Κόπριβετς: "Πρέπει να είσαι λιγάκι τρελός για να είσαι τερματοφύλακας"



Στην ιστοσελίδα like.com μίλησε ο τερματοφύλακας της Ανόρθωσης Γιάν Κόπριβετς και αναφέρθηκε στο πως πήρε την απόφαση να βρεθεί στην Κύπρο και να υπογράψει στην Ανόρθωση. Παράλληλα ο τερματοφύλακας της Ανόρθωσης αναφέρθηκε και στο αν ήταν εύκολο να έρθει στην Κύπρο από την Ιταλία που αγωνιζόταν τα τελευταία χρόνια.

Αναλυτικά τα όσα είπε και αφορούν το ποδοσφαιρικό κομμάτι

Γνώριζες τίποτα για την Κύπρο, προτού υπογράψεις με την Ανόρθωση;

 Από το σχολείο λάτρευα τη γεωγραφία, οπότε ήξερα πού βρισκόταν η Κύπρος. Ωστόσο, ερχόμενος εδώ, δεν γνώριζα πολλά πράγματα, πέρα του ότι πρόκειται γι’ ένα μικρό νησί, με πολλή ζέστη.

Είχες καθόλου ιδέα για το κυπριακό πρωτάθλημα; 

Γνώριζα για την Ανόρθωση, τον ΑΠΟΕΛ και την Ομόνοια, λόγω της ευρωπαϊκής τους πορείας. Ειδικά για τον ΑΠΟΕΛ, που αγωνίστηκε στους ομίλους του Champions League. Για να είμαι ειλικρινής, όταν επικοινώνησε μαζί μου η διοίκηση της Ανόρθωσης, δεν ήξερα πως ήταν τόσο καλό το επίπεδο του κυπριακού πρωταθλήματος.

Ωστόσο, θεωρείς πισωγύρισμα στην καριέρα σου το ότι ήρθες στην Κύπρο, δεδομένου πως πολλοί ποδοσφαιριστές ονειρεύονται να παίξουν στο ιταλικό πρωτάθλημα, στο οποίο εσύ αγωνιζόσουν για οκτώ χρόνια;

Καθόλου, παρόλο που το ιταλικό πρωτάθλημα είναι από τα καλύτερα στον κόσμο. Τα τελευταία τρία χρόνια, αγωνιζόμουν σε μια ομάδα στη δεύτερη κατηγορία του ιταλικού πρωταθλήματος. Οπότε για μένα, ο ερχομός μου στην Κύπρο, είναι ένα βήμα μπροστά στην καριέρα μου. Η Ανόρθωση είναι μια από τις κορυφαίες ομάδες του κυπριακού πρωταθλήματος, που έχει όλα τα φόντα για να κερδίζει πρωταθλήματα. Κάθε ποδοσφαιριστής, θέλει να αγωνίζεται σε μια τέτοια ομάδα.

Δεν είναι κάπως περίεργο να είσαι τερματοφύλακας;

Όταν κερδίζει η ομάδα σου, είσαι ο αρχηγός και όταν χάνει, οι οπαδοί σού ρίχνουν τη μεγαλύτερη ευθύνη. Δεν είναι πάντα έτσι. Εμείς οι τερματοφύλακες, είμαστε αντι-ποδοσφαιριστές. Ο στόχος στο ποδόσφαιρο είναι να βάλεις όσα περισσότερα γκολ γίνεται. Οι τερματοφύλακες, όμως, πρέπει να τα αποκρούουν. Ο κόσμος σ’ έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, θέλει να δει να πέφτουν πολλά γκολ, σε αντίθεση με εμάς τους τερματοφύλακες. Οπότε, δεν είναι τόσο εύκολο. Το μόνο σίγουρο, είναι ότι πρέπει να είσαι λιγάκι τρελός για να είσαι τερματοφύλακας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια