Από τον άσσο μέχρι το δέκα το καλό



Δύο ποδοσφαιριστές που συνυπέγραψαν τη επικράτηση της Ανόρθωσης επί της Δόξας, ήταν οι Γιαν Κόπριβετς και Νικόλα Μαρτίνες. Σλοβένος και Αργεντίνος συνέχισαν ουσιαστικά απ' όπου ξεκίνησαν στον πρώτο επίσημο αγώνα της χρονιάς με την ΑΕΛ αποτελώντας σημεία αναφοράς στο άκρο του γηπέδου που δραστηριοποιείται ο καθένας.

Η προβληματική μεσοαμυντική γραμμή της Ανόρθωσης έχει δεχθεί μόνο 2 γκολ στις πρώτες 5 στροφές και σημαντικό μερίδιο σε αυτό έχει ο νεαποκτηθέντας τερματοφύλακας. Από την πρώτη στιγμή δε «μάσησε» στη σύγκριση με τον Καμίνσκι, καλύτερο τερματοφύλακα την μετά Μπεκιάι εποχή και ήδη έχει κλέψει καρδιές στις τάξεις των οπαδών της «Μεγάλης Κυρίας». Ψες απόκρουσε δύο απευθείας εκτελέσεις φάουλ του σπεσιαλίστα Ρικάρντο Φερναντέζ, ποδοσφαιριστής ο οποίος είχε νικήσει τον Βαλβέρδ στην προ διετίας ήττα των «κυανόλευκων» από την ομάδα της Κατοκοπιάς στο ίδιο γήπεδο.

Από την άλλη, ο «μάγος τσέπης» που ήρθε ως δανεικός από τον Ολυμπιακό Πειραιώς, έδειξε ότι είναι και πολυθεσίτης μιας και χθες ο Πάους τον έχρισε ακραίο επιθετικό. Με την κοφτή του ντρίπλα και την εκρηκτικότητα στα πρώτα βήματα, απετέλεσε κινητήριο μοχλό για την Ανόρθωση, κάνοντας αυτό που ξέρει καλύτερα από τον καθένα... να μοιράζει ασσίστ. Από τα πόδια του ήρθε η τελική πάσα για την ισοφάριση ενώ στο 66ο λεπτό έβγαλε τον Μακρή φάτσα με τον Νέγκρι, με τον Κύπριο διεθνή να αστοχεί.

Δύο θέσεις στις οποίες η Ανόρθωση «πονούσε» στο πρόσφατο παρελθόν, φαίνεται να έχουν καλυφθεί από δύο ποδοσφαιριστές που έχουν απλώς συστηθεί ως προς το τι μπορούν να προσφέρουν.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια