Άλλες ειδήσεις : Η κλήρωση για Ερμή, Ομόνοια, ΑΠΟΕΛ και την ΑΕΛ

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του τρίτου προκριματικού γύρου του Champions League της ποδοσφαιρικής περιόδου 2014-2015. Με τη νικήτρια του ζευγαριού Μέταλουργκ Σκοπίων  - Ζελέζνιτσαρ Βοσνίας θα αγωνιστεί η Ομόνοια, σε περίπτωση που αποκλείσει την Μπούντουσνοτς.




Ο Ερμής Αραδίππου, στην πρώτη Ευρωπαϊκή του συμμετοχή, κληρώθηκε να αγωνιστεί με τη Γιανγκ Μπόις Ελβετίας.

Η Ομόνοια έχει προβάδισμα πρόκρισης με αντίπαλο την Μπούντουσνοτς την οποία νίκησε με 2-0 εκτός έδρας. Ο επαναληπτικός θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη 24 Ιουλίου στο ΓΣΠ.

Όσον αφορά τους πιθανούς αντιπάλους, ο πρώτος αγώνας στα Σκόπια μεταξύ της Μέταλουργκ και της Ζελέζνιτσαρ ολοκληρώθηκε ισόπαλος χωρίς τέρματα και η πρόκριση θα κριθεί στον επαναληπτικό, στη Βοσνία, την ερχόμενη Τρίτη 22 Ιουλίου.

Οι πρώτοι αγώνες του τρίτου  προκριματικού γύρου του Europa League θα γίνουν στις 31 Ιουλίου και οι  επαναληπτικοί στις 7 Αυγούστου.

Σύμφωνα με την κλήρωση, ο Ερμής θα γίνει φιλοξενούμενος στον πρώτο αγώνα στις 31 Ιουλίου και η Ομόνοια (όταν εξασφαλίσει και τυπικά την πρόκριση της) , γηπεδούχος.
Ο Απόλλωνας που θα λάβει μέρος  επίσης στο Europa League,  θα αρχίσει τις υποχρεώσεις του από τα play - off και θα μάθει τον αντίπαλο του από την κλήρωση που θα γίνει στις 8 Αυγούστου.

Το ΑΠΟΕΛ θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Ραμποτνίσκι Σκοπίων - Ελσίνκι Φινλανδίας. Ο πρώτος αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων τελείωσε ισόπαλος 0-0. Ο επαναληπτικός θα γίνει στην έδρα της Ελσίνκι την ερχόμενη Τετάρτη, 23 Ιουλίου στις 19:00.

Το ΑΠΟΕΛ κληρώθηκε να δώσει εκτός έδρας τον πρώτο του αγώνα στις 29 ή 30 Ιουλίου ενώ ο επαναληπτικός θα γίνει στις 5 ή 6 Αυγούστου στο ΓΣΠ.

Η ΑΕΛ κληρώθηκε με τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Στην Κύπρο, στο Στάδιο "Αντώνης Παπαδόπουλος" ο πρώτος αγώνας στις 29 ή 30 Ιουλίου, στην Αγία Πετρούπολη στη Ρωσία ο επαναληπτικός, στις 5 ή 6 Αυγούστου.

Προϊστορία

Η Ραμποτνίσκι Σκοπίων, εκ των πιθανών αντιπάλων του ΑΠΟΕΛ,  απέκλεισε την Ανόρθωση από τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League το 2011.

Η Ελσίνκι βρέθηκε ξανά στο δρόμο του ΑΠΟΕΛ το 1986 στο τότε Κύπελλο Πρωταθλητριών, με την Κυπριακή ομάδα να παίρνει τότε την πρόκριση νικώντας 1-0 στο Μακάρειο ενώ έχασε με 3-2 στη Φινλανδία.

Η Ελσίνκι έπαιξε με Κυπριακή ομάδα και το 1982, με την Ομόνοια, αποκλείοντας την τότε από το Κύπελλο Πρωταθλητριών.

Η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης με την οποία κληρώθηκε η ΑΕΛ, ήταν αντίπαλος του ΑΠΟΕΛ στους ομίλους του Champions League την ποδοσφαιρική περίοδο 2011-2012.

Έδρα της Ζενίτ είναι το Στάδιο "Πετρόφσκι" στην Αγία Πετρούπολη και προπονητής της ο Πορτογάλος Αντρέ Βίλλας Μπόας.

Τερμάτισε στη δεύτερη θέση του περσινού Πρωταθλήματος Ρωσίας ενώ το νέο Πρωτάθλημα αρχίζει στις 2 Αυγούστου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια