Τζιακουρής: "Είχα πληροφορίες ότι οι οπαδοί της Ανόρθωσης θα ρίξουν κάτω τα κιγκλιδώματα"



Στον Super Sport FM, ο μίλησε ο υπεύθυνος ασφαλείας του Τσιρείου, Κώστας Τζιακουρής.
Για το ότι δέχεται τα πυρά ως υπεύθυνος ασφαλείας, για το γεγονός ότι δεν υπήρχε επαρκής ασφάλεια…  
«Κάθε Τρίτη πριν τους αγώνες γίνεται η αστυνομική διεύθυνση. Καθόμαστε και αποφασίζουμε για τα μέτρα που θα λάβουμε. Στο παιχνίδι ο Απόλλωνας έθεσε θέμα ότι η ανατολική κερκίδα θα πρέπει να κοπεί στη βόρεια πλευρά με κιγκλιδώματα. Αυτό δεν γίνεται για πρώτη φορά. Τους είπα ότι για να εκδώσω πιστοποιητικό ασφαλείας θα πρέπει να επισκεφτούμε μαζί με την πυροσβεστική το συγκεκριμένο μέρος. Εγώ άφησα 2.000 θέσεις κενές, αλλά και εξόδους κινδύνου». 
Για το γεγονός ότι τα κιγκλιδώματα δεν ήταν στέρεα...
«Δεν είμαι υδραυλικός. Δεν ήταν δική μου ευθύνη Τα έβαλαν και τα επιθεώρησε η πυροσβεστική. Αυτό γίνεται όταν είναι τιμωρημένοι ΑΕΛ και Απόλλωνας με μέρος της κερκίδας. Αν τα σπάσουν θα τιμωρηθούν…
Για το γεγονός ότι έμεινε ανοιχτή η είσοδος μετά και το λιποθυμικό επεισόδιο οπαδού της Ανόρθωσης…
«Όταν μετακινήθηκαν οι οπαδοί της Ανόρθωσης, βγήκαν στην καγκελόπορτα που επικοινωνεί με το στίβο. Ανοίξαμε την είσοδο για το απρόοπτο περιστατικό και ο όχλος όρμησε μέσα».
Για τους επιτηρητές…  
«Είχε 15 επιτηρητές και προσπαθούσαν να τους αποτρέψουν. Χτυπήθηκαν μάλιστα και οι επιτηρητές μας. Στην είσοδο 4 κλωτσούσαν και χτυπούσαν επιτηρητή, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Ακολούθως, οι επιτηρητές παραταχθήκαν μπροστά από την κερκίδα της Ανόρθωσης, αφού δεν χρειάζονταν στην κερκίδα. Για να σας αποδείξω, ότι κάναμε πολύ καλά τη δουλειά μας, την Παρασκευή. ζήτησα με επιστολή όπως γίνει νέα σύσκεψη, πράγμα που σπάνια γίνεται. Η Αστυνομία ανταποκρίθηκε. Ήρθε, κάναμε σύσκεψη και ζήτησα από τον Απόλλωνα 15-20 επιπλέον επιτηρητές. Τι άλλο μπορούσα να κάνω; Είχα πληροφορίες ότι οι οπαδοί της Ανόρθωσης, δεν θα ανεχθούν τα κιγκλιδώματα και θα τα ρίξουν κάτω. Έφερα επιπρόσθετους επιτηρητές και τους έβαλα στην κερκίδα».
Για το γεγονός ότι χρειάστηκε να περάσει σχεδόν μια ώρα για να ληφθεί οριστική απόφαση…
«Όταν βγήκε ο τέταρτος διαιτητής στον αγωνιστικό χώρο, εγώ πήγα στα αποδυτήρια των διαιτητών και ανταλλάξαμε απόψεις με το διαιτητή της αναμέτρησης. Συζητούσαμε για 20 λεπτά και μου είπε ότι ήθελε να δει τον υπεύθυνο αστυνομίας. Ήθελε να τον ακούσει και εκείνο ξεχωριστά. Στο τέλος, συναποφασίσαμε τη διακοπή του αγώνα. Αυτό που έπρεπε να κάνουμε, το κάναμε. Υπάρχει ο χουλιγκανισμός και κανένας δεν βρέθηκε να τον εξαλείψει. Ό Υπουργός επιμένει με την κάρτα φιλάθλου. Κάποιοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ακούσατε κανένα να πάει φυλακή; Περιμένουμε από τους επιτηρητές και την αστυνομία να βάλουν τάξη. Δεν γίνεται να είναι γνωστοί άγνωστοι αυτοί που κάνουν τα επεισόδια και να μην γινόταν κάτι. Ήξερα τι θα γινόταν. Είχα τις πληροφορίες μου και είδαμε τι έγινε».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια