Αντρέας Μουσκάλλης: Ένα όνομα βαρύ σαν… ιστορία!



Με λαμπρότητα  τα δυο σωματεία της Αμμοχώστου, λίγο πριν την έναρξη του μεταξύ τους αγώνα, θα παραθέσουν τη δέουσα τιμή στον Αντρέα Μουσκάλλη.  

Ενός ανθρώπου γαλουχημένου με ήθος, αξιομνημόνευτη παιδεία, τεράστια προσφορά στο χώρο του κυπριακού ποδοσφαίρου και στα κοινά του τόπου.  Πρόσωπο που εκπέμπει σεβασμό και θυμίζει όλα αυτά που συνδέουν τα δυο ιστορικά σωματεία της κατεχόμενης πόλης.

Ποδοσφαιριστής στη Νέα Σαλαμίνα (1967-74) και έπειτα προπονητής (1986-1990) κατέκτησε το μοναδικό κύπελλο στην ιστορία της.  Έπειτα κάθισε στον πάγκο της Ανόρθωσης (1993-95), για να ακολουθήσουν ΑΕΚ (1994), ΑΠΟΕΛ (1998), Απόλλων (2001 – κατέκτησε το κύπελλο εις βάρος της Νέας Σαλαμίνας), Ομόνοια (2002) και ξανά ΑΕΚ (2004 – κατέκτησε το πρώτο κύπελλο στην ιστορία της) όπου αποτέλεσε ο τελευταίος του σταθμός.

-Ο μόνος προπονητής  που έχει κατακτήσει τρία κύπελλα με τρεις διαφορετικές ομάδες.  

Τον συνοδεύουν πάμπολλες βραβεύσεις και διακρίσεις στην προπονητική του καριέρα, ενώ διετέλεσε αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Κυπρίων Προπονητών.  Επίσης, υπήρξε μέλος της τεχνικής επιτροπής της ΚΟΠ.

Έχει τιμηθεί για τις υπηρεσίες του στο κυπριακό ποδόσφαιρο και δημοσίευσε την ενδιαφέρουσα μελέτη: «Οι ποδοσφαιρικές και αθλητικές ακαδημίες στην Κύπρο, ο ρόλος και η αποστολή τους στη σύγχρονη κυπριακή κοινωνία».

Το 2013, ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού τον ανακήρυξε Πρεσβευτή «Ευ Αγωνίζεσθαι» - Fair Play 2013 της Κύπρου, εκπροσωπώντας τη χώρα στο Συμβούλιο Πρεσβευτών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια