Δεν θα είναι ένα απλό ντέρμπι...




Ενα ντερμπι απεναντι στον ΑΠΟΕΛ, έναν διαχρονικό ανταγωνιστή της Ανόρθωσης, δεν στερείται ποτέ κινήτρων. Ωστόσο, οι κυανόλευκοι έχουν μετά την απόφαση του Εφετείου έναν λόγο παραπάνω για να κυνηγήσουν τη νίκη στο εκτός έδρας ματς του επόμενου Σαββάτου.

 


Το βράδυ της Πέμπτης ουσιαστικά… επικυρώθηκε η βαθμολογία, αφού με απόφαση του Εφετείου οι ποινές που επέβαλε ο αθλητικός δικαστής αλλά και η απόφασή του για κατακύρωση του αγώνα στον Απόλλωνα με 3-0, παραμένουν τελεσίδικα ως έχουν, όπως παραμένει και η απόσταση πέντε βαθμών ανάμεσα στην Ανόρθωση και την κορυφή.


Αυτό σημαίνει πως η ήττα από τον ΑΠΟΕΛ δεν είναι  επιλογή για την ομάδα της Αμμοχώστου, αφού σε μια τέτοια περίπτωση η διαφορά της από της γαλαζοκίτρινους θα αυξηθεί στους οκτώ βαθμούς, ενώ είναι πολύ πιθανό να χάσει και τη στενή επαφή που έχει με τη δεύτερη θέση.


Αντιθέτως, με νίκη στο ΓΣΠ η Ανόρθωση θα βρεθεί μία ανάσα από την κορυφή (-2) και θα ελπίζει, βάσει και του θεωρητικά ευνοϊκού προγράμματος που έχει στη συνέχεια, ακόμη και να «πατήσει» σε αυτήν στις επόμενες αγωνιστικές.


Βεβαίως, για να συμβεί κάτι τέτοιο χρειάζεται να γίνουν πολλά. Οι αδυναμίες της ομάδας είναι εμφανείς, ιδιαίτερα στο μεσοαμυντικό κομμάτι, και ο Πάους καλείται να βελτιώσει την ομάδα του στον συγκεκριμένο τομέα, αφού μπορεί βάσει αριθμών η Ανόρθωση να έχει μαζί με τον Απόλλωνα την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος (δέχθηκε 6 γκολ σε 9 αγώνες), αλλά η εικόνα των τελευταίων της αγώνων μας λέει… άλλα, με την εστία της να κινδυνεύει ουκ ολίγες φορές από τους αντίπαλους επιθετικούς.


Politis-sports

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια