Κόντρα με αιτία τα τηλεοπτικά


Η απόφαση της Ανόρθωσης να γυρίσει την πλάτη στην ΚΟΠ ΤV και να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τη CytaVision για την τριετία 2016-19, είναι η κύρια αιτία της έντονης διαμάχης που ξέσπασε με την ηγεσία της Ομοσπονδίας. Έκτοτε ακολούθησε μια σειρά εκδικητικών πράξεων της ΚΟΠ προς την «Κυρία», η διοίκηση της οποίας αποφάσισε να αλλάξει την πολιτική της «σιωπής» και να περάσει στην αντεπίθεση ερχόμενη σε κατά μέτωπο επίθεση με την ανώτατη αρχή του ποδοσφαίρου στην Κύπρο.

Χρονολογείται η διαμάχη

Οι σχέσεις μεταξύ Ανόρθωσης και ΚΟΠ δεν ήταν και οι καλύτερες την τελευταία πενταετία. Το γυαλί είχε ραγίσει από το 2009, οπότε η ομάδα της Αμμοχώστου επέλεξε να κηρύξει πόλεμο στον ισχυρό άνδρα της Ομοσπονδίας Κωστάκη Κουτσοκούμνη, κατεβάζοντας ως ανθυποψήφιό του, τον Κρις Γεωργιάδη, ο οποίος από το 2001 μέχρι το 2007 ήταν το δεξί χέρι του «αιώνιου» προέδρου της ΚΟΠ. Οι σχέσεις των δύο ανδρών κλονίστηκαν με τον πρώην πρόεδρο της Ανόρθωσης να αποχωρεί από συνεδρία της εκτελεστικής επιτροπής καταγγέλλοντας παρατυπία στο κέντρο λήψεως αποφάσεων. Από την στιγμή που ο Κρις Γεωργιάδης βρέθηκε στο «στόχαστρο» του κ. Κουτσοκούμνη ήταν επόμενο πως σύντομα θα αποτελούσε παρελθόν από την ΚΟΠ, όπως και έγινε τον Δεκέμβριο του 2007, δίνοντας τη θέση του στον Ανδρέα Σάντη.

Το «διαμάντι» ξεθώριασε

Τα πρώτα χρόνια του Ανδρέα Σάντη στην ΚΟΠ ήταν παραγωγικά. Ο εκπρόσωπος της «Κυρίας» στην ΚΟΠ ήταν στενότατος συνεργάτης του Κωστάκη Κουτσοκούμνη, άνθρωπος με μόρφωση και έμπιστος. Την ίδια ώρα έπειθε ότι έχει την ικανότητα να προωθήσει και τα συμφέροντα της Ανόρθωσης που μαχόταν να βρει τα πατήματα της μετά τα… Νοεμβριανά του 2008.

Στην πρώτη φορά μετά την Τιμούρ Κετσπάγια εποχή που η Ανόρθωση διεκδίκησε με αξιώσεις την κατάκτηση του πρωταθλήματος (2012-13), άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το τέλος του Ανδρέα Σάντη. Ο β΄ αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΟΠ δέχθηκε τα πυρά των φίλων και της διοίκησης της Ανόρθωσης για τη μεταχείριση που τύγχανε η «Κυρία» από τη διαιτησία, με αποτέλεσμα να κριθεί ως ένας από τους κύριους υπαίτιους του χαμένου τίτλου. Λίγους μήνες αργότερα και έχοντας στις πλάτες του τεράστια πίεση, συμπεριφέρθηκε απρεπώς σε παράγοντες της Ομόνοιας σε αγώνα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Αν και απειλήθηκε με καθαίρεση από τη δικαστική επιτροπή, κάτι τέτοιο δεν έγινε, εντούτοις η σχέση του τόσο με την ηγεσία της ΚΟΠ, όσο και με της Ανόρθωσης είχε διαταραχθεί σε μεγάλο βαθμό.

Χωρίς εκπρόσωπο

Η πίεση του κόσμου της ομάδας, ανάγκασε τη διοίκηση της εταιρείας να προχωρήσει στην παύση του Ανδρέα Σάντη από τη θέση του εκπροσώπου της στην ΚΟΠ και να ορίσει αντικαταστάτη του το πρώην μέλος του σωματείου Μιχάλη Ππεκρή. Πριν καλά-καλά ο νεαρός παράγοντας της Ανόρθωσης πιάσει δουλειά, η εκτελεστική επιτροπή της Ομοσπονδίας με εισήγηση του Κωστάκη Κουτσοκούμνη κατάργησε τη συγκεκριμένη θέση.

Πολλοί και όχι άδικα χαρακτήρισαν την απόφαση αυτή ως αντίποινα στην προ ημερών απόφαση της Ανόρθωσης να πει «όχι» στην ΚΟΠ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της τριετίας 2016-19, αν και είχε υπογράψει προσύμφωνο μαζί της, λαμβάνοντας μάλιστα και χρήματα ως προκαταβολή, κάτι που εξόργισε τον πρόεδρο της ΚΟΠ.

Με ΑΠΟΕΛ, Απόλλωνα και Ομόνοια να κλείνουν εξαρχής της πόρτα στην Ομοσπονδία, ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης ήθελε διακαώς τα τηλεοπτικά της Ανόρθωσης υπό την σκέπη της ΚΟΠ TV.

Ακολούθησε η αρνητική απάντηση σε αίτημα της «Κυρίας» για αλλαγή του προγράμματος, με την Ομοσπονδία να θεωρεί υπερβολική και παράλογη την απαίτηση της Ανόρθωσης να μη δώσει τρεις αγώνες σε διάστημα έξι ημερών. Όπως δηλώνουν στην ομάδα της Αμμοχώστου δεν πήραν καν απάντηση σε επιστολή που απέστειλαν στην ΚΟΠ, ζητώντας συνάντηση με της ηγεσία της Ομοσπονδίας, την ώρα που αποδεχόταν παρόμοιο αίτημα άλλης ομάδας.

Η απόφαση της ΚΟΠ για αποκοπή χρημάτων από την χορηγία των ακαδημιών της ομάδας της Αμμοχώστου προκειμένου να αποπληρωθούν πρόστιμο και προσωπικό έξοδο του πρώην εκπροσώπου της ομάδας στην Ομοσπονδία, Ανδρέα Σάντη, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και εξόργισε τον σχεδόν πάντα ήρεμο Χρίστο Πουλλαΐδη.

Του ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ στο Κ SPORTS της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ στις 26/10

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια