Αβραάμ: "Ακόμα δεν ξόφλησα"


Τι έγινε με αυτό τον ποδοσφαιριστή; Γιατί δεν μπορεί να βγάλει στο γήπεδο το πλούσιο ταλέντο του; Γίνεται να ξέχασε την μπάλα που ήξερε; Αυτά είναι τα ερωτήματα που κάνουν οι περισσότεροι ποδοσφαιρόφιλοι στις μεταξύ τους συζητήσεις όταν έρθει η κουβέντα στον Ανδρέας Αβραάμ.

Ο Ανδρέας Αβραάμ μιλά στην 
SPORTDAY και ανοίγει την καρδιά του. Αναφέρεται στους λόγους που δεν του επέτρεψαν να έχει καλή παρουσία τα τελευταία χρόνια. Μιλά για τη μεγάλη δίψα που έχει για ένα νέο ξεκίνημα τη φετινή χρονιά και τονίζει κατηγορηματικά ότι δεν έχει ξοφλήσει σαν ποδοσφαιριστής. Πιστεύει πολύ στον εαυτό του και περιμένει την ευκαιρία για να βρει τον παλιό καλό του εαυτό.



-Ανδρέα μετά από κάποια χρόνια που ταλαιπωρήθηκες με τραυματισμούς φέτος είσαι απολύτως καλά και έκανες όλο το κομμάτι της προετοιμασίας;


«Είναι αλήθεια ότι είμαι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Νιώθω πολύ δυνατός με την προετοιμασία που έκανα και είμαι αποφασισμένος για ένα νέο ξεκίνημα. Θεωρώ ότι έχω πολλά να προσφέρω και περιμένω την ευκαιρία μου…».


-Το καλοκαίρι πάντως έδειξες την επιθυμία σου να βοηθήσεις την Ανόρθωση αφού υπέγραψες νέο τριετές συμβόλαιο και μειώθηκαν ξανά οι απολαβές σου;


«Δεν σας κρύβω ότι την περσινή χρονιά προβληματιζόμουν πολύ με την κατάσταση στην ομάδα. Με τις κινήσεις που έγιναν όμως το καλοκαίρι πίστεψα ότι γίνεται μια νέα πολύ καλή προσπάθεια. Δεν με νοιάζουν τα λεφτά. Καταλαβαίνω τη δύσκολη κατάσταση του σωματείου. Αυτό που θέλω είναι να παίξω ποδόσφαιρο, να προσφέρω…».


-Σε αυτούς που λένε ότι ο Ανδρέας Αβραάμ ξόφλησε ως ποδοσφαιριστής πώς απαντάς;


«Δεν το δέχομαι με τίποτα αυτό. Δεν ξόφλησα… Είναι κάτι που με πληγώνει αλλά με πεισμώνει περισσότερο. Εκείνο που ξέρω είναι ότι δουλεύω ασταμάτητα στις προπονήσεις και όταν μου δοθεί η ευκαιρία είμαι έτοιμος να δικαιώσω την ομάδα και τον κόσμο. Πρέπει να παίξω ποδόσφαιρο φέτος δεν πάει άλλο. Είμαι σε μια πολύ καλή ηλικία. Έχω την εμπειρία και τις παραστάσεις. Θέλω να γίνω ο Ανδρέας που ήμουν πριν. Ας μην ξεχνάμε ότι στην Ομόνοια ήταν πολύ μεγάλος ο ανταγωνισμός με παίκτες όπως ο Αλωνεύτης, ο Χριστοφή, ο Εφραίμ και όμως στα περισσότερα παιχνίδια ήμουν βασικός».


-Ποιοι είναι οι λόγοι που τα δύο τελευταία χρόνια είσαι πολύ κάτω σε σχέση με τις δυνατότητές σου;


«Τα δύο προηγούμενα χρόνια δεν κατάφερα να ακολουθήσω ολοκληρωμένο πρόγραμμα προετοιμασίας, αφού είχα κάποιους τραυματισμούς και αυτό με επηρέασε. Όταν συμφώνησα και ήρθα στην Ανόρθωση εκείνο που είχαμε πει είναι ότι προορίζομαι για τη θέση του αριστερού χαφ, αλλά αν με χρειαστεί η ομάδα στη θέση του αριστερού μπακ θα παίξω και εκεί. Τελικά τα περισσότερα παιχνίδια έπαιξα ως αριστερό μπακ και αυτό δεν ήταν καλό για μένα, αφού δεν είναι η φυσική μου θέση. Επίσης η κατάσταση στην ομάδα πέρσι ήταν πάρα πολύ δύσκολη και μας επηρέασε όλους. Δεν ψάχνω για δικαιολογίες. Κάνω και την αυτοκριτική μου. Δεν έχει όμως κάποιο παίκτη που δεν θέλει να παίζει καλά. Κάποιες φορές παίζουν ρόλο οι συνθήκες. Υπάρχει το παράδειγμα φέτος με τον Κάλβο που έχει σταθερά καλή παρουσία…».


-Πάντως μέχρι τώρα ο Αντρέ Πάους σου έδωσε πολύ λίγο χρόνο συμμετοχής αν και στα φιλικά ήσουν στις αρχικές επιλογές. Ποια η άποψή σου για τον προπονητή;


«Είναι πολύ καλός προπονητής, μου αρέσει η φιλοσοφία της ομάδας  Στις προπονήσεις είναι πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια που κάνω. Συνέχεια μου λέει ότι πάω καλά και είναι φυσιολογικό ότι περιμένω την ευκαιρία μου. Με τον τρόπο που παίζει φέτος η Ανόρθωση πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω όσο ποτέ άλλοτε. Μόνο μέσα από τα παιχνίδια μπορώ να βρω ρυθμό και να αποκτήσω αυτοπεποίθηση».


-Η άποψή σου γενικότερα για το νέο ξεκίνημα που γίνεται φέτος στην Ανόρθωση;


«Βλέπω να χτίζεται κάτι καλό με προοπτική. Υπάρχουν αρκετοί νεαροί αλλά και κάποιοι έμπειροι ποδοσφαιριστές στην ομάδα. Θεωρώ ότι έχει μέλλον αυτή η Ανόρθωση. Παίζουμε καλό ποδόσφαιρο, αλλά μας λείπουν τα αποτελέσματα. Φανήκαμε άτυχοι σε κάποιους αγώνες, αφού η προσπάθεια δεν έφερε βαθμούς και αυτό επηρεάζει την ψυχολογία των νεαρών παικτών. 
Έχουμε τώρα κάποια παιχνίδια μπροστά μας που πρέπει να πάρουμε τις νίκες για να ανέβει και η ψυχολογία».


-Οργανωτικά φαίνεται ότι υπάρχει τεράστια βελτίωση σε σχέση με πέρσι.


«Όλα λειτουργούν άψογα φέτος, σε επαγγελματικά πρότυπα. Πληρωνόμαστε στην ώρα μας, έχουμε την απαραίτητη υποστήριξη και οι συνθήκες είναι πολύ καλύτερες από πέρσι. Δεν έχουμε κανένα παράπονο. Ο τεχνικός διευθυντής Τεντ Φαν Λέουβεν, αλλά και η διοίκηση είναι δίπλα μας».


Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ 

 
Ο Ανδρέας Αβραάμ αναγνωρίζει τη μεγάλη υπομονή που δείχνει ο κόσμος και τον ευχαριστεί για τη στήριξη. Όσον αφορά το κεφάλαιο Εθνική δεν κρύβει ότι είναι ο μεγάλος του πόθος και θέλει όσο τίποτα άλλο να κληθεί ξανά στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. 


-Ο κόσμος δείχνει υπομονή φέτος και σας στηρίζει:


«Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την υπομονή. Ξέρουμε ότι όλα αυτά τα χρόνια απογοητεύτηκε και στεναχωρήθηκε όμως χρειάζεται χρόνος. Η στήριξή του είναι πολύτιμη και τον ευχαριστούμε».  


-Φαντάζομαι ότι ένας από τους μεγάλους σου στόχους είναι η επιστροφή στην Εθνική ομάδα με την οποία έχεις ήδη πετύχει 5 γκολ και έχεις 27 συμμετοχές:


«Σίγουρα θέλω πάρα πολύ να παίξω στην Εθνική. Είναι ό,τι καλύτερο για μένα και θα παλέψω πολύ για να αποδείξω ότι αξίζω. Για να τα καταφέρω θα πρέπει πρώτα να αγωνιστώ στην ομάδα μου».



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια