Αλέξανδρος Αλεξάνδρου : " Όποιος βγει από τα αποδυτήρια για να ψάξει αλλού δεν μπορεί να έρθει πίσω. Είναι θέμα αρχής"


Νέος οικονομικά μπελάς προκύπτει στην Ανόρθωση. Μιλώντας στον Super ΣΠΟΡ FM, ο σύμβουλος επικοινωνίας, Αλέξανδρος Αλεξάνδρου, ανέφερε πως έφτασε στα γραφεία του σωματείου απόφαση για τον Λούκας Κονσίστρε (αγωνίστηκε στην Ανόρθωση επί καιρό Όγιος), σύμφωνα με την οποία η ομάδα καλείται να πληρώσει το ποσό των 160.000 ευρώ.

«Υπάρχει απόφαση για αποζημίωση ενάντια στο σωματείο με ποσό 160.000 ευρώ. Είναι από τα εμπόδια που χειρίζεται η διοίκηση και δυστυχώς εμπίπτουν στα κριτήρια Ιουνίου. Είναι και η περίπτωση του Ντομπρασίνοβιτς. Γίνεται ακόμα πιο δύσκολο το έργο μας» ανέφερε αρχικά ο κ. Αλεξάνδρου.

Αν θα πρέπει να πληρωθούν όλα τα λεφτά ενόψει και των κριτηρίων Ιουνίου...

«Εξαρτάται αν θα δεχτεί ο ποδοσφαιριστής περιοδικές πληρωμές. Για τον Ντομπρασίνοβιτς θα εφεσιβάλουμε την απόφαση η οποία είναι άδικη για το σωματείο μας. Έτσι δεν θα εμπίπτει στα κριτήρια. Για τον Κονσίστρε θα εξετάσουμε την υπόθεση με τους νομικούς συμβούλους και ίσως μέσω της έφεσης να μειώσουμε το ποσό της αποζημίωσης».

Για τον Αρτυματά και τις μεταγραφικές εξελίξεις...

«Είναι σεβαστές οι πληροφορίες που κυκλοφορούν. Ως επίσημη Ανόρθωση θα πούμε μόνο κάτι επίσημα, να υπάρχει ολοκλήρωση συμφωνίας απόκτησης ή παραχώρησης ποδοσφαιριστή. Αν έπεφτε υπογραφή θα ενημερώναμε επίσημα. Δεν υπάρχει τίποτα επίσημο και για αυτό να κάνουμε λίγη υπομονή. Είμαστε σε στάδιο επαφών διεργασιών και βολιδοσκοπήσεων με ποδοσφαιριστές που έχουν εντοπιστεί. Είμαστε σε στάδιο διαπραγματεύσεων, όμως δεν έχουμε κάτι χειροπιαστό. Αν δεν υπάρξει υπογραφή δεν θα έχουμε τίποτα. Μέχρι να υπάρξει υπογραφή δεν μπορούμε να πούμε κάτι».

Για τον Σκοπελίτη...

«Βρίσκεται στην Ελλάδα, αφού πήρε άδεια και ψάχνει ομάδα. Η Ανόρθωση δεν μπορεί να αναμένει κανένα ποδοσφαιριστή. Όποιος κάνει επιλογή να βρει άλλη ομάδα αποτελεί παρελθόν. Δεν το επιτρέπει η ιστορία μας. Όποιος βγει από τα αποδυτήρια για να ψάξει αλλού να συνεχίσει, δεν μπορεί να έρθει πίσω. Είναι θέμα αρχής».

Για τις αναπροσαρμογές συμβολαίων...

«Συμφωνούνται και οι τελευταίες λεπτομέρειες και πριν φύγει η ομάδα για Ολλανδία όλοι θα υπογράψουν τα νέα συμβόλαια».

Αν υπάρχει πρόταση για τον Ρέζεκ...

«Δεν έχουμε βολιδοσκόπηση για κανένα ποδοσφαιριστή. Αν επιδείξει ενδιαφέρον κάποια ομάδα θα το συζητήσουμε».

Ο κ. Αλεξάνδρου ανέφερε πως θα γίνει αίτημα στην ΟΥΕΦΑ για να εκτίει μια αγωνιστική κάθε περίοδο την ποινή των τριών αγωνιστικών...

«Στείλαμε επιστολή στην ΟΥΕΦΑ και ζητάμε να εκτίουμε μια αγωνιστική κάθε αρχή της χρονιάς. Ζητούμε να υπάρξει ένας εναλλακτικός τρόπος της τιμωρίας. Μπορεί να έχουμε ελπίδες και για αυτό το δοκιμάζουμε. Είναι ένα μέτρο για να βοηθηθεί το σωματείο».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του προέδρου της ΚΟΠ, Κωστάκη Κουτσοκούμνη για συνάντηση με ηγεσία της FIFA.

«Ο κ. Κουτσοκούμνης θα έχει συνάντηση με την FIFA για δικαστικά θέματα εκ μέρους όλων των ομάδων».

Για το οικονομικό...

«Γίνεται πολλή δουλειά.  Κάποιοι φίλοι διοργανώνουν εκδήλωση στο Κίτι και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Συνεχίζουμε την προσπάθεια για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε. Θα το παλέψουμε πολύ για να τα καταφέρουμε».