Ο κύριος αντί-Καμίνσκι είναι εδώ



Ο αντί-Καμίνσκι είναι εδώ. Αποφάσισαν να μην περιμένουν άλλο τον Βέλγο κίπερ οι άνθρωποι της Ανόρθωσης. Επέλεξαν τον Γιάν Κόπριβετς για αντικατάσταση του. 

Ο Τόμας Καμίνσκι ήταν ο βασικός πορτιέρο της Ανόρθωσης στην περασμένη περίοδο, «κέρδισε» την αναγνώριση και την αγάπη του κόσμου της ομάδας, που δικαίως οι φίλαθλοι αλλά και η διοίκηση Χρίστου Πουλλαϊδη δίδουν τον «αγώνα» τους για να τον διατηρήσουν στο δυναμικό της «Κυρίας» και στην επόμενη περίοδο.

Παρόλα αυτά, ο Σλοβένος τερματοφύλακας, Γιαν Κόπριβετς, από την 14η Ιουλίου είναι επίσημα στέλεχος της ομάδας της Αμμοχώστου.

Ο εορτάζοντας σήμερα (15-07-1988 ημερομηνία γεννήσεως του) Κόπριβετς αναμένεται να αποτελέσει το «φύλακα άγγελο» της κυανόλευκης εστίας για την επόμενη περίοδο, μιας και οι Βέγκα και Τέκια, δεν είναι στις πρώτες επιλογές του Αντρέ Πάους, ενώ σημειώνουμε ότι εκκρεμεί ακόμη το θέμα επανένταξης στο δυναμικό της Ανόρθωσης ή όχι του Τόμας Καμίνσκι.

Ο Γιαν Κόπριβετς αγωνίστηκε σχεδόν σε όλη του την καριέρα στα γήπεδα της Ιταλίας με τελευταίο σταθμό την Περούτζια στην οποία πήγε το 2012.  Στη σαιζόν που διανύσαμε είχε 22 συμμετοχές, την προηγούμενη, δηλαδή 2013-2014, είχε αγωνιστεί σε 31 παιχνίδια, ενώ μέτρησε 34 συμμετοχές την αγωνιστική χρονιά 2012-2013.

Πιο πριν ο 27χρονος σήμερα πορτιέρο είχε φορέσει τη φανέλα των Ιταλικών ομάδων Μπάρι, Ουντινέζε και Γκαλλίπολη.

Τα πρώτα του βήματα στην θέση του «άσου» ο Κόπριβετς τα έκανε στην πατρίδα του και μέσα από τις ακαδημίες της Κόπερ.



Το καλοκαίρι του 2007 ο Κόπριβετς άφησε το σύλλογο της Σλοβενίας και ταξίδεψε για την Ιταλία, μαζί με τον τότε συμπαίκτη του, Τζασμίν Χαμντάνοβιτς.  Το νέο απόκτημα της Ανόρθωσης επέλεξε για πρώτο «Ιταλικό σταθμό» την Κάλιαρι, ενώ ο Χαμντάνοβιτς «τράβηξε» για τη Μάντοβα.

Από το 2007 και μέχρι αυτό το καλοκαίρι ο Κόπριβετς πέρασε μέσα από πέντε Ιταλικές ποδοσφαιρικές «στέγες».  Αν και για τέσσερα χρόνια διετέλεσε παίκτης της Ουντινέζε, από το 2008 ως το 2012, εντούτοις, μέσα σε κάποιες φάσεις αυτού του διαστήματος, πέρασε από Γκαλλίπολη και Μπάρι, υπό τη μορφή δανεισμού, μιας και δεν ήταν πρώτη επιλογή της τεχνικής ηγεσίας, ελέω της παρουσίας εκεί του συμπατριώτη του Σαμίρ Χαμντάνοβιτς (εξάδελφου του Τζασμίν Χαμντάνοβιτς).

Την πιο σπουδαία πορεία και καριέρα του μέχρι στιγμής την έκανε την τριετία 2012-2015 στην Περούτζια, στην ομάδα όπου ήταν ο υπερασπιστής της εστίας της με πάμπολλες συμμετοχές.

Ο Γιαν Κόπριβετς στάθηκε άτυχος για ένα δίμηνο περίπου το 2009.  Από τις 29 Αυγούστου μέχρι 25 Οκτωβρίου, του ίδιου έτους, ο Κόπριβετς αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού, με τη διάγνωση να λέει για κάταγμα σφυρών.

Ενδιαφέρον στοιχείο αποτελεί, σύμφωνα με την ιστοσελίδα transfermarkt.com , ότι η αξία του Κόπριβετς κυμαίνεται γύρω στις 300 χιλιάδες ευρώ.

Ο Γιαν Κόπριβετς ήταν διεθνής με τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα της Σλοβενίας U17,  U19 και U21.









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια