Άλλες ειδήσεις : Ιορντάνοφ : "Μου λένε τώρα να πάω σε άλλη ομάδα, αλλά τους λέω ότι η καρδιά μου είναι στην Ανόρθωση"

30-07-2014-iordanov2







Πέρασε μια ολόκληρη ζωή στην Ανόρθωση. 32 ολόκληρα χρόνια υπηρετούσε τον σύλλογο που αγάπησε, την ομάδα της καρδιάς του.

Αυτό το καλοκαίρι του είπαν και το ευχαριστώ. Αποφάσισαν να τον τελειώσουν, χωρίς να του το πουν καν… Λες και δεν υπήρχε.
Ο λόγος για τον Ιορντάν Ιορντάνοφ, ο οποίος ενημερώθηκε από την κόρη του Ντανιέλα ότι ανακοίνωσαν τους προπονητές των ακαδημιών και δεν συμπεριλαμβανόταν σ΄ αυτούς.
Κι όμως, για όσους ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και ειδικότερα τη Μεγάλη Κυρία, γνωρίζουν καλά πως ο Ιορντάνοφ δεν ήταν… φάντασμα. Ήταν κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας της Ανόρθωσης.
30-07-2014-iordanov5
Πρόσφερε σαν ποδοσφαιριστής αφήνοντας το στίγμα του, ενώ το 1995 η Ανόρθωση πανηγύρισε τίτλο μετά από δεκαετίες (32 χρόνια) με τον Ιορντάνοφ να βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία… Οι τίτλοι με εφηβικές ομάδες ή ομάδες παίδων που κατέκτησε ακολούθως, δεν ήταν η κύρια και μοναδική του προσφορά. Ήταν ένας άνθρωπος που ήταν ταγμένος να υπηρετεί αυτόν τον σύλλογο. Αυτό ήταν και το μεγάλο κέρδος για την Ανόρθωση.
30-07-2014-iordanov3
Και όχι, δεν είναι ανάμεσα σε αυτούς που «φτιάχτηκαν» από την Ανόρθωση. Κάθε άλλο. Ένα ξερό μισθό έπαιρνε, που ντρέπεσαι να τον αναφέρεις, ενώ δεν ξέρουμε αν στα 63 του θα του εξασφαλίσει μια σύνταξη ώστε να μπορεί να ζει αξιοπρεπώς.
30-07-2014-iordanov4
Δεν ήταν για το χρήμα, λοιπόν, που έμεινε εκεί. Άλλες αξίες που δεν περιγράφονται. Που οι λέξεις είναι φτωχές για να τις αποδώσουν Ή μήπως περιγράφονται; «Μου λένε τώρα να πάω σε άλλη ομάδα, αλλά τους λέω ότι η καρδιά μου είναι στην Ανόρθωση. Ο Ιορντάνοφ είναι της Ανόρθωσης… Πώς να πάω σε άλλη ομάδα;». Αυτό το σχόλιο μας έκανε ο Ιορντάνοφ όταν τον καλέσαμε να μιλήσει σχετικά. Και είναι ικανό να αποδώσει την εικόνα. Είναι αυτό που σας λέγαμε: Υπάρχουν άνθρωποι που δεν είναι μόνο για τα λεφτά που υπηρετούν έναν σύλλογο.
Ο Ιορντάνοφ δεν έκανε ποτέ τα παράπονά του φωναχτά. Είναι ένας άνθρωπος που δεν θέλει να προκαλεί προβλήματα. Φαίνεται όμως πως η πίκρα ξεχείλισε. Δεν μπορούσε να την κρατήσει άλλο μέσα του.
Άρχισε, λοιπόν, να εκφράζει τον πόνο του, αλλά πάλι αξιοπρεπώς, σαν κύριος. Δεν ήθελε να πυροβολήσει φεύγοντας. Δεν είναι του χαρακτήρα του.
«Με πίκρανε πολύ αυτό που έγινε», μας είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Ούτε καν μου το είπαν. Το είδε στο internet η κόρη μου και μου το είπε. Δεν ήρθε κάποιος από τις ακαδημίες να μου το πει. Δεν μου έδωσαν ούτε την ευκαιρία να τους ρωτήσω με ποιά κριτήρια αποφάσισαν να με διώξουν».
30-07-2014-iordanov1

Ο 63χρονος που συνέδεσε το όνομά του με την Μεγάλη Κυρία, συνέχισε: «Όταν πρόπερσι (2012-13) είχα μια μεγάλη επιτυχία με την ομάδα που αποτελείτο από γεννηθέντες του 2001 (11χρονοι τότε), περνούσαν από δίπλα μου άνθρωποι των ακαδημιών και έσκυβαν το κεφάλι. Ούτε λόγος για να με συγχαρούν. Τίποτα…».
«Δεν ξέρω γιατί. Και τώρα, ούτε καν μου είπαν κάτι. Δεν θέλω να λέω ονόματα. Δεν θέλω να τους θίξω».
30-07-2014-iordanov6
Η Ντανιέλα με τον σύζυγό της Μάνο.
Η Ντανιέλα Ιορντάνοφ, η κόρη του, δεν ήταν το ίδιο φειδωλή στα όσα μας είπε. Την έπνιγε το δίκαιο. Δηλώνει βέρα Ανορθωσιάτισσα και είχε κι έναν λόγο παραπάνω να νοιώθει έντονα.
Μας το εξήγησε κιόλας: «Ζώντας και μεγαλώνοντας σε έναν σύλλογο, αγαπώντας τον με τέτοιο πάθος που ένιωθες ότι το αίμα στις φλέβες σου είναι μπλε, δεν μπορείς να δεχθείς τέτοια αδικία. Τον πέταξε η Μεγάλη Κυρία που τόσο πολύ αγάπησε. Είναι το τέλος της ζωής του, γιατί η ζωή του ήταν η Ανόρθωση. Δεν μπορώ να το δεχθώ αυτό. Δεν μπορώ να μείνω να τα βλέπω όλα αυτά και να μην λέω τίποτα».
Η Ντανιέλα Ιορντάνοβα, που μεγάλωσε στο νησί μας και δηλώνει βέρα Κύπρια (είχε αναδειχθεί και Μις Κύπρος στα τέλη της δεκαετίας του 90’) έγινε πιο συγκεκριμένη: «Με αυτό που έκαναν τον παραγνωρίζουν. Ποτέ δεν επεδίωξε το κέρδος. Πρόσφερε με όλη του την αγάπη. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα ήταν σαν να δούλευε αφιλοκερδώς. Του έδιναν ένα ποσό και του έλεγαν ‘δεν έχουμε άλλα’. Κι όμως συνέχισε να προσφέρει, χωρίς να διαμαρτύρεται. Και τώρα τον πετάνε. Η προσφορά του ήταν τόσο τίμια που με θίγει αυτό που έγινε. Για λόγους αξιοπρέπειας δεν μπορώ να το ανεχθώ».
Η Ντανιέλα ολοκλήρωσε τις τοποθετήσεις της με μια πρόκληση: «Προκαλώ τον οποιονδήποτε, αν έχει κάτι να μου πει για να απαντήσει στα όσα λέω, να το πράξει. Δεν νομίζω όμως να μπορεί κάποιος να μου απαντήσει».

πηγη : oparatiritis.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια