Άλλες ειδήσεις : "Μεγάλη η χάρη σου Παναγία του Σουμελά μου"

Τα γεγονότα με την ιστορική νίκη του 2005 επι των Τουρκων όπως τα έζησε συνεργάτης του μπλοκ μας...

Διαβάστε την "εξομολόγηση" ...













"Μεσημέρι και έκανα διάλειμμα απο την δουλειά. Η αγωνία μου οπως κάθε φορα που θα ακούσω κλήρωση της Ανορθωσης. Το σκορ στο Μινσκ και η πίστη στην ομαδα έκανε την κλήρωση ακομα πιο ενδιαφέρουσα. "Ανόρθωσις Αμμοχωστου" αναφέρει ο δημοσιογράφος. Περνούν τα 2-3 δευτερόλεπτα και με πνιγμένη φωνή επιτέλους ακούμε. "Τρανζοσπορ" Τουρκίας. Και αμέσως διορθώνει. Στην Τραπεζουντα θα αγωνιστεί η Ανορθωσις με την πάμπλουτη ομαδα της άλλοτε Ελληνικής πόλης!

Όλα κάπου εκεί άλλαξαν. Πλέον η κλήρωση δεν έβγαλε απλά ένα κοινό αντίπαλο για την ομάδα της Αμμοχωστου! Όλη η ιστορία της ομάδας θα συναντιόταν σε αυτή την μονομαχία. Μια άνιση μάχη με τα εκατομμύρια των Τούρκων να έχουν κανει την ομαδα τους άτρωτη. Με παίχτες που αναλογούσαν σε ολόκληρο το ρόστερ της ομάδας μας. Αλλα σε όλους μας υπήρχε η τρελή ελπίδα. Η μαχητικότητα του Έλληνα που ποτέ δεν τα παράτα και αν βρει την ευκαιρία νικά τον αντίπαλο....

Φτάνοντας στο ΓΣΠ αντίκρισα ακριβώς ότι περίμενα. Πολλή αστυνομία. Διπλός έλεγχος οπως ηταν επόμενο. Το παιχνίδι είχε παρει και πολιτικές διαστάσεις. Τουρκοκύπριοι οπαδοί στην βόρεια κερκίδα προσπαθούσαν ενθαρρύνουν την δικη τους ομαδα. Αλλα μπροστά απο 20 000 Ανορθωσιατες (παρόλο που υπήρχαν και οπαδοί άλλων ομάδων, εκείνο το βραδυ ηταν όλη η Κύπρος Ανορθωσης) δεν μπορούσαν παρά να περιοριστούν σε παθητικό ρόλο.

Ο εθνικός ύμνος ηχούσε πάνω απο την Λευκωσία και περνούσε πανω απο την σημαία της ντροπής στο Πενταδακτυλο και έφτανε μέχρι τα Βαρωσια! Η Αμμόχωστος παρέμενε και παραμένει σιωπηλή εκει και μας περιμένει. Εκείνη την νυχτα σίγουρα αγωνιούσε παραπάνω απο τον καθένα.! Η αγωνία που έβλεπα στα πρόσωπα όλων μας ηταν απερίγραπτη! Δεν ηταν μίσος! Μίσος έχουν μόνο οι κακοί άνθρωποι μεσα τους. Ηταν η αδικία! Γιατί ρε να μας κάνατε τέτοιο κακό. Γιατί να μου στερείτε την πατρίδα μου. Γιατί....

Στο γκολ του Νίκου Νικολαου τα πραγματα άλλαξαν. Η φωνές ακούγονταν πλεον μέχρι την Κερυνεια! Όλο το γήπεδο φώναζε Ανόρθωσις - Ανορθωσις - Ανορθωσις! Στο 2-1 με το γκολ του τεράστιου Φρουσου έγινε το απερίγραπτο! Μπράβο ρε Φρουσαρε μου. Οι παίχτες μας πάλευαν σαν Σπαρτιάτες ανάμεσα οχι σε εκατομμύρια παίχτες αλλα στα εκατομμύρια των αντιπάλων.

Και κρατούσαν Θερμοπύλες! Και κάπου εκει κάποιος Γεωργιανος ΜΑΧΗΤΗΣ που πολυ αμφισβητούσαν γινεται πλεον ο ήρωας μας. Ο Κλιμεντι Τσιταισβιλι με ενα κεραυνό αφήνει τον Βραζιλιάνο Τζέφερσον εκτεθειμένο και μας όλους μας στέλνει καπου ψηλότερα απο τον 7ο ουρανό... Καπου πολυ ψηλότερα. Αυτη την στιγμή δεν την αλλάζω με τίποτα. Ούτε με την πρόκριση στους ομίλους ούτε με πρωταθλήματα ούτε με τίποτα. Το 3-1 μας έκανε γνωστούς, υπερηφανους. Αλήθεια σας λεω. Το συγκεκριμένο συναίσθημα ηταν απερίγραπτο, το ξέρετε , το ζήσετε.!!!

Το θαύμα ολοκληρώθηκε μια βδομαδα μετα.!!! Μεγάλη η χάρη σου Παναγία του Σουμελα μου!

 Σας ευχαριστούμε παιδιά που μας χαρίσατε αυτές τις ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ !!!"


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια