Aπο την Γεωργία με αγαπη


Γεωργια. Mια από τις χώρες με τις οποίες η Ανόρθωση κανει συχνα πυκνα ψωνια... Με αφορμη την μεταγραφη του Σάτο Γκρικαλασβίλι θα προσπαθησουμε να παμε λιγο πισω και να σας παρουσιασουμε μερικους απο του Γεωργιανους που αγωνιστηκαν στην ομαδα μας.


Τιμουρ Κετσπαγα 


1992 ο Κίκης Κωνσταντίνου τότε πρόεδρος της Ανόρθωσης έφερε στην Κυπρο τον Τιμούρ Κετσπάγια, άγνωστος σε όλους μας τοτε, ομως ο Τιμουρ με το καλημερα φροντισε να μας δείξει τη  παστα ποδοσφαιριστης ειναι. Παιχτης με ηγετικες ικανοτητες δυνατή προσωπικότητα εντός και εκτος γηπέδου παικτης με εξερετηκα χτυπηματα και αψογη τεχνικη κατρτηση ...Δεν χρειάζονται αλλα για τον Τιμουρ... 
Σε μικρό χρονικό διάστημα έγινε ενα απο τα αγαπημενα παιδια της κερκιδας. Με την παρουσια του στην ομαδα συνεδεσε αυτη με αρκετες επιτυχίες  της συχρονης ιστοριας μας, Τράμπζονσπορ,  συμμετοχή της Ανόρθωσης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, πρωταθλημα, κυπελλα...

Γκεόργκι Γκαμπιταούρι

Αγωνίστηκε στην Ανόρθωση την περίοδο 2004-05 έχοντας στο ενεργητικό του  22 συμμετοχές και τρία τέρματα.


Γκεορκι Κινκλαντζε


2004 στην Κύπρο ο Γκεόργκι Κινκλάντζε για χαρη της Ανορθωσης ! Ενας παιχτης με καριέρα σε Μαν. Σίτι και Άγιαξ "καταδέχθηκε" να βαλει την φανελα της Ανόρθωσης για  22 αγώνες την οποια και τιμησε στο γηπεδο εκανε πραματα και θαυματα. Στην Ανορθωση δουλεψε και σαν τεχνικός διευθυντής.


Ντατο Κβιρκβέλια 

Ποδοσφαιριστής που επαιξε για ενα εξαμινο στην ομαδα μας και αγωνίστηκε  στο αριστερό άκρο της άμυνας. 
Εφυγε στα μισά της  περιόδου 2011-12 κατι που το ζήτησε ο ίδιος να αποχωρήσει. Εφυγε με 2 γκολ  σε 11 αγώνες.
Οταν εφυγε απο την Ανορθωση χάρισε τα δεδουλευμένα του .

Κλιμεντι Τσιταϊσβίλι


 Μαχητικος με Πάθος, με πολλή δύναμη, γρηγορος και με πολλη εκρηκτικότητα μερικα απο τα στοιχια ποθ τον διέκριναν στο γηπεδο .Αγαπηθηκε πολυ απο τον κσομο της ομαδας μας αφου  εζησε μαζι μας μεγάλες στιγμές. Ο "Τσιτα" περασε δύο φορές στην Ανόρθωση ενώ τωρα ειναι προπονητης στις ακαδημιες μας.


Αλλοι 

Απο την Γεωργια αγωννιστηκαν με τα χρωματα της Ανόρθωσης και ο Νταβίντ Τσαλάντζε ο Γκότσα Τζαμαραούλι  ο Αμιράν Μουτζίρι και ο Γκόχα Κχοτσάβα.