Η ΑΝΟΡΘΩΣΗ μεσα απο μαθήματα γεωγραφίας….στο τρίγωνο των Βερμούδων


Ένα πολυ ενδιαφέρον άρθρο ανέβασε η σελίδα αθλητικού περιεχομένου sexyfootball.net το οποίο υπογράφει ο Βάσος Κυριάκου που κάνει λόγο για την πολυεθνικότητα της ομάδας μας... 

Απολάυστε το...

Αινιγματικός ο τίτλος μας; Δεν θα το’λεγα. Παρατηρώντας κανείς τις χώρες καταγωγής των ποδοσφαιριστών της φετινής Ανόρθωσης διαπιστώνει πως σχηματίζεται ένα σύμπλεγμα, ένα τρίγωνο ανάμεσα στην Αργεντινή του Μάριο Ντανιέλ Βέγκα που είναι η νοτιότερη, την Σουηδία (Μάρκους Χόλγκερσον) όντας η βορειότερη αλλά και τη Γεωργία των Αμπουρχάνια, Μαισουράτζε στα ανατολικά της υφηλίου. Μέσα σ’αυτό το τρίγωνο λοιπόν συνυπάρχουν χώρες όπως η Γκάνα, η Σερβία, η Ουκρανία αλλά και το Βέλγιο.

Τι θα παρουσιάζουν αυτές οι αράδες που ετοιμάζεστε να διαβάσετε; Έχουμε την εντύπωση πως καταλάβετε. Ο γράφων, εκμεταλλευόμενος την διακοπή του πρωταθλήματος και αφού οι μεταγραφές, δανεισμοί και πήγαινε-έλα έχουν τελειώσει (τουλάχιστον ως τον Ιανουάριο) σας παρουσιάζει τον χάρτη της Κυρίας.

Όπως αναφέραμε και στον πρόλογο, η Αργεντινή του «Ινδιάνου» της Κυρίας Βέγκα απαιτεί τις περισσότερες ώρες εν πτήσει αφού από την Κύπρο χρειάζεται να διασχίσει κανείς τόσο ολόκληρη την Ευρώπη αλλά και τον Ατλαντικό Ωκεανό. Κάτι παρόμοιο ισχύει και για την Ουρουγουάη, πατρίδα του Γκονζάλο Γκαρσία.

Πλησιάζοντας την Ευρώπη, στάση κάνουμε στην Αφρική και πιο συγκεκριμένα την Γκάνα τόπο καταγωγής του Ράζακ Νούχου στα δυτικά της «μαύρης ηπείρου». Λίγο δεξιότερα είναι και η Νιγηρία, με τις ρίζες του Τσινεντού Εντέ να ανακαλύπτονται στη χώρα των Τζει-Τζει Οκότσα, Κανού και Ολίσε. Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής των Βαρωσιωτών εξάλλου, δήλωσε πως η καρδιά του είναι μοιρασμένη ανάμεσα σε Νιγηρία και Γερμανία.

Προχωρώντας ανατολικότερα, λίγο πάνω από την Τουρκία βρίσκεται η Γεωργία, μια αγορά αφάνταστα προσφιλής για τους γαλανόλευκους με τρανότερο παράδειγμα τον ζωντανό θρύλο της ομάδας, Τιμούρ Κετσπάγια. Φέτος, εκπροσωπούν την χώρα στο ρόστερ της Ανόρθωσης οι Μαισουράτζε και Αμπουρχάνια.

Μπαίνοντας στην Ευρώπη και ξεκινόντας από τον βορρά, η Σουηδία είναι το σπίτι του κεντρικού αμυντικού της ομάδας της Αμμοχώστου, Χόλκερσον. Στον κρύο βορρά ανήκει και η Λετονία, πατρίδα του Βαλερί Σαμπάλα αλλά και η Ουκρανία, πατρίδα του έτερου επιθετικού των κυανόλευκων, Γιούρι Ιακοβένκο.

Μετακινούμενοι προς την κεντρική Ευρώπη, Γαλλία (Βαλβέρδ), Βέλγιο (Καμίνσκι) και Γερμανία (Εντέ) εκπροσωπούνται επάξια την ώρα που αριστερότερα των χωρών αυτών είναι το «Μεγάλο Νησί», η πατρίδα της Πρέμιερ Λίγκ, του Μπίγκ Μπέν και του…Τζείσον Δημητρίου.

Τέλος, η νότια Ευρώπη. Ισπανία ή μάλλον Καταλονία για να είμαστε γεωγραφικά ακριβής και αφού οι ίδιοι οι Καταλανοί αγωνίζονται για την ανεξαρτησία τους είναι η γενέτειρα των Τόνι Κάλβο και Άλμπερτ Σεράν Πόλο. Τελειώνοντας σιγά-σιγά τον γύρο του κόσμου και πλησιάζοντας τα ιερά χώματα της Κύπρου, η άλλοτε αγαπημένη αγορά των κυπριακών ομάδων, συμπεριλαμβανομένου και της Ανόρθωσης, Σερβία αποτελεί τόπο καταγωγής του Μάρκο Άντιτς και η Ελλάδα του Γρηγόρη Μάκου.

Κυρίες και κύριοι, περνώντας αλώβητοι από ωκεανούς, βουνά, λαγκάδια και πεδιάδες, φτάσαμε αισίως στην Κύπρο πατρίδα συνολικά 8 ποδοσφαιριστών του κ. Πάους. Τερματοφύλακας ο Γαβριήλ Κωνσταντίνου, αμυντικοί οι Δημήτρης Οικονόμου, Κωνσταντίνος Λαίφης και ο Τζείσον Δημητρίου και κεντρώοι οι Μαραγκός και Αδάμος Αντρέου. Επιθετικοί της «Ανόρθωσης Κύπρου» οι Αντρέας Αβραάμ και ο συνονόματος του Αντρέας Μακρής.


Ελπίζουμε να απολαύσατε την πτήση μας!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια