Τιμουρ Κετσπαγια : "Δεν μπορώ να πάω στην Ανόρθωση για να με χρησιμοποιήσουν" (video)

Καλεσμένος στην τηλεοπτική εκπομπή του Δημήτρη Σούγλη "Απόψε μαζί μας" που προβάλλεται από το "Extra", ήταν το βράδυ της Τετάρτης (30/10) ο πρώην παίκτης και προπονητής της Ανόρθωσης Τιμούρ Κετσπάγια. 

Μεταξύ άλλων ο Τιμούρ Κετσπάγια είπε: 

Για τις δυνατότητες του κυπριακού ποδοσφαίρου και την δική του συμβολή σ' αυτό: 

Όχι μόνο δική μου, με όλους τους ανθρώπους στην ομάδα, διοίκηση και κόσμος. Είχαμε πράγματι την τύχη να είμαστε η πρώτη ομάδα που πέρασε στους ομίλους του Τσάμποιονς Λιγκ, σε μια δύσκολη εποχή όταν ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Τώρα είναι πιο εύκολα. Τότες οι αντίπαλοι ήταν πολύ πιο δυνατοί. Δεν ήταν μόνο τύχη αλλά ολόκληρη προσπάθεια, προηγήθηκε μια δουλειά τα προηγούμενα χρόνια. ήταν μεγαλύτερη η χαρά γιατί ήταν η πρώτη φορά που μπήκε Κυπριακή ομάδα στους ομίλους. Χαίρομαι που μας ακολούθησαν και το ΑΠΟΕΛ μας ξεπέρασε φτάνοντας στους 8". 

Για τον Ζόρζε Κόστα:

 'Ήταν μεγάλος ποδοσφαιριστής, τα κέρδισε όλα στην καριέρα του. Είναι ένας πολύ καλός προπονητής. Όταν ένας προπονητής αναλαμβάνει μια ομάδα στις αρχές ενός πρωταθλήματος, χρειάζεται να δείξει τα δικά του στοιχεία και δεν είναι εύκολο". 

Για την δουλειά του στην Εθνική Γεωργίας:

 "Δεν θα έλεγα ότι πάμε πολύ καλά, αλλά κάποια βήματα προόδου έχουν γίνει. Ανεβήκαμε από την 6η στην 5η θέση, φέτος από την 5η στην 4η. Από 16 ομάδες θα γίνουν 24 στο Ευρωπαϊκό και σε αυτό θα προσπαθήσουμε. Ελπίζω σε ένα χρόνο οι νεαροί παίκτες να γίνουν πιο έμπειροι και να είναι έτοιμοι".

Για το κλειδί της επιτυχίας του:

 "Πολλοί λένε, αυτοί που δεν με ξέρουν λένε ότι είμαι βασισμένος στην πειθαρχία και δεν σηκώνω μύγα στ σπαθί μου. Όσοι δούλεψαν μαζί μου ξέρουν ότι δεν δέχομαι τίποτα λιγότερο απ' αυτό που θέλω να δώσουν το γήπεδο. Δεν ήταν μόνο η πειθαρχία, ήταν και η οικογενειακό ατμόσφαιρα από όλους μέσα στην ομάδα. Δεν επενέβαινε κανένας στην δουλειά του άλλου. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Για να έχει σεβασμό ένας προπονητής από τους ποδοσφαιριστές, πρέπει να τους δείχνει ότι κανείς δεν έχει πλεονέκτημα από τον άλλο. Το θέμα είναι ποδοσφαιρικό, όποιος είναι καλύτερος παίζει. Όποιος αξίζει θα παίζει, όχι όποιος είναι μεγαλύτερο όνομα ή όποιος ήρθε απ΄το εξωτερικό. Πρέπει να υπάρξει ένας νόμος, όταν ένας αναλαμβάνει Πρόεδρος, όταν φεύγει να αφήνει στην ομάδα τα χρέη που είχε όταν αναλάμβανε". 

Για το αν κλήθηκε ποτέ να βοηθήσει την Ανόρθωση: 

"Πώς να βοηθήσω, εγώ δουλεύω σε Εθνική ομάδα. Δεν μπορώ να πάω στην Ανόρθωση και άνθρωποι να με χρησιμοποιήσουν. Έχω την εντύπωση ότι με φωνάζουν όταν έχουν προβλήματα. Όταν κάτι γίνεται λάθος αμέσως τηλέφωνο τον Κετσπάγια, λες και είμαι γιατρός. Με φωνάζουν απλά για να πουν ότι βλέπεται και ο Τιμούρ είναι μαζί μας, αλλά δεν γίνεται τίποτα. Όταν όμως όλα πάνε καλά, υπάρχουν άτομα που δεν μου λένε ούτε γεια. Δεν γίνεται να πάω εκεί και αναλάβω τα λάθη των άλλων. Θυμάμαι φέραμε τον Κινγκλάτζε, μια μεγάλη μορφή και τον γελοιοποίησαν με κάποια πράγματα. Δεν μπορεί σε μια σοβαρή ομάδα να κάνουν προγραμματισμό κάποιοι άνθρωποι που δεν έχουν γνώσεις να στελεχώσουν μια ομάδα. Γι' αυτό φτάσαμε εδώ, δεν είναι τυχαίο. Δεν θέλω να κάνουν άλλη τα λάθη και να τα φορτώνομαι εγώ. Αυτό νιώθω". 

Υπό ποιες προϋποθέσεις θα επέστρεφε στην Ανόρθωση

"Αυτό που έγινε πριν πέντε χρόνια, δεν είναι θέμα αν το έχω χωνέψει. Είναι αυτό που βλέπω καθημερινά. Γι' αυτό νιώθω αυτή την πίκρα και την απογοήτευση. Αυτά που έγιναν τότε, ήταν ότι πιο ιδανικό μπορούσε. Δεν ήθελα ναν φύγω από την Ανόρθωση όμως δεν είχε άλλη επιλογή. Ότι γίνεται, γίνεται για το καλό μας. Κανένας δεν ξέρει τι θα γίνει στο μέλλον. Απ' εκεί και πέρα την μισή μου ποδοσφαιρική καριέρα την πέρασα στην Ανόρθωση".

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. http://www.ebay.co.uk/itm/131035195259?ssPageName=STRK:MESELX:IT&_trksid=p3984.m1555.l2649

    Αυτόγραφο του Τιμούρ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα μπλέ και στην ενημέρωση...
Σχόλιο και άποψη με άποψη για την Ανόρθωση