Φάκελος Κυπροποίηση!


Σωρεία από μετακινήσεις ποδοσφαιριστών, δέκα αντικαταστάσεις προπονητών και πέντε αλλαγές στη σκυτάλη της διοικητικής πυραμίδας είναι ο αμείλικτος απολογισμός της αστάθειας στην Ανόρθωση από την αποχώρηση του Τιμούρ Κεσπάγια την άνοιξη του 2009.

 Με τέτοιο πηγαινέλα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» δεν χρειάζεται σπατάλη σκέψης για να αντιληφθεί κάποιος το γιατί η αμμοχωστιανή ομάδα έχει συμπληρώσει μια εξαετία άνευ διεκδικήσεις των εγχώριων τίτλων και ευρωπαϊκής διάκρισης.

Αυτή είναι και η πιο τρανή απόδειξη της διοίκησης Χρίστου Πουλαϊδη για την πρόθεση της να δημιουργήσει μια ομάδα που θα έχει έντονο κυπριακό στοιχείο στο ρόστερ της.

Κάτι τέτοιο, άλλωστε, αποτελεί μεγάλη επιθυμία και της «κυανόλευκης» εξέδρας, η οποία ανέκαθεν φτιαχνόταν όποτε διαπίστωνε ότι τα «δικά» της παιδιά έχει ουσιαστική συμβολή στην ανέλιξη της ομάδας.

Ο Χρίστος Πουλαϊδης από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία της διοίκησης της Ανόρθωσης εξέφρασε την διάθεσή του να κυπροποιήσει-στον επιτρεπτό βαθμό φυσικά-την αμμοχωστιανή ομάδα φέρνοντας στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί εντός συνόρων, αλλά δίνοντας-επιτέλους-βάρος και στα τμήματα υποδομής του συλλόγου με την ανάδειξη ταλαντούχων ποδοσφαιριστών, οι οποίοι θα προέρχονται από τα σπλάχνα της «Κυρίας».

Είναι ακόμα νωπές, εξάλλου, οι θύμισες από την κίνηση-επένδυση που πραγματοποίησε η Ανόρθωση σε αυτή τη χειμερινή μεταγραφική επένδυση με τον Παναγιώτη Κωνσταντίνου για να αποτελέσει μαζί με τους υπόλοιπους ελπιδοφόρους και εξελίξιμους Κύπριους ποδοσφαιριστές (βλέπε Μακρή, Λαίφη, Οικονόμου κ.α) τους «πυλώνες» πάνω στους οποίους θα στηριχθεί τα επόμενα χρόνια το συγκεκριμένο project!

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι οι συγκεκριμένες κινήσεις προφανώς δεν έχουν ιδιαίτερη σχέση με το ποιος θα βρίσκεται στο τεχνικό πηδάλιο της «Κυρίας», καθώς μοιάζει να είναι πλέον ειλημμένη απόφαση να διαθέτει στο έμψυχο δυναμικό της η αμμοχωστιανή ομάδα την αφρόκρεμα του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Κι αυτό προφανώς ουδόλως μπορεί να «ενοχλεί» τον Φάν Λέουβεν και την ολλανδική του φιλοσοφία, ανεξαρτήτως χώρας προέλευσης του προπονητή.

Είναι πλέον κοινή διαπίστωση πως για πρώτη φορά έπειτα από χρόνια στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» δημιουργούνται οι βασικές προϋποθέσεις για τη δυναμική επιστροφή της «Κυρίας» στο προσκήνιο του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Η ευφορία που έχει δημιουργηθεί από τις συνεχόμενες επιτυχίες και την αισθητή βελτίωση σε όλα τα επίπεδα δεν εγγυώνται την τελική επίτευξη του στόχου, αυξάνουν όμως ουσιωδώς τις πιθανότητες για αυτήν.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια