Με άποψη : 5 πράγματα που μάθαμε από τη νίκη της Ντόρτμουντ στο Λονδίνο

arsenal-dortmund-top2


1-2. Διπλό μέσα στο Έμιρεϊτς για την φιναλίστ του περσινού Τσάμπιονς Λίγκ Ντόρτμουντ. Ήττα για την πρωτοπόρο της Αγγλικής Πρέμιερ Λίγκ. Αλλαγή δεδομένων στον όμιλο του «θανάτου». Δεν μας έμαθε μόνο αυτά η νίκη των Γερμανών απέναντι στην Άρσεναλ του Βενγκέρ (και του Οζίλ).


1. Ο Αρμένιος αστέρας της Ντόρτμουντ, Χένριχ Μχιταριάν

Το κενό που άφησε η παραχώρηση του Μάριο Γκέτσε στην Μπάγερν του Γκουαρδιόλα φαίνεται πως καλύφθηκε με τον καλύτερο τρόπο με την απόκτηση του νεαρού Αρμένιου δεκαριού. Η φαντασία στο παιχνίδι του αλλά και η εργατικότητα του μαζί με το όμορφο τελείωμα του στο 16’ του παιχνιδιού συνθέτουν την ενθουσιώδη χθεσινή παρουσία του. Οι κινήσεις του στο γήπεδο ήταν πολύ ποιοτικές και αποτελεσματικές. Κινούνταν σε σωστούς χώρους και χρόνους, κέρδισε πολλά φάουλ, οργάνωσε σωστά το παιχνίδι της ομάδας του παίζοντας πάντα απλό ποδόσφαιρο. Μπορεί ο Γκέτσε να αποχώρησε αλλά ένας νέος αστέρας ανατέλλει στο Βεστφάλεν.

2. Ο Μεζούτ Οζίλ

Μπορεί να είναι ένας καταπληκτικός μεσοεπιθετικός, δίχως καμία αμφιβολία, όμως στα αμυντικά του καθήκοντα δείχνει να υστερεί. Στην χθεσινή αναμέτρηση φάνηκε πως πέρα από τις πολύ όμορφες κινήσεις που κάνει στους κενούς χώρους χωρίς την μπάλα και τις πανέμορφες εμπνεύσεις αλλά και εκτελέσεις του, δεν βοηθά όπως θα έπρεπε στην αμυντική λειτουργία της ομάδας. Στο πρώτο μέρος δεν φάνηκε σχεδόν καθόλου καθώς τον είχαν κλείσει οι αμυντικοί μέσοι της Ντόρτμουντ, Μπέντερ και Σαχίν χωρίς όμως να βοηθά στην αναχαίτιση τους. Στο δεύτερο μέρος είχε πάρει την εντολή να κινείται περισσότερο δεξιά, μία κίνηση που έδωσε στους Ράμσεϊ και Γουίλσιρ τον χώρο να δράσουν πιο ελεύθερα. Και αυτό απέδωσε καρπούς καθώς η Άρσεναλ έδειχνε να ισορροπεί το παιχνίδι στο χώρο του κέντρου.

3. Ο Κοσιελνί «είχε σβήσει» τον Λεβαντόφσκι μέχρι ο τελευταίος να σκοράρει το νικητήριο γκολ

Μπορεί να έδειχνε πως έκανε εξαιρετική δουλειά κολλημένος πάνω στον Πολωνό επιθετικό για 83 λεπτά, όμως τα παιχνίδια λήγουν όταν σφυρίζει ο διαιτητής. Ειδικά όταν έχεις να αντιμετωπίσεις επιθετικούς – killer σαν τον Λεβαντόσφσκι που με το ένστικτο του μπορεί να σκοράρουν ανά πάσα στιγμή στο παιχνίδι, πρέπει να είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος. Ο Κοσιελνί μπορεί να βγήκε τις περισσότερες φορές πρώτος στην μπάλα και να φαινόταν ότι έκανε πολύ καλή δουλειά όμως η ζημιά τελικά έγινε.

4. Η Άρσεναλ δεν τα κατάφερε στο πρώτο δυνατό τεστ της χρονιάς

Και ενώ όλοι αναρωτιούνται αν η ομάδα του Βενγκέρ πέρα από πολύ καλές εμφανίσεις απέναντι σε θεωρητικά πιο αδύναμες ομάδες μπορεί να διεκδικήσει και να κατακτήσει τίτλους την φετινή χρονιά, έρχεται το πρώτο πραγματικό δυνατό τεστ της χρονιάς. Και απέτυχε. Η Ντόρτμουντ είναι με διαφορά η καλύτερη ομάδα που αντιμετώπισε μέχρι στιγμής και ηττήθηκε εντός έδρας με 1-2. Μάλιστα οι νίκες με αντιπάλους τις Τότεναμ και Νάπολι νωρίτερα στην σαιζόν ήρθαν μετά από μέτριες εμφανίσεις. Έχει δρόμο ακόμα η χρονιά και η Άρσεναλ έχει να αποδείξει ακόμα πολλά.

5. Η συμβολή του Αρτέτα

Ο πρώην παίκτης της Έβερτον χθες έδειξε την ποιότητα του και πόσο σημαντικός είναι για την φετινή Άρσεναλ. Αυτή ήταν και η πέμπτη φορά που ξεκινά βασικός μετά την επιστροφή από τον τραυματισμό του, πραγματοποιώντας και την καλύτερη εμφάνιση του έως τώρα. Οι πολλές κερδισμένες μονομαχίες στο χώρο του κέντρου απέναντι στους Ρόις, Σαχίν και Μπέντερ αλλά και οι πολύ καλές τοποθετήσεις του, κάνουν τον Βενγκέρ να χαμογελά που τον έχει και πάλι ετοιμοπόλεμο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια