Σωτηριάδης: "Έχουν κληθεί επιτηρητές και παίκτες του Απόλλωνα για κατάθεση"



Μιλώντας στον Super Sport FM, ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Γιάννης Σωτηριάδης, αναφέρθηκε στα όσα έγινε χθες στο Τσίρειο και τις ενέργειες που κάνει η Αστυνομία.  
Αν έγιναν συλλήψεις…  
«Όχι, μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει συλλήψεις. Γίνονται εξετάσεις, λαμβάνονται μαρτυρίες για να έχουμε συλλήψεις τις επόμενες ώρες. Αυτός είναι ο στόχος. Έχουμε παραλάβει εικόνες από το κλειστό κύκλωμα για να έχουμε μαρτυρία και να προχωρήσουμε σε ένταλμα σύλληψης».
Αν έχουν κληθεί άτομα για κατάθεση…  
«Έχουν κληθεί επιτηρητές καθώς και παίκτες του Απόλλωνα αλλά και άλλα πρόσωπο που ήταν στον αγωνιστικό χώρο εκείνη τη στιγμή».
Για το ποιοι ποδοσφαιριστές έχουν κληθεί για κατάθεση…
«Δεν θέλω να αναφέρω ονομαστικά. Έχει κληθεί μεγάλος αριθμός ποδοσφαιριστών. Εξετάζονται τα κλειστά κυκλώματα για να δούμε τι έχει γίνει. Προσπαθούμε πυρετωδώς, εξετάζονται τα κλειστά κυκλώματα και δεν είναι ένα θέμα που μπορεί να γίνει άμεσα. Θέλει ανάλυση από τους ειδικούς για να μπορέσουμε να έχουμε αναγνώριση».
Για την έκθεση που θα γίνει…
«Θα ετοιμάσουμε έκθεση για να ενημερώσουμε τον αρχηγό αστυνομίας».
Αν η έκθεση θα μετρήσει ενώπιον του αθλητικού δικαστή…  
«Οδηγίες για αυτό θα δώσει ο αρχηγός αστυνομίας. Έχουν κληθεί 6-8 καταθέσεις και θα προχωρήσουμε».
Αν κλήθηκαν και παράγοντες…  
«Ναι, έχουν κληθεί και παράγοντες για να έρθουν για κατάθεση. Και οι υπεύθυνοι του αγωνιστικού χώρου. Ο στόχος μας είναι να πάρουμε μαρτυρίες για να προχωρήσουμε στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για να εξαλειφθούν όλα αυτά τα‘αδικήματα»
Για τα αδικήματα που εξετάζονται…
«Κατά παράβαση νόμου για τη βία στα γήπεδα. Είναι ο τρόπος που είχαν εισέλθει  στον αγωνιστικό χώρο και οι ζημιές που προκλήθηκαν».
Για το γεγονός ότι τα κιγκλιδώματα μετακινήθηκαν εύκολα…  
«Την ευθύνη του αγωνιστικού χώρου την έχει ο υπεύθυνος ασφαλείας μαζί με τους επιτηρητές.  Η αστυνομία πλέον δεν βρίσκεται εντός του γηπέδου. Όταν δεν μπορούν οι επιτηρητές και καλέσουν την αστυνομία, μόνο τότε εισέρχεται εντός του γηπέδου».
Αν κλήθηκε και ο υπεύθυνος ασφαλείας για κατάθεση…  
«Είναι μαρτυρία και δεν μπορώ να την αναφέρω».
Αν απουσίαζε σημαντικός αριθμός επιτηρητών…  
«Δεν μπορούμε να πούμε κάτι με ασφάλεια. Θα τα δούμε όλα με προσοχή. Θα κάνουμε εξετάσεις για να φανεί και να μάθουμε τι συνέβη ακριβώς».  
Αν έγινε μήνυση… .
«Υπάρχει η καταγγελία ενός παίκτη που έχει τραυματιστεί ελαφριά που σίγουρα στην κατάθεση του έχει δώσει παράπονο για αυτούς που τον τραυμάτισαν»
Αν μπορεί να αναφ΄3ερει το όνομα του…
«Να μην αναφέρω δημόσια οτιδήποτε. Αν μπορούμε να τα κάνουμε θα το ανακοινώσουμε.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια