Άλλες ειδήσεις : Κουτσοκούμνης : "Ξαφνικά έχεις ένα τελικό μέσα στις αίθουσες της Δικαστικής"

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του "ΣΙΓΜΑ" μίλησε ψες ο Πρόεδρος της ΚΟΠ Κωστάκης Κουτσοκούμνης, ο οποίος αναφέρθηκε στα όσα συνέβησαν στο σημερινό παιχνίδι του "Τσιρείου" ανάμεσα σε ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ, τα οποία έφεραν και την διακοπή του αγώνα από τον διαιτητή της αναμέτρησης Δημήτρη Μασιά.


Αρχικά ανέφερε: "Ότι λέξη και να χρησιμοποιηθεί, είναι λίγη. Ο κ. Σοφοκλέους μίλησε για κατάντια του ποδοσφαίρου, εγώ μιλώ για μαύρη μέρα στην κοινωνία. Δεν είναι θέμα ποδοσφαίρου, το ποδόσφαιρο είναι το θύμα αυτής της κοινωνίας που έχουμε θρέψει όλο αυτό το διάστημα. Απλά φιλοξενεί αυτή την μερίδα της κοινωνίας που φαίνεται ότι είναι γεμάτη από προβλήματα. Θα πρέπεινα τοποθετήσουμε το θέμα όπως πραγματικά είναι. Πήγαν όλοι οι φίλαθλοι στο γήπεδο χωρίς κανένα πρόβλημα. Φοβόντουσαν όλοι προβλήματα κατά την προσέλευση των οπαδών στο γήπεδο ιδιαίτερα των οπαδών του ΑΠΟΕΛ από την Λευκωσία, κανένα πρόβλημα. πέρασαν όλοι μέσα στο γήπεδο και δέχθηκαν από την αστυνομία όλες τις νενομισμένες πράξεις που είχαν αποφασιστεί ότι θα γίνονταν στις εισόδους. Πήραν τις θέσεις τους, δεν υπήρχαν αντεγκλήσεις ανάμεσα στις δύο κερκίδες πέραν από τα συνηθισμένα και τυπικά που γίνονται φωνητικά. και ξαφνικά είδατε ότι ξεκίνησε η μια μερίδα να ρίχνει αντικείμενα μέσα και η άλλη μερίδα να ρίχνει και αυτή αντικείμενα μέχρι να φτάσουμε στην διακοπή. Δεν υπήρχε πρόβλημα μεταξύ των δύο ομάδων. Υπήρξε πρόβλημα συμπεριφορά. Και αυτό δεν είναι τώρα που το έχουμε εντοπίσει".

Για το ότι η ΑΕΛ ήταν τιμωρημένη: "Και η προσκόμιση επικίνδυνων αντικειμένων στα γήπεδα, που πάντα λέγαμε ότι είναι εξαιρετικά επικίνδυνο γεγονός, ξεκινήσαμε με τα απλά καπνογόνα και φτάσαμε στα πιστόλια  και τους μηχανισμούς. Γι' αυτό και η ομοσπονδία εδώ και δύο χρόνια εφάρμοσε την ποινή των κεκλεισμένων των θυρών. Η ΑΕΛ ήταν τιμωρημένη σήμερα. Αν ήταν οι κανονισμοί Δεκεμβρίου οι αγώνες θα ήταν κεκλεισμένων των θυρών. Κρίμα ναι, να δουν οι οπαδοί ένα τελικό πρωταθλήματος. Όμως μας φάγανε οι δημοσιογράφοι, μας φάγανε οι οπαδοί, μας φάγανε οι Πρόεδροι, αλλάξτε τον κανονισμό, μας εξοντώνετε. Στο τέλος της ημέρας ο Πρόεδρος της ΑΕΛ το είπε, προτιμούμε να παίξουμε χωρίς οπαδούς. Εκ των υστέρων είμαστε όλοι φιλόσοφοι".

Για το ποια είναι η θέση της ΚΟΠ: "Είμαι εξαιρετικά απογοητευμένος και δεν ξέρω να το βλέπετε. Είχα ετοιμάσει και την ομιλία μου για την γιορτή της ΚΟΠ και εκθείαζα το πρωτάθλημα διανύαμε, βασικά για το ότι σε αθλητικό επίπεδο θα είχαμε ένα τελικό την τελευταία αγνωστική. Κάτι καταπληκτικό, κάτι φοβερό, κάτι το απίστευτα ωραίο. Και ξαφνικά έχεις ένα τελικό μέσα στις αίθουσες της Δικαστικής. Αυτό είναι ρεζίλεμα".

Για το έργο της Δικαστικής: "Η Δικαστική έχει ενώπιον της όλες τις ποινές. Θα παρακαλέσω τον πρόεδρο αν μπορεί να το κάνει προς το τέλος αυτής της εβδομάδας, μετά τον τελικό. Να ηρεμήσουν οι ομάδες. Δεν θα νικήσουν με δηλώσεις στα ΜΜΕ. Θα κριθεί σύμφωνα με νομοτεχνικά θέματα".

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια