Το λένε και οι αριθμοί



Η μεγάλη νίκη που πέτυχε η Ανόρθωση επί του ΑΠΟΕΛ φούντωσε την ελπίδα για διεκδίκηση του τίτλου στη φετινή περίοδο. Από την αρχή της σεζόν άπαντες στον Σύλλογο δήλωναν πεπεισμένοι ότι η φετινή ομάδα έχει τα φόντα για να πρωταγωνιστήσει.

Και από ό,τι φαίνεται, μέχρι στιγμής, η «Κυρία» δεν έμεινε μόνο στα λόγια, αφού οι αριθμοί της ομάδας με τη συμπλήρωση έντεκα αγωνιστικών υποδηλούν ότι έχει τα φόντα για να χτυπήσει τον τίτλο. Σε σύγκριση με τις αντίστοιχες έντεκα πρώτες αγωνιστικές του περσινού πρωταθλήματος, η Ανόρθωση ξεπερνά κατά πολύ τον εαυτό της, επιβεβαιώνοντας ότι φέτος είναι φτιαγμένη από πιο ισχυρό «μέταλλο» και έχει χτίσει μιαν εντελώς διαφορετική νοοτροπία διαχείρισης των αγώνων και των αποτελεσμάτων.

Αύξηση οκτώ βαθμών

Σε σύγκριση με την περσινή χρονιά, η ομάδα του Αντρέ Πάους παρουσιάζει θεαματική αύξηση οκτώ βαθμών στις έντεκα πρώτες αγωνιστικές. Κατά την περσινή αγωνιστική περίοδο, η Ανόρθωση είχε μαζέψει, στις πρώτες έντεκα αγωνιστικές, δεκαέξι βαθμούς, ενώ στην αντίστοιχη φετινή έχει μαζέψει είκοσι τέσσερεις βαθμούς. Πέρσι τέτοια περίοδο ήταν στο μέσο της βαθμολογίας, στην έβδομη θέση συγκεκριμένα, έντεκα ολόκληρους βαθμούς πίσω από τον και τότε πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ. Φέτος είναι πλασαρισμένη στην τρίτη θέση, με διαφορά μόνο δύο βαθμών από τους ισόβαθμους στην κορυφή ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ. Ο περσινός της απολογισμός στις έντεκα πρώτες αγωνιστικές ήταν πέντε νίκες, πέντε ήττες και μια ισοπαλία, με συντελεστή τερμάτων 17-15 και ο αντίστοιχος φετινός απολογισμός είναι εφτά νίκες, τρεις ισοπαλίες και μόνο μια ήττα (από τον Απόλλωνα μετά από απόφαση του Αθλητικού Δικαστή), έχοντας συντελεστή τερμάτων 21-9 (τα τρία που δέχθηκε είναι από την ήττα στα χαρτιά από τον Απόλλωνα).

Διαφορά και στα ντέρμπι

Η μεγάλη διαφορά της περσινής ομάδας του Πάους από τη φετινή έχει να κάνει κυρίως με τη  βαθμολογική της συγκομιδή στα ντέρμπι. Πέρσι, από την πρώτη μέχρι την εντέκατη αγωνιστική, είχε δεχθεί ήττες από ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια, ΑΕΛ και Απόλλωνα, καθώς και από τον Ερμή, ενώ φέτος έχει χάσει ντέρμπι…μόνο εκτός γηπέδου. Μέχρι στιγμής κέρδισε την ΑΕΛ και τον ΑΠΟΕΛ και παράλληλα έφερε ισοπαλίες με Ομόνοια και ΑΕΚ. Δείγμα της σωστής νοοτροπίας που απέκτησε και της μεγάλης δυναμικής και αυτοπεποίθησης που τη διακατέχουν.

Να εκμεταλλευτεί τη δυναμική

Πλέον, το μεγάλο στοίχημα της Ανόρθωσης είναι να εκμεταλλευτεί αυτή τη δυναμική που απέκτησε και να χτίσει πάνω στην πρόσφατη μεγάλη επιτυχία της επί του ΑΠΟΕΛ. Για να αποκτήσει επιπρόσθετη αξία το διπλό στο ΓΣΠ, θα πρέπει να συνεχίσει νικηφόρα στα επόμενα δύο, τουλάχιστον, παιχνίδια της, που είναι με πιο βατούς αντιπάλους. Η «Κυρία» στα τελευταία δύο παιχνίδια του Α’ γύρου θα αντιμετωπίσει τον Άρη (εντός) και την ΕΝΠ (εκτός) και επιβάλλεται να κερδίσει και τα δύο. Σε μια τέτοια περίπτωση θα αποκομίσει επιπλέον βαθμολογικό όφελος, αφού στις δύο συγκεκριμένες αγωνιστικές υπάρχουν δύο ντέρμπι (Απόλλων - ΑΕΚ και ΑΠΟΕΛ - Απόλλων).

πηγη: www.sigmalive.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια