Γκονζάλο Γκαρσία :"...μισή ώρα κακού παιχνιδιού και σε αποδοκιμάζουν"


Δημοσίευμα της εφημερίας La Voz de Galicia αναδημοσιεύει η ιστοσελίδα balla.com.cy, στο οποίο φιλοξενείται συνέντευξη του ποδοσφαιριστή μας Γκονζάλο Γκαρσία.

Αναλυτικά το δημοσίευμα:


Στα πόδια του Γκονσάλο Γκαρσία - Ο Γαλιθιάνος άσος έβαλε τέσσερις γκολ στο κυπριακό πρωτάθλημα με την Ανόρθωση
Ο Φράνκο Μπαρέζι το είχε δει ξεκάθαρα πριν από 13 χρόνια. Εκείνο το παιδί είχε ταλέντο. Ο χρόνος έδωσε δίκιο στον μύθο της Μίλαν, ο οποίος δεν είχε διστάσει να έρθει στο Σαντιάγο για να κατασκοπεύσει τον Γαλιθιάνο Γκονσάλο Γκαρσία, επιθετικό φαν ενός ακόμη πολύ ταλαντούχου επιθετικού, του Άλβαρο Ρεκόμπα.
Σε εκείνη την περίπτωση η Ρεάλ Μαδρίτης παρενέβη στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην ιταλική ομάδα και την Κομποστέλα. Για μία ακόμη φορά και αφού είχε φύγει στα 14 του χρόνια από την γενέτειρά του την Ουρουγουάη, ο Γκονσάλο Γκαρσία έπρεπε να φτιάξει και πάλι βαλίτσες.
Μετά από ένα διάστημα στην Ισπανία (Αλκροκόν, Μέριδα, Παλένθια) πέρασε μία δύσκολη περίοδο στην Ολλανδία, όπου χρειάστηκε να ξεπεράσει έναν τραυματισμό στην πλάτη. Όχι μόνο τα κατάφερε, αλλά και προχώρησε στην καριέρα του (Απερλντορν, Χέρενφεν, Χέρακλες, Φένλο, Χρόνινγκεν). Η Κύπρος εκμεταλλεύτηκε την πρόοδό του (ΑΕΚ Λάρνακας). Κατέληξε στο Ισραήλ (στη Μακάμπι Τελ Αβίβ του Τζόρντι Κρόιφ).
Βρίσκεται και πάλι στην Κύπρο, δανεικός στην Ανόρθωση, και ζει μία ακόμη γλυκιά στιγμή. Και σε προσωπικό επίπεδο. Ο παίκτης και η σύντροφός του Άλμπα μόλις έγιναν γονείς, καθώς απέκτησαν την Αντριάνα.
Το Σάββατο μετέφρασε την καλή στιγμή του σε 4 γκολ (από τα 6 της ομάδας του)  απέναντι στη Δόξα. Ο ίδιος ο Γκονσάλο Γκαρσία δεν στέκεται σ’ αυτά: “Δεν χωρεί αμφιβολία ότι είναι μεγάλη χαρά να πετυχαίνεις 4 γκολ σε ένα παιχνίδι, δεν σου συμβαίνει κάθε μέρα. Αλλά η χρονιά εξελίσσεται φυσιολογικά για μένα όσον αφορά στο σκοράρισμα”.
Η επιστροφή του στο Ισραήλ μετά το τέλος του δανεισμού του δεν βρίσκεται μεταξύ των πλάνων του: “Αυτό είναι το ποδόσφαιρο, όλα αλλάζουν από τη μία μέρα στην άλλη”. Θεωρεί ότι η επιστροφή του στην Κύπρο ήταν η ορθή απόφαση. “Η ζωή στο Τελ Αβίβ είναι εντυπωσιακή. Αλλά τη χρονιά μου ήμουν εκεί ηχούσαν και πάλι οι σειρήνες μετά από πέντε χρόνια. Δεν έχεις αίσθηση του κινδύνου, αλλά το σκέφτεσαι. Η Κύπρος είναι πολύ πιο ήσυχη. Επίσης υπάρχουν πολλοί Ισπανοί στο πρωτάθλημα και είμαστε καλά”, λέει.
Τόσο καλά ώστε να μην επιστρέψει στην Ισπανία να παίξει ξανά; Η απάντηση σαφής: “Θα επιστρέψω σίγουρα να ζήσω στη Γαλικία. Είμαι Γαλιθιάνος και Ουρουγουανός. Τώρα όλα εξαρτώνται από τα επαγγελματικά μου. Είμαι εκτός Γαλικίας, γιατί αυτό πρέπει να κάνω επαγγελματικά. Οι ομάδες στην Ισπανία δεν μπορούν να μου προσφέρουν ό,τι μου προσφέρεται εδώ. Μερικές φορές επιλέγεις εσύ πότε θα αφήσεις το ποδόσφαιρο και άλλες επιλέγει το ποδόσφαιρο πότε θα σε αφήσει”.
Η Ανόρθωση έχει αφεντικό με διασυνδέσεις στο Μπαχρέιν. Ο Γκονσάλο Γκαρσία έχει στο πλευρό του την σύντροφό του, Άλμπα Καστέλο. ”Συνηθίζουμε να περνάμε το χρόνο μας εδώ. Γνωρίζω καλά αγγλικά, έχω μάθει και ολλανδικά, η Άλμπα προσπαθεί να μάθει ελληνικά”, εξηγεί.
Παρά ταύτα αποφεύγει να πει πως αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση: ”Δεν είμαι παράδειγμα για τίποτα. Στο ποδόσφαιρο για να τα καταφέρεις, θα πρέπει να έχεις την ευκαιρία. Πιστεύω ότι όσοι παίκτες υποφέρουν από τις καθυστερήσεις στις πληρωμές στην Ισπανία και μπορούν να φύγουν, φεύγουν. Αλλά τώρα δεν είναι όπως παλιότερα. Δεν υπάρχουν τόσες ευκαιρίες για να φύγεις στο εξωτερικό”.
Για τον Γκονσάλο η απόφαση κλειδί στη ζωή του ήταν να αφήσει την Ουρουγουάη στα 14 του για να ζήσει στη Γαλικία. “Όταν κάποιος είναι νέος, έχει ανοιχτό μυαλό. Ποτέ δεν πέρασα άσχημα, σε καμία χώρα”, λέει.
Αλλά η μετακίνησή του στην Ολλανδία άλλαξε την επαγγελματική του καριέρα. “Ηταν δύσκολο λόγω του τραυματισμού, αλλά εκεί έφτιαξα όνομα. Ήταν κλειδί το γεγονός ότι με απέκτησε ομάδα της πρώτης κατηγορίας. Όταν μπεις στο χορό, μετά είναι πιο εύκολο. Έπρεπε να δουλέψω σκληρά. Πληγώνεσαι, σηκώνεσαι… Υπάρχουν πιέσεις που πρέπει να ξεπεράσεις και πρέπει να έχεις και αυτοπεποίθηση. Το μυαλό είναι το ίδιο σημαντικό με το σώμα”, υποστηρίζει.
“Έχω πολλούς φίλους στην Ολλανδία. Το ολλανδικό πρωτάθλημα είναι εξαιρετικό. Τα γήπεδα γεμάτα. Με εξαιρέσεις, πολύ πολιτισμένο”, θυμάται. “Εδώ κάθε δύο ή τρία παιχνίδια παίζουμε κεκλεισμένων των θυρών, γιατί τιμωρούν τους οπαδούς μας. Δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα στους αντιπάλους με τις φωτοβολίδες, αλλά δημιουργούν και σε εμάς. Έχουν νοοτροπία οπαδών μεγάλης ομάδας. Δύο κακοί μήνες ή μισή ώρα κακού παιχνιδιού και σε αποδοκιμάζουν”.
“Το πρώτο που σου λείπει είναι η οικογένεια, οι φίλοι, η επαφή μαζί τους, όσο ίντερνετ κι αν υπάρχει. Από την άλλη, στην Κύπρο τα θαλάσσια προϊόντα είναι εξαιρετικά, αλλά στη Γαλικία άριστα. Η οικογένειά μου έχει πιτσαρία στο εμπορικό κέντρο στο Ας Κάνθελας, το Λα Ρινκονάδα, και μου λείπουν και οι πίτσες αυτές”, σχολιάζει.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια