό πλάνο το οποίο είναι πολύ καλό και αποδοτικό και αυτό φαίνεται μέσα στα παιχνίδια. Παράλληλα, ο κόσμος δίνει μεγάλη δυναμική, επέστρεψε δίπλα στην ομάδα και αγκάλιασε απ' την πρώτη στιγμή την προσπάθεια. Με την στήριξη του κόσμου όλα θα γίνουν καλύτερα".

Για τις διαφορές της φετινής με την περσινή Ανόρθωση:

 "Φέτος ήρθαν πιο ποιοτικοί παίκτες, που έχουν και εμπειρία. Υπάρχουν 2-3 παίκτες που από μόνοι τους μπορούν να κάνουν την διαφορά. Αυτό είναι σημαντικό γιατί ενθουσίασε τον κόσμο, ο οποίος ένιωσε ότι φέτος αρχίσαμε ξανά να φέρνουμε πρωτοκλασάτους παίκτες, όπως παλιά. Η ομάδα τα τελευταία χρόνια δεν πήγαινε καλά, όμως ο κόσμος της Ανόρθωσης είναι περήφανος και αξίζει να έχει τέτοιους παίκτες και να πανηγυρίζει τίτλους".

Για τις διαφορές που έχει η φετινή ομάδα από αυτήν του 2008, όταν κατέκτησε τον τελευταίο τίτλο της η "Κυρία":

 "Το ποδόσφαιρο βελτιώνεται συνέχεια, νέες μέθοδοι προπόνησης, νέα στυλ παιχνιδιού. Δεν μπορείς να συγκρίνεις τις δύο ομάδες, κάθε ομάδα έχει τα προτερήματά της. Στο τέλος της ημέρας, αυτό που μένει είναι το αποτέλεσμα. Εμείς είχαμε μια εξαιρετική αμυντική λειτουργία, κρατούσαμε το μηδέν και ξέραμε ότι μπροστά είχαμε παίκτες που με μισή ευκαιρία θα έκαναν γκολ".

Για το... κλειδί της επιτυχίας του 2008:

 "Είναι κοινό μυστικό ότι η επίθεση βάζει γκολ αλλά η άμυνα παίρνει πρωταθλήματα. Η φιλοσοφία μας ήταν αυτή. Πίσω κρατάμε το μηδέν και έτσι στην χειρότερη περίπτωση θα παίρναμε τον βαθμό της ισοπαλίας. Με έστω ένα γκολ θα παίρναμε την νίκη. Κανείς δεν θυμάται πόσα παιχνίδια κερδίσαμε με 1-0, αυτό που θυμούνται όλοι είναι ότι κατακτήσαμε το πρωτάθλημα".

Για το τι πρέπει να προσέξει ενόψει της συνέχειας: 

"Σημαντικό ρόλο παίζει να μην χάνεις βαθμούς στα θεωρητικά εύκολα παιχνίδια. Μέχρι στιγμής η Ανόρθωση έχει το απόλυτο και είναι πολύ σημαντικό που δεν έχασε από την Ομόνοια στο "ΓΣΠ", που είναι πάντα μεγάλος αντίπαλος και με δυναμική στην έδρα της. Αν συνεχίσει έτσι η Ανόρθωση και εκμεταλλευτεί την δυναμική του "ΠΑΠ", μπορεί για τον τίτλο".

Για την απόφαση του Τιμούρ και το ΑΠΟΕΛ: 

"Ο καθένας έχει τις απόψεις του, κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να δει το μέλλον του, την καριέρα του. Ο Τιμούρ είναι επαγγελματίας, στεναχώρησε αρκετό κόσμο όμως είναι η δουλειά του. Εγώ δεν έχω να πω αν είναι σωστό ή λάθος, ο Τιμούρ ξέρει. Η Ανόρθωση προχωρά μπροστά. Το ΑΠΟΕΛ είναι σε ένα μεταβατικό στάδιο, με αλλαγές προπονητών, με νέα φιλοσοφία. Παρουσιάστηκαν πολλά μαζεμένα προβλήματα και θα δείξει πώς θα εξελιχθεί. Μαζί με την Ανόρθωση, το ΑΠΟΕΛ, την ΑΕΚ και τον Απόλλωνα θα διεκδικήσουν τον τίτλο. Ίσως και την Ομόνοια".

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια