Ρ.Κολαούτι: "Mε πήρε τηλέφωνο ο Ρόνι Λέβι"


Συνεντευξη στην "Καθημερινή" εδωσε ο Ρ.Κολαουτι και μιλησε για ολους και για ολα για την Γκεφλε για την ζωη του στην Κυπρο αλλα και για πολλα αλλα.

Αναλυτικα οι δηλωσεις:


Ρομπέρτο, πως είναι η ζωή στην Κύπρο;  

Είναι πολύ ωραία μου αρέσει πολύ. Ο ήλιος, η θάλασσα, οι άνθρωποι είναι όλα υπέροχα.

Ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής με μεγάλη καριέρα, πως κρίνεις την Ανόρθωση; Παρέχει ότι χρειάζεται ένας παίκτης;

Ήξερα τα πάντα για την Ανόρθωση προτού έρθω. Με τον Ρόνι Λέβι μιλούσα συνεχώς για την ομάδα. Όλα είναι τέλεια στην Ανόρθωση. Έχουμε όλα τα εφόδια για να προετοιμαζόμαστε σωστά όπως πρέπει και να σκεφτόμαστε μόνο την προπόνηση και τους αγώνες. Η Ανόρθωση δουλεύει σε πολύ επαγγελματικά επίπεδα.

Τέσσερα τέρματα σε τρείς αγώνες. Θα σκοράρεις με την ίδια συχνότητα μέχρι τέλους;

(γελάει) Εύχομαι να το κάνω. Θέλω να είμαι ειλικρινείς μαζί σου μου αρέσει πολύ να σκοράρω, αυτή είναι η δουλειά μου και τον τελευταίο καιρό στη Μακάμπι μου έλειψε. Αλήθεια όμως το πιο σημαντικό είναι να κερδίζει η ομάδα και ας μην σκοράρω εγώ. Κόντρα στην Ομόνοια τα καταφέραμε αλλά πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι και ρεαλιστές γιατί είμαστε ακόμα στην αρχή.

Άποψη πολλών είναι ότι η Ανόρθωση βασίζει την επιθετική της λειτουργία μόνο σ’ εσένα. Συμμερίζεσαι κάτι τέτοιο;

Όχι με τίποτα (σε πολύ έντονο ύφος). Ο Γιάννης Οκκάς είναι σπουδαίος ποδοσφαιριστής με απίστευτο πάθος και το έδειξε με την Ομόνοια. Μπορεί να αγωνιστεί στην επίθεση, όπως και ο Μπεν Σιουσιάν. Στο Ισραήλ το έκανε πολλές φορές. Και ο Γκονζάλο μπορεί να παίξει στην κορυφή. Αυτός (σ.σ. εννοεί τον Γκαρσία) μπορεί να κάνει τα πάντα.

Πόσο βοηθητική είναι για σένα η παρουσία του Γκαρσία;

Όλοι ξέρουν την ποιότητα του Γκονζάλο. Είναι απίστευτος ποδοσφαιριστής. Παίξαμε μαζί στην Μακάμπι και γνωρίζει καλά ο ένας τις κινήσεις του άλλου. Είναι ευλογία για ένα επιθετικό να έχει στην ομάδα του τον Γκονζάλο. Ξέρεις ότι θα σου δώσει πολλές ευκαιρίες να σκοράρεις. Κάνει το 50% της δουλειάς μου πώς να μην είναι βοηθητικός (γελάει).

Γιατί χάλασε η μεταγραφή σου τον περασμένο Ιανουάριο;

Θα ερχόμουν στην Ανόρθωση πέρσι το καλοκαίρι όμως η μεταγραφή δεν έγινε γιατί έπρεπε να λύσω κάποιες διαφορές (σ.σ. οικονομικές) με την Μακάμπι. Ήμασταν πολύ κοντά στο να τα βρούμε, γι’ αυτό και ήρθα στην Κύπρο είδα πως είναι η ζωή και ξεναγήθηκα στις προπονητικές εγκαταστάσεις. Τελικά όμως δεν συμφωνήσαμε με την Μακάμπι και παρόλο που ήθελα να έρθω στην Ανόρθωση δεν τα κατάφερα. Τον Ιανουάριο προσπάθησα ξανά όταν με πήρε τηλέφωνο ο Ρόνι Λέβι, αλλά η Μακάμπι είπε εξ’ αρχής όχι.

Ο Λέβι έλεγε πως αν ερχόσουν πέρσι τον χειμώνα η Ανόρθωση δεν έχανε με τίποτα το πρωτάθλημα.

Όχι δεν το ξέρει κανείς αυτό. Πάντα ο παίκτης που λείπει είναι ο καλύτερος. Στην Ανόρθωση πάντα οι επιθετικοί είναι τυχεροί γιατί η ομάδα επιτίθεται πολύ και τους δίνονται ευκαιρίες για να σκοράρουν. Αν η Ανόρθωση έχανε πέρσι πολλές ευκαιρίες σημαίνει ότι αγωνιζόταν καλά. Καμιά φορά είναι και η τύχη που πρέπει να σε βοηθήσει να σκοράρεις.

Ποιοτικά το ρόστερ της Ανόρθωσης είναι ικανό πιστεύεις να κατακτήσει το πρωτάθλημα;

Είναι πολύ νωρίς, δεν πρέπει να μιλάμε για πρωτάθλημα. Να είμαστε ρεαλιστές. Μια εβδομάδα πριν ήμασταν στη χειρότερη κατάσταση στην ιστορία της ομάδας με αυτό που έγινε στην Ευρώπη. Πρέπει να πατάμε τα πόδια στη γη. Να είμαστε προσγειωμένοι και να αποδείξουμε ότι αξίζουμε εμείς αλλά κυρίως ως ομάδα. Να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, να δουλεύουμε σκληρά και κάθε εβδομάδα να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να κερδίζουμε. Τίποτα περισσότερο. Θα έρθουν πίσω και οι τραυματίες που έχουμε, θα μάθουμε ακόμα καλύτερα το παιχνίδι ο ένας του άλλου. Έχουμε καλούς ποδοσφαιριστές σίγουρα.

Πως έζησες τον αποκλεισμό από την Γκέφλε;

(Βαριά ανάσα) Πολύ δύσκολο βράδυ. Το χειρότερο της καριέρας μου. Τέσσερα τέρματα….δεν ξέρω πως έγινε. Δεν υπάρχουν λόγια να πει κάποιος. Το καλό στο ποδόσφαιρο είναι όμως ότι κάθε εβδομάδα σου δίνεται η ευκαιρία να διορθώσεις κάτι λάθος και να κοιτάξεις μπροστά. Ειλικρινά όμως αυτό που έγινε ήταν εφιαλτικό.

Η αλλαγή προπονητή βοήθησε;

Βοήθησε 100%. Ο κ. Κασσιανός δούλεψε πολύ σίγουρα αλλά έπρεπε να αλλάξει κάτι.

Τι άλλαξε ο Ζόρζε Κόστα;

Ο Ζόρζε Κόστα πρώτα απ’ όλα έχει τεράστιες εμπειρίες. Έπαιξε σπουδαία μπάλα, σε μεγάλες ομάδες καθώς και την Εθνική Πορτογαλίας. Ξέρει επίσης την νοοτροπία του κυπριακού ποδοσφαίρου αφού ήταν πέρσι εδώ και αυτό τον βοήθησε πολύ. Έφερε νέο αέρα. Δεν θα σας πω σίγουρα τι αλλαγές έφερε στα αποδυτήρια και στην τακτική της ομάδας, όμως αν κοιτάξει κανείς πως έζησε τον αγώνα με την Ομόνοια θα αντιληφθεί πολλά. Ήταν κομμάτι του παιχνιδιού. Τον έβλεπα εγώ και έπαιρνα δύναμη. Έκανε συνεχώς κινήσεις, δεν άφηνε κανέναν από εμάς να χαλαρώσει και μας κρατούσε σε εγρήγορση.

Παρακολούθησες αγώνες των υπόλοιπων διεκδικητών του τίτλου; Ποιες ομάδες θεωρείς ότι θα παλέψουν για το πρωτάθλημα;

Για να πω την αλήθεια παρακολούθησα μόνο λίγο από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια (σ.σ. ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα), όμως είναι πολύ νωρίς μιλάμε για το πρωτάθλημα. Ακόμα είμαστε στην 1η αγωνιστική. Είναι καλύτερα αυτό να το απαντήσουμε σε μερικές εβδομάδες. Εγώ είμαι καινούργιος στην Κύπρο και είναι ακόμα πιο δύσκολο να τοποθετηθώ.

Ποιες διαφορές έχει το κυπριακό με το ισραηλινό πρωτάθλημα;

Το ποδόσφαιρο στο Ισραήλ είναι πιο τεχνικό απ’ ότι εδώ. Στην Κύπρο όμως υπάρχει περισσότερη τακτική, ενώ παίζουν αρκετοί έμπειροι παίκτες που το κάνουν ακόμα πιο ενδιαφέρον. Το κυπριακό ποδόσφαιρο είναι σίγουρα σε πολύ καλό επίπεδο. Το ήξερα άλλωστε δεν αμφέβαλλα γι’ αυτό πριν ακόμα έρθω. Κυρίως ήξερα για την ατμόσφαιρα που επικρατεί στα παιχνίδια από τους οπαδούς.

Σε εντυπωσίασε ο κόσμος της Ανόρθωσης;

Είχα δει βίντεο από παιχνίδια της ομάδας όταν ήμουν στο Ισραήλ και ήξερα ότι δημιουργούν υπέροχη ατμόσφαιρα. Στο παιχνίδι με την Ομόνοια που το έζησα ήταν απίστευτο πραγματικά. Είναι ξεχωριστοί οπαδοί. Όταν αγωνίζεσαι σε τέτοιο στάδιο σε βοηθά πολύ να δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό. Ελπίζω να συνεχίσουν να μας υποστηρίζουν και να είναι δίπλα μας όλη την χρονιά.

 Θα παίξεις και του χρόνου στην Ανόρθωση;

Γιατί όχι! Υπέγραψα για ένα χρόνο με την ομάδα όμως όλα είναι καλά μέχρι στιγμής. Επομένως γιατί όχι αν είμαστε και οι δύο πλευρές ικανοποιημένες στο τέλος της σεζόν σίγουρα θα θέλω να μείνω.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια