Χτίζει ξανά ή γκρεμίζεται


Τελευταίες προπονήσεις πριν το κρίσιμο ματς με την Ομόνοια διανύουν στην Ανόρθωση όπου στοχεύουν σε τουλάχιστον τέσσερις βαθμούς σε δυο ματς για να αποκτήσουν προβάδισμα για την τρίτη θέση και ίσως για κάτι ψηλότερο.
Σε καμιά περίπτωση δεν... ψήνονται να περιμένουν τα ημιτελικά του κυπέλλου για να πάρουν το εισιτήριο αφού και η ίδια η Ανόρθωση την έπαθε πέρσι από τον Απόλλωνα με καλό σκορ εκτός μέσα στο γήπεδο της και έτσι ποτέ δεν μπορείς να περιμένεις από άλλους.
Η έξοδος στην Ευρώπη είναι κάθε χρόνο ο δεδομένος στόχος για την «Μεγάλη Κυρία» αλλά φέτος ξεκινά να μπαίνει και η μεγάλη πίεση για να κάνει όσες νίκες γίνεται στα τέσσερα ματς που απομένουν αλλά και μια καλή πορεία στην Ευρώπη. Το σημερινό ranking της (103η με 107.99) αφορά κυρίως τις σαιζόν 2007-08 και 2008-09 όπου κατάφερε να πάρει βαθμό πέραν από τα προκριματικά. Ως γνωστό οι βαθμοί στο κυρίως ταμπλό των διοργανώσεων πιστώνονται απευθείας στις ομάδες.
Τη σαιζόν 2007-08 είχε πιστωθεί το βαθμό από την εντός έδρας ισοπαλία 1-1 με την Τότεναμ, νούμερο που για την επόμενη βαθμολογία θα της αφαιρεθεί. Βέβαια η πίεση θα γίνει ακόμα εντονότερη του χρόνου όπου θα διαγραφεί η πορεία στους ομίλους που έφερε 9.266 βαθμούς, τους περισσότερους στην ιστορία της.
Αν δεν καταφέρει στην επόμενη διετία να ξαναπαίξει σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης, τότε το μονοπάτι προς αυτούς θα στενέψει και πάλι αφού θα είναι από τους τρίτους προκριματικούς αδύνατη. Μόνη της έφτιαξε την προίκα της το 2008-09 και από αποκλεισμούς τύπου Πέτροβατς και Ραμποτνίσκι έχει βαλθεί να τη χαλάσει.
Πρώτα από όλα όμως το ντέρμπι με την Ομόνοια όπου δεν προκύπτουν αγωνιστικά προβλήματα. Είναι αλήθεια πως οι εμφανίσεις στα ντέρμπι με τους αιώνιους φέτος έδειξαν σημάδια αλλαγής σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν και αν συνεχιστούν  θα πείσουν αρκετούς πως όντως κάτι καλύτερο ξημερώνει.



απο:www.24sports.com.cy
Του Δημητρη Χριστοφορου

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια