Γιαννης Οκκας: "Ήταν αναμενόμενο να προκριθούμε και οι τρεις ομάδες"


O Γιάννος Οκκάς αποτελεί εκανε δηλωσεις στην ιστοσελίδα της ΚΟΠ μιλωντα για την Ανορθωση την Εθνικη και για την ευρωπαικη πορεια των ομαδων του νισιου...

Αναλυτικα οι δηλωσεις
 
Στους δύο πρώτους της ευρωπαϊκούς αγώνες, η Ανόρθωση έδειξε πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Όμως, ο πολύπειρος Οκκάς δεν βιάζεται ενθουσιαστεί:
 
«Κάναμε δύο καλά παιχνίδια, όμως για να είμαι δίκαιος, δεν ήταν τόσο μεγάλος ο βαθμός δυσκολίας. Δεν θέλω να βιαστώ να βγάλω συμπεράσματα, θα περιμένω να δω την ομάδα και στα πιο δύσκολα. Παρόλα αυτά, στους πρώτους αγώνες, δείξαμε χαρακτήρα και είχαμε σοβαρότητα.
 
Για τη Λεβάντια,  θέλω να πως ήταν ένας αξιόλογος αντίπαλος ο οποίος προσπάθησε να επιτεθεί. Δεν ήταν σαν κάποιες άλλες ομάδες που συνάντησα σε αυτό το επίπεδο, οι οποίες έπαιζαν μόνο άμυνα».
 
Η Ανόρθωση είναι φέτος μια ομάδα με πολλά νέα πρόσωπα και ασφαλώς χρειάζεται χρόνο για να αποκτήσει ομοιογένεια:
 
«Ούτε εμείς δεν περιμέναμε ότι θα βγάζαμε αυτή την εικόνα από τα πρώτα δύο παιχνίδια γιατί έχουμε πολλούς νέους ποδοσφαιριστές στην ομάδα. Τα πρώτα δείγματα είναι θετικά, αφού οι νέοι παίκτες ενσωματώθηκαν γρήγορα με το υπόλοιπο σύνολο.
 
Πλέον είμαστε μια ομάδα η οποία βρίσκεται σε άνοδο και μέσα από το πέρασμα του χρόνου θα βελτιώνεται συνεχώς και θα γίνεται καλύτερη».
 
Σύμφωνα με το Γιάννο Οκκά, οι προκρίσεις τόσο της δικής του ομάδας όσο και του ΑΠΟΕΛ και της ΑΕΛ ήταν αναμενόμενες. Το σημαντικό είναι να υπάρξει καλή αντίδραση τώρα που αρχίζουν τα πιο δύσκολα:
 
«Ήταν αναμενόμενο να προκριθούμε και οι τρεις ομάδες. Όμως, τώρα δυσκολεύουν τα πράγματα. Στα χαρτιά και βάσει ονομάτων αντιπάλων, περισσότερο δύσκολο είναι στον επόμενο γύρο το έργο της Ομόνοιας και της ΑΕΛ οι οποίες παίζουν με δύο ομάδες από τη Σερβία. Για εμάς και το ΑΠΟΕΛ, ο αντίπαλος δείχνει κάπως πιο βατός, όμως, επαναλαμβάνω, αυτό ισχύει μόνο σε θεωρητικό επίπεδο.
 
Εύχομαι να περάσουν και οι τέσσερεις Κυπριακές ομάδες στην επόμενη φάση και να διεκδικήσουν είσοδο στους ομίλους. Κυρίως για την ΑΕΛ ο τρίτος προκριματικός γύρος είναι κρίσιμος αφού αν περάσει, θα παίξει τουλάχιστον στους ομίλους του Europa League. Έχω την άποψη ότι την περιμένουν δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια με την Παρτιζάν.
 
Ο αρχηγός της Ανόρθωσης δεν ξεχνά και την ανάγκη που έχει το κυπριακό ποδόσφαιρο από βαθμούς και τονίζει:
 
«Κυνηγούμε την 15η θέση στην Ευρώπη. Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο στόχο για το κυπριακό ποδόσφαιρο και αν τον πετύχουμε, θα πρόκειται για τεράστια επιτυχία. Εύχομαι όλοι μαζί να κερδίσουμε τους βαθμούς που χρειαζόμαστε».
 
Ο Γιάννος Οκκάς, ως ρέκορντμαν συμμετοχών στην Εθνική Ανδρών και ως πρώην αρχηγός, έχει άποψη και για τις Κυπριοποιήσεις ξένων ποδοσφαιριστών οι οποίοι έχουν την προοπτική να ενισχύσουν την Εθνική μας.
 
«Καταρχήν να ευχηθώ καλή επιτυχία στους τρεις ποδοσφαιριστές που πήραν την Κυπριακή υπηκοότητα. Είναι πλέον δικά μας παιδιά και πρέπει να χαιρόμαστε που θέλουν να βοηθήσουν την Εθνική μας ομάδα.
 
Από την άλλη, θέλω να επισημάνω κάτι: Υπάρχουν νεαροί Κύπριοι ποδοσφαιριστές με ταλέντο οι οποίοι δεν πρέπει να παραγκωνιστούν αλλά να αξιοποιηθούν.
 
Υπάρχουν παιδιά που έρχονται από πίσω και τα οποία πρέπει να προσεχτούν και να πάρουν εμπειρίες. Οι Κυπριοποιήσεις πρέπει να γίνονται με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε να μην είναι σε βάρος των Κυπρίων ταλαντούχων ποδοσφαιριστών».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια