Προεδρικό deal πολλών εκατομμυρίων



Ολοκληρώθηκε οριστικά το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Ανόρθωσης για την περίοδο μετά το 2019.

Μέχρι τότε, η ομάδα της Αμμοχώστου δεσμεύεται με συμβόλαιο στη cyta, κι εδώ και καιρό γίνονταν διεργασίες για το επόμενο συμβόλαιο, με εμπλεκόμενους τον ημικρατικό οργανισμό και την Cablenet, που μπήκε δυνατά στο «παιχνίδι» με καλύτερη πρόταση από τον ανταγωνιστή της.

Τελικά, όπως έγινε γνωστό χθες Πέμπτη, η διοίκηση της «Κυρίας» έδωσε τα χέρια με την Cablenet, με την οποία συμφώνησε για την πενταετία 2019-2024.
Όσον αφορά το ύψος της συμφωνίας, αυτό ανέρχεται στα 1,7 εκατομμύρια τον χρόνο. Δηλαδή, σε βάθος πενταετίας η Ανόρθωση θα βάλει στα ταμεία της από αυτό το deal 8,5 εκατομμύρια ευρώ, ένα τεράστιο ποσό, κατά πολύ αυξημένο σε σχέση με αυτό που παίρνει από τη cyta.

Το τωρινό τηλεοπτικό συμβόλαιο της Ανόρθωσης, που ισχύει μέχρι και την επόμενη αγωνιστική περίοδο (2018/19), προνοεί 1,2 εκατομμύρια τον χρόνο. Ουσιαστικά, μιλάμε για ετήσια αύξηση μισού εκατομμυρίου, που σε ποσοστό ανέρχεται σε 40%!

Η διοίκηση Ανδρέα Παντελή πιστώνεται την επιτυχία, καθώς δεν βιάστηκε να πάρει την απόφασή της. Είχε εδώ και καιρό τις προτάσεις από τις δύο τηλεοπτικές πλατφόρμες αλλά προτίμησε φυσιολογικά να μελετήσει όλα τα δεδομένα και όχι μόνο τα οικονομικά.

Τελικά, επέλεξε την πρόταση της Cablenet, η οποία ήταν καλύτερη από τη -νέα- πρόταση της cyta και με αυτόν τον τρόπο τα… ταμεία της ομάδας της Αμμοχώστου βγαίνουν κερδισμένα. 


απο το ενθετο της εφημεριδας ΠΟΛΙΤΗΣ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια